Simone Tempestini si Giovanni Bernacchini - Raliul Marii Britanii
Simone Tempestini a adunat suficient de multe puncte pentru a deveni campion și în WRC3, cu o etapă înaintea finalului de sezon.
Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini au câștigat cinci probe speciale.
Juniorul NRA a terminat ultima sa etapa din WRC în 2016 pe locul second.

Simone Tempestini a pus capăt unui sezon perfect cu încă un titlu de campion mondial. Cu punctele adunate în Raliul Marii Britanii, juniorul Napoca Rally Academy și-a asigurat titlul și în WRC3, competiție dedicată mașinilor cu tracțiune pe două roți.

Raliul Marii Britanii a început cu probleme pentru Simone Tempestini și Giovanni Bernacchini. La shakedown, ultima sesiune de antrenament înaintea startului oficial în raliu, mașina s-a oprit din cauza unui senzor defect și echipa nu a putut face reglajele finale pentru această etapă.

În aceste condiții, pe primele speciale de vineri, echipajul Napoca Rally Academy a încercat să găsească cele mai bune setări pentru această etapă. După jumătatea zilei lucrurile au mers mai bine, dar diferența față de primul clasat era deja destul de mare.

“A fost o vreme complet atipică pentru Țara Galilor. Nu a plouat torențial, iar temperaturile au fost între 10 și 15 grade Celsius. Suprafața probelor a fost însă extrem de alunecoasă și a trebuit să fim foarte atenți. Am avut o abordare mai prudentă, ținând cont că pentru mine este important să termin acest raliu, și cred că va fi greu să-l mai ajungem pe Martin Koci”, a spus Simone Tempestini, după prima zi a raliului

Sâmbătă, juniorul NRA a încercat să mărească ritmul, dar o problemă la sistemul de frânare l-au îndepărtat și mai mult de victorie. Pe ultimele șase probe de duminică suprafața a fost și mai alunecoasă, iar Simone Tempestini a mers în ritmul care i-a asigurat poziția a doua în această etapă.

“Am câștigat cinci probe speciale într-un raliu dificil și am reușit să ne atingem obiectivul. Fiecare kilometru în condițiile de aici este un plus de experiență”, a continuat Simone Tempestini.

Cu locul secund în Junior WRC și WRC3, Simone Tempestini a adunat suficiente puncte pentru a deveni campion mondial și în WRC3, chiar dacă nu va lua startul în Raliul Australiei, ultima etapă a sezonului în Campionatul Mondial.

“A fost un sezon super pentru noi. După ce am câștigat titlul mondial la juniori am început să mă gândesc și la cel din WRC3 și sunt foarte bucuros că am reușit și această performanță. Aș vrea să le mulțumesc încă o dată tuturor partenerilor noștri care ne-au sprijinit financiar pentru a putea derula un astfel de proiect, echipei NRA și tuturor fanilor care m-au susținut în acest sezon. Acum abia aștept să înceapă sezonul 2017 când voi participa la cel puțin șase etape în WRC2 alături de Citroen Racing”, a mai spus Simone Tempestini.    

Sursa: Motor Heads Publishing
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii