Alex Ardelean
Radu Necula, Szabo Csongor, Peter Kelemen și Alex Ardelean se vor lupta pentru titlul în Cupa Suzuki la Raliul Harghitei, ultima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop. În afara celor patru pretendenți la titlu, în Cupa Suzuki vor mai lua startul Ioan Zarug și Vlad Cosma, campionul din 2015.

După Cotnari Rally Iași, Radu Necula, Szabo Csongor, Peter Kelemen și Alex Ardelean sunt piloții care mai au șanse matematice la titlul din 2016 în Cupa Suzuki, iar după cei 121,76 km de probă specială pe asfalt din Raliul Harghitei se va decide campionul din 2016.

După aplicarea regulii N – 1 (anularea celui mai slab rezultat din prima jumătate a sezonului), între primii doi clasați, Radu Necula și Szabo Csongor, este o diferență de un singur punct, scor 169 la 168. Peter Kelemen, cu 156 de puncte, dar și Alex Ardelean, cu 136 puncte, au și ei șanse la titlu și vor ataca pe fiecare kilometru pentru a-și atinge obiectivul.

Raliul Harghitei va începe joi seara, 6 octombrie, de la ora 20:00 cu startul festiv din Piața Marton Aron, în Odorheiu Secuiesc. Vineri, 7 octombrie începând cu ora 15:00 sunt programate primele patru probe speciale, iar sâmbătă, de la ora 09:00, celelalte opt probe. Sosirea este prevăzută la ora 19:00 în Odorheiu Secuiesc. 

“După unul dintre cele mai echilibrate sezoane din Cupa Suzuki, primii doi clasați sunt despărțiți de un singur punct, iar următorii doi piloți din clasament au și ei șanse la titlu. Sunt sigur că va fi o luptă strânsă pe fiecare probă specială, mai ales că rezultatele din Cupa Suzuki valorează mult și în lupta din clasamentul general pe echipe”, a spus Aurel Chirteș, directorul Wise Motorsport, partenerul tehnic al Cupei Suzuki.

În afara celor patru pretendenți la titlu, în Cupa Suzuki la Raliul Harghitei vor mai lua startul Ioan Zarug și Vlad Cosma, campionul de anul trecut, ceea ce va adăuga un plus de spectacol în lupta pentru titlul din Cupa Suzuki.

“Lupta cu secundele în lumea sporturilor cu motor este fascinantă și fiecare moment poate fi unul decisiv. Sunt încântat că Philips Automotive Lighting a fost și anul acesta alături de piloții din Cupa Suzuki și că vom avea o etapă atât de disputată în finalul sezonului. Implicarea noastră în motorsport duce la îmbunătățirea permanentă a produselor noastre, iar asta înseamnă un plus de siguranță pe drumurile publice”, a spus și Dragos Ciocârlan, Business Development Manager pentru România, Bulgaria și Ungaria la Lumileds, partener oficial al Cupei Suzuki în 2016.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii