Simone Tempestini si Giovanni Bernacchini - Raliul Finlandei - JUNIOR WRC
Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini vor lua startul în Raliul Germaniei, etapa a patra din Junior WRC.
Juniorul Napoca Rally Academy este lider cu un avans de 18 puncte în competiția dedicată juniorilor.
Etapa din Germania este programată între 18 și 21 august.

Cu două victorii și un loc secund pe macadam, Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini vor ataca prima etapă pe asfalt din Junior WRC cu un avans de 18 puncte în clasamentul general. Raliul Germaniei, etapa a noua din Campionatul Mondial de Raliuri și a patra din Junior WRC, se va desfășura între 18 și 21 august.  

Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au început Raliul Germaniei, etapa a patra din calendarul Junior WRC, cu o sesiune de teste pe asfalt cu modelul DS3 R3-MAX, programată chiar înaintea recunoașterilor oficiale.

“Am avut trei etape pe macadam și acum urmează două, foarte dificile, pe asfalt. Obiectivul pentru teste a fost să găsim un set-up cât mai bun pentru etapa din Germania și să ne intrăm în ritm pe această suprafață. Urmează un raliu dificil, dar suntem pregătiți să ne luptăm pentru un loc pe podium”, a spus Simone Tempestini, după testele din Germania.

Cu două victorii în Portugalia și Polonia, plus un loc secund în Finlanda, Simone Tempestini este lider în Junior WRC cu un avans de 18 puncte față de norvegianul Ole Christian Veiby. În competiția juniorilor urmează etapele pe asfalt din Germania și Corsica, iar finalul de ezon va fi tot pe macadam, în Marea Britanie.

“Macadamul este clar suprafața mea preferată și sunt mulțumit de cum a decurs prima jumătate din acest sezon. Trebuie să arătăm însă că suntem puternici și pe asfalt și să ne consolidăm poziția de lideri pentru a ne atinge obiectivul principal din acest sezon”, a continuat juniorul Napoca Rally Academy.

Vremea imprevizibilă, suprafața schimbătoare și celebra specială Panzerplatte cu o lungime de 40 de kilometri fac din Raliul Germaniei o etapă extrem de dificilă. Având cartierul general în Trier, Raliul Germaniei are 18 probe speciale cu o lungime de 306 km, fiind considerată cea mai dificilă etapă pe asfalt din calendar.

“Este foarte important să adunăm cât mai multe puncte aici. Ne vom adapta ritmul în funcție de ceea ce se întâmplă pe probe. Trebuie să fim atenți la recunoașteri pentru a avea o dictare cât mai exactă și dacă totul este ok sunt sigur că putem obține un rezultat de top și pe asfalt”, a mai spus Simone Tempestini.

CLASAMENT GENERAL JUNIOR WRC 
1. Simone Tempestini 68 p 2. Ole Christian Veiby 50 p 3. Vincent Dubert 34 p 4. Terry Folb 33 p 5. Romain Martel 28 p 6. Martin Koci 24 p 7. Mohamed Al Mutawaa 18 p 8. Juuso Nordgren 15 p 9. Lukas Pieniazek 9 p 10. Frédéric Hauswald 8 p 11. Andrea Crugnola 2 p

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii