Szabo Csongor a câștigat Cupa Suzuki la Transilvania Rally, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, după un duel spectaculos cu Alex Ardelean și apoi cu Peter Kelemen.

Szabo Csongor
Szabo Csongor a câștigat Cupa Suzuki la Transilvania Rally, etapa a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, după un duel spectaculos cu Alex Ardelean și apoi cu Peter Kelemen. Cu două etape înainte de finalul sezonului, Szabo Csongor și Radu Necula se află la egalite în fruntea Cupei Suzuki cu 150 de puncte.

Așa cum era de așteptat, lupta pentru puncte și premiile puse în joc în Cupa Suzuki a fost una foarte strănsă pe specialele etapei a șasea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. După cele 9 probe speciale desfășurate din Transilvania Rally, diferența între Szabo Csongor și Peter Kelemen a fost în final de doar 4,4 secunde.

Etapa de la Cluj a început cu victoria pe prima probă a echipajului sibian Alex Ardelean/Horațiu Baltador, după care, pe speciala a doua, Szabo Csongor și Robert Maior au preluat conducerea în clasamentul Cupei Suzuki. Alex Ardelean a câștigat următoarele două speciale și după prima zi a raliului se afla la doar 0,8 zecimi în spatele liderului.

În ziua a doua, în lupta pentru victorie a intrat și echipajul Peter Kelemen / Marcus Andreoiu, care a câștigat speciala a cincea. Dintr-o luptă în trei pentru prima poziție a rămas, după speciala a șaptea, o luptă în doi între Szabo Csongor și Peter Kelemen, Alex Ardelean fiind nevoit să se oprească după o ieșire în decor. “Am avut un ritm bun și a fost o lupt srânsă în Cupa Suzuki și la clasa 9 în prima zi a raliului. Din păcate, în cea de-a doua zi a raliului am avut o ieșire în decor pe speciala a șaptea și am fost nevoiți să abandonăm. Am învățat foarte multe la această etapă și acum ne pregătim pentru Iași unde încercam să recuperăm punctele pierdute aici”, a spus Alex Ardelean, pilotul Sibiu Racing Team.

Peter Kelemen a câștigat specialele șapte și opt și s-a apropiat la doar 1,8 secunde de lider. Szabo Csongor a revenit apoi pe ultimele două speciale și în final și-a asigurat victoria cu un avans de 4,4 secunde. “A fost un weekend greu, aşa cum ne aşteptam înainte de start, cu o luptă de zile mari, frumoasă, cu timpi foarte apropiaţi de adversarii noştri. Am făcut câteva greşeli minore care ne-au costat timp, dar suntem foarte mulţumiţi de rezultat! După etapa de la Cluj, ne-am recăpătat încrederea şi plecăm spre următorul raliu, cel de la Iaşi, la fel de optimişti şi hotărâţi să avem un ritm bun şi să ne menţinem în fruntea Cupei Suzuki”, a spus Szabo Csongor.

Cu locul secund obținut la Transilvania Rally în Cupa Suzuki, Peter Kelemen ajunge la 141 de puncte și rămâne în lupta pentru titlul din acest sezon în competiția monomarcă în care se concurează cu modelul Suzuki Swift Sport. “Având în vedere condițiile în care am reușit să luăm startul la această etapă, rezultatul este unul bun. Ne pare rău însă de greșeala făcută pe super speciala din oraș unde am lovit bordura și am făcut pană, ceea ce ne-a costat timp prețios”, a spus Peter Kelemen.

Radu Necula și Adrian Temeș, copilotul său, au avut probleme cu frânele în ambele zile de cursă și în final au terminat pe poziția a treia, poziție care îi menține în fruntea clasamentului din Cupa Suzuki, la egalitate cu Szabo Csongor. “Pentru noi a fost un raliu frustrant, marcat de probleme la frâne. Pe ultimele probe în coborâre am mers pe avarii, riscurile unei ieșiri în decor fiind prea mari. Circumstanțial am obținut un loc 3 la Cupa Suzuki, dar nu este rezultatul dorit. Așteptăm cu interes acum Raliul Iașului, o etapă care se desfășoară pe macadam”, a spus pilotul Bella Casa.

Revenit după o pauză de câteva etape din Cupa Suzuki, Călin Bucur, alături de Levente Csegzy, a terminat pe locul 4 în Cupa Suzuki. “Am plecat la Cluj cu gândul de a mă acomoda cât mai repede cu noua mașină și noul copilot, iar apoi să merg tare. Din păcate, pe speciala a doua am făcut o pană și am pierdut cam patru minute. Ziua a doua a fost una foarte bună pentru noi și am crescut ritmul pe fiecare probă. Îi mulțumesc copilotului meu pentru tot ajutorul oferit din experiența lui. Sper să ne vedem la Iași”, a spus și Călin Bucur.

După Transilvania Rally, Radu Necula și Szabo Csongor sunt la egalite cu 15 0 puncte, fiind urmați de Peter Kelemen cu 141 puncte, Alex Ardelean 114 puncte, Călin Bucur, 47 puncte, Andrei Mușețeanu 22 puncte, Cristi Rus 20 puncte, Andrei Stan 20 puncte, Gabriel Ene 18 puncte și Ioan Zarug 10 puncte.

Raliul Iașului, următoarea etapă inclusă în Cupa Suzuki, se va desfășura în perioada 9 – 10 septembrie 2016.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii