După succesul din 2016, în anul viitor „Sibiu Rally Challenge” devine „Romania Rally Challenge” şi îşi consolidează statutul de etapă internaţională în calendarele FIA, FIVA, Automobil Clubului Român (ACR) şi Retromobil Club România (RCR).

Sibiu Rally Challenge
Romania Rally Challenge etapă în calendarele FIA, FIVA, ACR şi RCR în 2017.
Tradiţia Raliului României se reia la Sibiu în 2017.
La Sibiu vor fi 3 zile de festival dedicate pasionaţilor de maşini şi sporturi cu motor.

După succesul din 2016, în anul viitor „Sibiu Rally Challenge” devine „Romania Rally Challenge” şi îşi consolidează statutul de etapă internaţională în calendarele FIA, FIVA, Automobil Clubului Român (ACR) şi Retromobil Club România (RCR). 

În 2017, Romania Rally Challenge se va desfăşura la Sibiu în perioada 17 – 19 august fiind din nou etapă în calendarul Federației Internaționale de Vehicule Istorice (FIVA) și în calendarul Campionatului de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice organizat de Retromobil Club România. Tot din 2017, la Sibiu se va relua şi tradiţia „Raliului României” în parteneriat cu  Automobil Clubul Român, competiţie înscrisă în calendarul oficial FIA.

„Romania Rally Challenge include toate elementele unui festival dedicat sporturilor cu motor prin care vrem să atragem cât mai mulți spectatori la Sibiu. Am păstrat toate evenimentele incluse în program anul acesta şi am mai adăugat „Raliul României”, care va fi un nou început pentru competiţia automobilistică de tradiţie a României”, a spus Sorin Itu, organizatorul Romania Rally Challenge.

„După o întrerupere de 10 ani, încercăm sa aducem Raliul României din nou în prim planul competițiilor automobilistice din România. Ideea a venit, cred eu firesc, după succesul de vara aceasta al festivalului de la Sibiu, unde ACR a fost implicat și unde am reîntâlnit după mai mult timp, o atmosferă destinsa și prieteneasca între participanți. Aceasta a fost creată în mare parte și de inițiatorul evenimentului, experimentatul Sorin Itu, care are la activ, printre altele, organizarea de competiții automobilistice internaționale FIA de cel mai înalt nivel. ACR are, de asemenea în vedere, readucerea „Raliul României” între raliurile importante din Europa, printr-un format special, un plan de creștere îndrăzneț și al efortului comun a celor implicați: autorități, organizatori, concurenți, oficiali și nu în ultimul rând al entuziaștilor spectatori sibieni” a declarat Ioan Olaru, directorul pentru sport al ACR.

„Cea de-a treia ediție este una de maturizare a evenimentului conceput în urmă cu doi ani în colaborare cu Comisia Sportivă a Retromobil Club România. Faptul că această sărbătoare automobilistică devine una dintre cele mai importante, nu numai pe plan local dar și pe cel internațional, se datorează viziunii și pasiunii pe care o au oamenii din spatele evenimentului. Competiția de la Sibiu are deja, atât în calendarul FIVA cât și în Campionatul de Raliuri de Regularitate pentru Vehicule Istorice, un rol foarte important. Spectacolul oferit la ediția din 2016 când un Austin din 1927 a cucerit Transfăgărășanul a trezit și mai mult apetitul posesorilor de mașini istorice din toată țara care vor participa în număr și mai mare la ediția de anul viitor”, a spus George Ladopoulos, președintele Comisiei Sportive a RCR.

În programul pentru ediția din 2017 sunt incluse cele mai importante puncte turistice din Sibiu și, desigur, celebrul drum Transgăgărășan, competiția fiind deschisă tuturor tipurilor de vehicule istorice și de competiție.

„Obiectivul nostru este să atragem o participare și mai numeroasă ca în acest sezon și avem pregătite evenimente pentru proprietarii de mașini istorice, dar și pentru piloții de raliu sau viteză în coastă care vor să participe la un eveniment internațional”, a continuat Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Romania Rally Challenge înseamnă 3 zile de festival dedicate pasionaților de automobile și sporturi cu motor și se va desfășura între 17 și 19 august 2017.

Romania Rally Challenge se va desfășura în perioada 17 – 19 august și este un festival dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor care se desfasoara sub egidaFederaţiei Internaţionale a Automobilului, Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA), Automobil Clubul Român (ACR) şi Retromobil Club România (RCR). Romania Rally Challenge este un eveniment cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și susținut de Orange.

Sursa: Sibiu Rally Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii