Cu două etape înaintea finalului de sezon, în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, în lupta pentru titlul din Cupa Suzuki au rămas patru piloți. Szabo Csongor și Radu Necula se află la egalitate în fruntea Cupei Suzuki cu 150 de puncte, iar Peter Kelemen și Alex Ardelean au 141, respectiv 114 puncte.

Radu Necula
Cu două etape înaintea finalului de sezon, în Campionatul Național de Raliuri Dunlop, în lupta pentru titlul din Cupa Suzuki au rămas patru piloți. Szabo Csongor și Radu Necula se află la egalitate în fruntea Cupei Suzuki cu 150 de puncte, iar Peter Kelemen și Alex Ardelean au 141, respectiv 114 puncte.  

Cotnari Rally Iași, etapa a șaptea din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, este ultima confruntare pe macadam din acest sezon pentru piloții din Cupa Suzuki. Cu două etape înaintea finalului de sezon, Szabo Csongor, Radu Necula, Peter Kelemen și Alex Ardelean sunt piloții care au rămas în lupta pentru titlul din 2016 în Cupa Suzuki.

În afara celor patru piloți, la startul Rally Iași în competiția monomarcă dedicată modelului Suzuki Swift Sport vor mai fi Andrei Stan și Ioan Zarug.

Cu o lungime de aproape 120 kilometri și 9 probe speciale, Rally Iași este ultima etapă pe macadam din acest sezon. Etapa a șaptea sezonului va începe de joi, 8 septembrie, cu super speciala de la Râpa Galbenă, vineri și sâmbătă (9 – 10 septembrie), fiind programate celelalte 8 probe speciale.

După victoria de la Transilvania Rally, Szabo Csongor a ajuns la 150 de puncte și se află la egalitate cu Radu Necula în fruntea clasamentului din Cupa Suzuki. Împreună cu Robert Maior, copilotul său, Szabo Csongor este pregătit să se lupte din nou pentru victorie și pe macadamul de la Iași. “Abia aștept să luăm startul în această etapă. Îmi plac foarte mult probele de aici și obiectivul nostru este să ne menținem pe prima poziție în clasamentul Cupei”, a spus Szabo Csongor.  

După ce în etapa anterioară Radu Necula a avut probleme cu frânele și a terminat doar pe poziția a treia, pilotul Bella Casa, împreună cu Adrian Temeș copilotul său, va încerca să obțină un rezultat mult mai bun pe suprafața sa preferată. “După o pauză lungă revenim pe macadam și aștept cu nerăbadare să luăm startul. Suntem pregătiți pentru această etapă și obiectivul nostru este să nu facem nicio greșeală. Nu vreau să mă gândesc acum la un rezultat anume, dar dacă reușim să ne păstrăm poziția în Cupa Suzuki la finalul raliului este cu atât mai bine”, a spus Radu Necula.

Peter Kelemen va lua startul la Rally Iași din nou cu Gyula Molnar, după clasarea pe locul secund împreună cu Marcus Andreoiu în etapa de la Cluj. Aflat la doar 9 puncte în spatele primilor doi clasați, Peter Kelemen este pregătit să atace încă de pe prima probă specială.  “Sper să câștigăm cel puțin tot atâtea probe speciale ca și în etapa de la Cluj. Cu siguranță va fi o luptă foarte strânsă în Cupa Suzuki și abia aștept să luăm startul în etapa de la Iași”, a spus Peter Kelemen.

Chiar dacă nu a participat la toate etapele, Alex Ardelean are și el șanse la câștigarea titlului. Revenit în Campionatul Național împreună cu Horațiu Baltador pentru a-și ajuta echipa, Alex Ardelean vrea și el să plece de la Iași cu maximum de puncte. “Ne place foarte mult etapa de la Iași și sper să câștigăm în Cupa Suzuki și la clasa 9. Vom aborda cursa cu maximum de concentrare și vom ataca încă de pe prima probă. Este foarte important să adunăm cât mai multe puncte pentru echipă deorece ne dorim mult să devenim campioni cu Sibiu Racing Team”, a spus Alex Ardelean.

În etapa de la Iași vor mai lua startul Andrei Stan și Ioan Zarug care nu au avut un sezon complet în 2016. “Cu șase piloți înscriși în Cupa Suzuki la Rally Iași mă aștept să vedem din nou o luptă foarte strânsă pentru victorie. Fiecare punct este decisiv în lupta pentru titlu și avem patru piloți care vor face tot posibilul să plece de aici cu maximum de puncte, așa că spectacolul este garantat atât în Cupa Suzuki, cât și la clasa 9”, a spus și Aurel Chirteș, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii