ŠKODA OCTAVIA RS
Motorul 2,0 TSI pe benzină generează acum 169 kW (230 CP), iar versiunea 2,0 TDI diesel este disponibilă şi cu tracţiune integrală.
Secţiune frontală nouă, faruri Full-LED, detalii specifice modelelor RS.
Tehnologiile de vârf pentru infotainment şi conectivitate, precum şi sistemele de asistenţă pentru şofer definesc noi standarde în clasa compactă.

La doar câteva săptămâni de la lansarea versiunii de bază amplu modernizate a modelului ŠKODA OCTAVIA, producătorul auto ceh prezintă acum şi modelul de top al acestei game: ŠKODA OCTAVIA RS. Noua secţiune frontală, partea din spate modificată şi interiorul sportiv îi subliniază caracterul dinamic. ŠKODA Octavia RS în versiune actualizată este disponibilă în versiunile limuzină şi combi. Ambele versiuni de caroserie oferă spre alegere două motoare cu patru cilindri. În timp ce motorul 2,0 TDI diesel are aceeaşi putere ca şi până acum, adică de 135 kW (184 CP), puterea motorului pe benzină TSI de 2,0 litri a crescut cu 7 kW (10 CP), la 169 kW (230 CP), oferind astfel cel mai puternic şi rapid model din producţia de serie din istoria gamei ŠKODA OCTAVIA. Noile tehnologii de infotainment, de conectivitate şi ale sistemelor de asistenţă a şoferului accentuează poziția excepţională a acestui automobil sport compact în cadrul segmentului său.

Designul dinamic
Aspectul noii ŠKODA OCTAVIA RS accentuează într-o manieră deosebit de sportivă şi emoţională detaliile recent redesenate ale gamei: secţiunea frontală cu grila radiatorului mai lată, care a fost extinsă şi mai mult prin farurile cu design ce imită cristalul, precum şi prizele de aer şi mai late, cu grile în formă de fagure din bara de protecţie redesenată emană masculinitate şi dinamism. Cele patru faruri Full-LED cu funcţie adaptivă AFS, precum şi proiectoarele de ceaţă cu LED integrate în bara de protecţie definesc noua secţiune frontală. Partea din spate este accentuată de eleronul sportiv, de difuzorul negru şi de benzile reflectorizante late, de culoare roşie. Aceste elemente sunt caracteristici inconfundabile ale modelului actualizat ŠKODA OCTAVIA RS. Modelul mai dispune acum şi de iluminarea cu LED a plăcuţei de înmatriculare, plus blocurile optice spate cu designul clasic în forma literei C.

Interiorul noii ŠKODA OCTAVIA RS este caracterizat de interiorul sportiv negru. Scaunele Sport RS oferă suport lateral excelent, graţie secţiunilor laterale foarte profilate şi a tetierelor integrate. Alături de combinaţia piele/material textil, scaunele sport sunt acum disponibile şi în versiunea cu tapiţerie din Alcantara. Volanul sport multifuncţional (cu padele la versiunile cu DSG) are inelul exterior îmbrăcat în piele perforată. Iluminarea ambientală este inclusă în dotarea standard. Mânerele uşilor sunt iluminate, pedalierul străluceşte graţie clapetelor din aluminiu, iar pragurile uşilor poartă emblema RS. Soluţiile Simply Clever, specifice modelelor ŠKODA, includ umbrela de sub scaunul pasagerului din faţă şi lanterna detaşabilă cu LED din portbagajul versiunii Combi.

Şasiu, tehnologie, motoare
Suspensiile sport cu garda la sol redusă cu 15 mm şi ecartamentul spate mai lat cu 30 mm decât la versiunea anterioară, precum şi etrierele roşii subliniază caracterul dinamic al noii ŠKODA OCTAVIA RS. În echiparea standard sunt oferite jante de 17 inchi, iar modelele de 18 sau 19 inchi sunt oferite ca dotare opţională. La cerere, sunt disponibile jante din aliaj uşor de 19 inchi cu finisaj argintiu. Direcţia progresivă, funcţia Performance Mode Selection cu setarea Performance Sound Generator (opţional), sistemul electronic de control al stabilităţii ESC cu diferenţialul blocabil electronic XDS+ şi sistemul de control adaptiv al şasiului DCC amplifică intensitatea plăcerii resimţite la volanul noii ŠKODA OCTAVIA RS. Folosind DCC, şoferul poate alege între profilurile Comfort, Normal şi Sport.

Noul motor TSI de 2,0 litrii al modelului ŠKODA OCTAVIA RS generează 169 kW (230 CP) şi un cuplu maxim de 350 Nm între 1.500 şi 4.600 rpm. Modelul sport cu tracţiune pe faţă sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,7 secunde. Viteza maximă este de 250 km/h. Consumul mixt de combustibil este de 6,5 litri la 100 km (149 g CO2/km; toate valorile sunt valabile pentru versiunea limuzină cu transmisie manuală). În echiparea standard, ŠKODA OCTAVIA RS 2,0 TSI este dotată cu o transmisie manuală cu 6 trepte şi opţional cu transmisie automată DSG cu 6 trepte.

ŠKODA OCTAVIA RS cu motor diesel TDI de 2,0 litri, cu o putere de 135 kW (184 CP) şi cuplul maxim de 380 Nm începând de la 1.750 rpm accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde şi ajunge până la viteza maximă de 232 km/h.  Consumul mixt de combustibil este de 4,5 l/100 km (119 g CO2/km, toate valorile sunt valabile pentru versiunea limuzină cu transmisie manuală). ŠKODA OCTAVIA RS 2,0 TDI este disponibilă fie cu tracţiune față (transmisie manuală sau automată DSG, ambele cu 6 trepte) sau cu tracţiune integrală şi transmisie DSG cu 6 trepte.

Infotainment şi ŠKODA Connect
La fel ca toate versiunile gamei actuale a modelului şi ŠKODA OCTAVIA RS dispune de cea mai noua generaţie de sisteme de infotainment. Display-urile capacitive tactile cu aşa-numitul design glass răspund chiar şi la atingerile uşoare (cu excepţia sistemului audio Swing din echiparea standard).  Versiunea de top este sistemul de navigaţie Columbus cu ecran de 9,2 inchi, hotspot WiFi şi modul LTE opţional.

Sistemele de asistenţă
Gama largă de sisteme de asistenţă a şoferului oferită pentru ŠKODA OCTAVIA RS defineşte noi standarde în clasa compactă. Printre noile sisteme şi funcţii se numără Trailer Assist, Blind Spot Detect care avertizează şoferul când se află alte vehicule în unghiul mort şi Rear Traffic Alert, care monitorizează traficul din lateral şi din spate la ieşirea de pe un loc de parcare. Crew Protect Assist închide geamurile şi trapa şi tensionează centurile de siguranţă ale şoferului şi pasagerilor în cazul în care un accident devine iminent şi funcţionează în combinaţie cu sistemul optimizat Front Assist cu funcţia City de frânare de urgenţă şi funcţia de monitorizare a pietonilor.

Istoric
Abrevierea RS a fost utilizată iniţial pentru maşinile de curse, începând din 1974 şi este folosită pentru versiunile sport de top din gamele de modele ŠKODA începând cu anul 2000. Până în prezent, peste 200.000 de exemplare ŠKODA OCTAVIA RS au fost vândute în întreaga lume, din care 100.000 sunt din a treia generaţie lansată în 2013.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Skoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii