Echipa Hyundai Motorsport se pregateste pentru Raliul Germaniei, a noua etapa a Campionatului Mondial FIA, in cadrul caruia va participa cu trei autovehicule i20 WRC. Thierry Neuville (#3) si Dani Sordo (#4) vor concura pentru Hyundai Shell World Rally Team, in timp ce Hayden Paddon (#20) pentru Hyundai Mobis World Rally Team.

Hyundai Motorsport Raliul Germaniei
Hyundai Motorsport va concura in cadrul celei de-a noua etape a Campionatului Mondial FIA (WRC).
Dani Sordo revine in competitie, alaturandu-se pilotilor Thierry Neuville si Hayden Paddon.
In Raliul Germaniei echipa a obtinut prima victorie, in sezonul WRC 2014.

Echipa Hyundai Motorsport se pregateste pentru Raliul Germaniei, a noua etapa a Campionatului Mondial FIA, in cadrul caruia va participa cu trei autovehicule i20 WRC. Thierry Neuville (#3) si Dani Sordo (#4) vor concura pentru Hyundai Shell World Rally Team, in timp ce Hayden Paddon (#20) pentru Hyundai Mobis World Rally Team.

Echipa s-a pregatit intens pentru aceasta etapa. Prima faza a programului de verificari a demarat pe traseul militar Baumholder, in iulie, urmata de alte doua sesiuni, in august, pentru testarea amortizoarelor si realizarea ultimelor setari. Competitia va avea loc in zona Trier, unde probele speciale pe asfalt din Mosel si Baumholder sunt recunoscute de catre piloti pentru dificultatea lor.

“In ciuda provocarilor intampinate in Finlanda, suntem pregatiti pentru cea de-a noua etapa a sezonului. Specialele din Germania sunt dificile, insa, in cadrul programului de testare am incercat sa anticipam problemele care pot aparea. Aceasta este cursa noastra de casa si prima victorie din WRC pentru Hyundai Motorsport”, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Dupa victoria din Sardinia, Neuville si copilotul sau, Nicolas Gilsoul, s-au clasat pe locul al patrulea in etapele din Polonia si Finlanda. De asemenea, in Germania echipa belgiana a obtinut rezultate remarcabile.

“Consider ca Raliul Germaniei reprezinta punctul culminant al sezonului. Specialele se desfasoara aproape de granita cu Belgia, motiv pentru care vor fi prezenti multi sustinatori. Am fost mereu competitivi pe probele dinaceasta etapa si asteptam cu nerabdare demararea evenimentului”, a mentionat Neuville.

Dupa absenta din Finlanda, Dani Sordo si Marc Marti vor concura pe probele speciale din Germania.

“Imi place sa pilotez pe specialele foarte inguste, cu multe viraje. Probele din zona militara sunt foarte dificile. Am obtinut rezultate bune in trecut si sper sa continuam in acelasi mod”, a adaugat Sordo.

Dupa clasarea pe podium din Polonia, obiectivul echipei neozeelandeze formata din Paddon si John Kennard este de a continua in acelasi ritm competitiv.

“Aceasta etapa este o oportunitate de a acumula experienta pe probele desfasurate pe asfalt”, a declarat Paddon.

Traseul din Germania inregistreaza 360 km desfasurati pe parcursul a 18 probe. Vineri echipele vor concura pe cinci speciale, printre care si noua Ollmuth, situata la sud de Trier. Sambata este cea mai lunga zi a raliului, cu 150 km care  includ doua treceri pe traseul Panzerplatte Lang (40,8 km). Duminica sunt programate doar patru probe, speciala Sauertal avand si rol de Power Stage.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii