Hyundai Motorsport prezintainformatii referitoare la sezonul 2017 al Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), in cadrul Salonului Auto de la Paris.

WRC i20 Preview
Hyundai Motorsport prezinta detalii referitoare la sezonul 2017 al Campionatului Mondial de Raliuri FIA, in cadrul Salonului Auto de la Paris.
Modelul WRC 2017 are la baza platforma i20 in trei usi, fiind dezvoltat in conformitate cu noul regulament al competitiei.
Echipa concureaza pentru obtinerea podiumului in Turul Corsicii, Raliul Frantei, desfasurat la sfarsitul acestei saptamani, dorind consolidarea pozitiei in clasamentul constructorilor.

Hyundai Motorsport prezintainformatii referitoare la sezonul 2017 al Campionatului Mondial de Raliuri FIA (WRC), in cadrul Salonului Auto de la Paris.

Echipa, aflata pe locul secund in clasamentul constructorilor cu 201 puncte acumulate, testeaza noul prototip inca din luna aprilie a anului curent. Verificarile au fost realizate in numeroase regiuni din Europa, in conditii diferite.

Autovehiculul are la baza platforma i20 in trei usi, fiind proiectat pentru a respecta noile reglementari tehnice ale sezonului WRC 2017. Pentru debutul programat la Raliul Monte Carlo, in luna ianuarie, Hyundai Motorsport va testa modelul in cadrul unui program extins de dezvoltare, desfasurat la finalul anului 2016.

Regulamentul WRC pentru editia 2017 ofera concurentilor mai multe oportunitati, printre care, posibilitatea de a echipa autovehiculul cu un motor cu o putere marita la 380 CP, o forta de deportare marita, un diferential central controlat electronic,precum si permisiunea de a concura cu modele mai lungi si mai late. Obiectivul este de a crea competitii WRC mai spectaculoase si dinamice.

Prezentarea din cadrul Salonului Auto de la Paris reprezinta o versiune intermediara a modelului, designul si specificatiile finale urmand a fi dezvaluite in luna decembrie.

„Schimbarea regulilor WRC pentru sezonul 2017 ofera sanse egale tuturor participantilor inscrisi in competitie. Hyundai Motorsportva utilizaexperienta acumulata in cadrul celor doua editii. Testarea a inceput in luna aprilie, initial fiind dezvoltate sistemul de propulsie, iar ulterior, verificarile au vizat suspensia, diferentialul si aerodinamicitatea“, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

Hyundai Motorsport va concura cu trei autovehicule noua generatie i20 WRC in cadrul celei de-a zecea etape a sezonului 2016, Turul Corsicii, Raliul Frantei, desfasurata in acest sfarsit de saptamana. Echipa a obtinut victorii in Argentina si Sardinia, incheind pe podium in Monte-Carlo, Suedia, Polonia si Germania.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii