Hyundai Motorsport a terminat Raliul Finlandei cu doua modele din Noua generatie i20 WRC in top cinci la general, dupa o lupta stransa pe ultimele patru probe speciale ale etapei a opta din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Raliul Finlandei
Final pozitiv pentru Hyundai Motorsport cu o dubla pe PS22 si pe Power Stage si cu doua masini in top cinci la final.
Thierry Neuville a terminat raliul pe locul patru, la doar 2,3 secunde in fata colegului sau Hayden Paddon si la doar 4,6 secunde de un loc pe podium.
Kevin Abbring a terminat in top 10 primul raliu cu Noua generatie i20 WRC.

Hyundai Motorsport a terminat Raliul Finlandei cu doua modele din Noua generatie i20 WRC in top cinci la general, dupa o lupta stransa pe ultimele patru probe speciale ale etapei a opta din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Thierry Neuville s-a impus pe PS22 (Oittila), fiind urmat de Hayden Paddon, aceasta fiind a 30-a victorie de proba speciala din acest sezon si a patra dubla din 2016. Ziua s-a terminat cu inca o dubla in Power Stage, cei doi piloti adunand si punctele suplimentare acordate aici.

Pilotii Hyundai Shell World Rally Team, Neuville si Paddon s-au luptat pentru pozitii pana pe ultima speciala si au fost la un pas de podium. In final, cei doi au terminat raliul pe locurile patru si cinci, diferenta fata de locul trei fiind de doar 4,6 secunde dupa ultimele patru speciale de duminica.

Cu punctele adunate in Finlanda, Hyundai Motorsport si-a consolidat pozitia secunda in clasamentul general al constructorilor din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Neuville (#3 Noua generatie i20 WRC) si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, si-au egalat rezultatul de acum un an si au terminat Raliul Finlandei pe locul patru in clasamentul general. Chiar daca nu au urcat pe podium, echipajul belgian continua seria de rezultate buna dupa victoria din Sardinia si locul 4 din Polonia.

“Am dat totul in acest weekend si am mers in permanenta la limita. Din pacate nu a fost suficient pentru a termina pe podium. Am avut un final in forta si am castigat doua probe speciale, inclusiv Power Stage. Am avut ceva probleme cu setarile, dar in final cred ca putem fi multumiti. A fost o lupta interesanta cu Hayden si este o imensa placere sa termini un raliu pe aceste probe speciale atat de rapide. Cu siguranta mai trebuie sa invatam unele lucruri despre comportamentul masinii noastre pe o astfel de suprafata, dar acum abia astept sa concuram in Germania, un raliu de care ne leaga amintiri atat de frumoase”, a spus Neuville.

Paddon (#4 Noua generatie i20 WRC) si John Kennard, copilotul sau, au terminat cele patru probe de duminica pe locul secund si s-au clasat pe pozitia a cincea la general, la doar 2,3 secunde fata de colegii lor de echipa.

“A fost un weekend cu multe provocari, dar si lucruri pozitive. Am avut pozitia a doua la start, ceea ce nu ne-a ajutat foarte mult, si in aceste conditii cred ca am obtinut totusi un rezultat bun. Ultima zi a fost una in care nu am riscat foarte mult, dar cu rezultate mai bune. Dubla din Power Stage este o consolare frumoasa si mi-a placut lupta cu Thierry pe aceste probe foarte rapide”, a spus Paddon.

Abbring (#20 Noua generatie i20 WRC) si Seb Marshall, copilotul sau, si-au atins obiectivul si au terminat in top 10 la prima participare cu Noua generatie i20 WRC intr-o etapa din mondial.

“Sunt foarte fericit de modul in care a decurs acest sfarsit de saptamana. Nu am facut greseli, am terminat pe locul noua si asta fara sa avem prea multa experienta cu noua masina. Ne-am imbunatatit pe fiecare proba si asta este ceea ce conteaza cel mai mult pentru mine”, a spus Abbring.

Pentru Hyundai Motorsport, chiar daca a ratat podiumul cu 4,6 secunde, acest raliu arata inca o data competitivitatea echipei si in conditii dificile. Echipa a terminat unul dintre cele mai rapide raliuri din lume cu toate masinile in puncte si si-a consolidat pozitia a doua in clasamentul constructorilor. 

“Ultima zi a fost cea mai buna pentru noi. Ma bucur ca am terminat intr-o nota pozitiva pentru ca aveam nevoie de asta dupa un parcurs mai dificil. Thierry si Hayden au avut o lupta stransa pentru un loc in top cinci, iar Kevin a facut exact ceea ce ne asteptam. Acum trebuie sa analizam datele si sa vedem de ce nu am putut scoate mai mult din Noua generatie i20 WRC pe aceste probe. In doar cateva saptamani urmeaza insa Raliul Germaniei, o etapa speciala pentru intreaga echipa, si sunt increzator ca acolo putem sa ne luptam din nou pentru podium”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Raliul Germaniei, etapa a noua a sezonului, este programat în perioada 18 – 21 august, aceasta fiind cursa de casa pentru echipa Hyundai Motorsport care are sediul la Alzenau.

Rezultate Raliul Finlandei2016
K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) 2:38:05.8
J. M. Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) +29.1
C. Breen / S. Martin (Citroën DS3 WRC) +1:41.3
T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:45.9
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +1:48.2
M. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +2:04.6
A. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +2:22.4
E. Lappi / J. Ferm (Škoda Fabia R5) +4:53.8
K. Abbring / S. Marshall (Hyundai New Generation i20 WRC) +5:22.4
T. Suninen / M. Markkula (Škoda Fabia R5) +5:35.5

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
S. Ogier 143 puncte / A. Mikkelsen 98 / J. M. Latvala 87 / H. Paddon 84 / T. Neuville 76 / M. Østberg 70 / D. Sordo 68 / O. Tanak 52  / K. Meeke 51 / C. Breen 25 / E. Camilli  23 / H. Solberg 14 / S. Lefebvre 12 / M. Prokop 12 / T. Suninen 8 / M. Ligato 6 / E. Evans 6 / E. Lappi 6 / L. Bertelli 4 / K. Abbring 4 / P. Tidemand / N. Fuchs 2 / A. Kremer 1 / V. Gorban 1 / J. Kopecky 1

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
Volkswagen Motorsport  227 puncte / Hyundai Motorsport 168 / M-Sport World Rally Team 112  / Volkswagen Motorsport II 109 / Hyundai Motorsport N 86 / DMACK World Rally Team 58 / Jipocar Czech National Team 18 / Yazeed Racing 6

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii