Obiectivul Hyundai Motorsport este clasarea pe podium in cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Mondial FIA (WRC) 2017. Competitia din Suedia se va desfasura in perioada 9 – 12 februarie 2017.

Hyundai Motorsport in Sweden
Hyundai Motorsport concureaza pentru un loc pe podium in Raliul Suediei, cea de-a doua etapa a Campionatului Mondial FIA (WRC) 2017.
Echipa a participat in Raliul Monte-Carlo, obtinand rezultate bune cu noul Hyundai i20 Coupe WRC.

Obiectivul Hyundai Motorsport este clasarea pe podium in cadrul celei de-a doua etape a Campionatului Mondial FIA (WRC) 2017. Competitia din Suedia se va desfasura in perioada 9 – 12 februarie 2017.

Noul Hyundai i20 Coupe WRC a debutat in Raliul Monte-Carlo, echipa castigand sapte probe speciale, inclusiv victoria in Power Stage obtinuta de Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul. Belgienii au dominat prima parte a acestei etape cu un avans de peste 50 de secunde.

Echipava participa cu trei echipaje pe probele din Suedia si Norvegia. Hayden Paddon / John Kennard, Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul si Dani Sordo / Marc Martí vor concura cu numere 4, 5 si, respectiv, 6.

Raliul Suediei presupune temperaturi scazute si speciale acoperite de zapada, fiind necesara adaptarea noului Hyundai i20 Coupe WRC la aceste conditii. Performantele aerodinamice pot fi afectate, fiind necesare piese de schimb suplimentare, protectia filtrelor de aer, precum si o buna suspensie pentru abordarea sariturilor, inclusiv faimoasa Colin's Crest, de pe speciala Vargåsen.
Din cauza conditiilor meteo inregistrate in luna decembrie, echipa a fost nevoita sa renunte la testarea noului Hyundai i20 Coupe WRC, verificarile inainte de eveniment avand loc in urma cu o saptamana.

„Raliul Suediei este diferit de cel din Monte-Carlo, in care au fost demonstrate performantele modelului Hyundai i20 Coupe WRC. Se anunta o competitie stransa in cadrul Campionatului Mondial FIA“, a declarat Michael Nandan, directorul echipei.

Paddon si Kennard (#4 Hyundai i20 Coupe WRC) au castigat doua probe speciale in Suedia anul trecut, obiectivul pentru etapa din acest sezon fiind obtinerea unor rezultate similare.

„Raliul Suediei si cel desfasurat in Finlanda sunt printre competitiile mele preferate. Suedia este o etapa foarte rapida, cu multe sarituri. Am incheiat pe locul secund anul trecut si speram sa obtinem rezultate mai bune sezonul acesta, prin intermediul noului Hyundai i20 Coupe WRC“, a mentionat Paddon.

Neuville si Gilsoul (#5 Hyundai i20 Coupe WRC) au dominat prima parte a Raliului Monte-Carlo.

„Suedia reprezinta un eveniment unic in calendarul competitiilor, fiind singurul raliu in cadrul caruia masinile sunt echipate cu anvelope corespunzatoare pentru zapada. Mai mult, este una dintre cele mai rapide curse ale sezonului. Este necesara o buna experienta din cauza conditiilor meteo, a pneurilor, precum si a vitezei“, a adaugat Neuville.

Echipa formata din Sordo si Martí (#6 Hyundai Coupe i20 WRC) a incheiat pe pozitia a patra in Monte-Carlo, obiectivul pentru Raliul Suediei fiind identificarea unui ritm cat mai bun cu noul Hyundai i20 Coupe WRC.

„Daca vom intampina conditii bune pe specialele acoperite de zapada, competitia va deveni spectaculoasa“, a declarat Sordo.

Competitia din Suedia include 18 specialedesfasurate pe o distanta de 331,74 kilometri. Aproximativ 58% dintre probe sunt noi comparativ cu anul 2016, inclusiv cea de vineri – Hof Finnskog – care nu a mai fost utilizata pana in acest moment. In plus, parcul de service a fost mutat in Torsby.

Evenimentul va debuta joi cu super speciala Färjestad Trotting Course , din Karlstad (1,9 km), care va fi repetata sambata dupa-amiaza, urmand ca vineri concurentii sa ajunga si in tara vecina, Norvegia. Sambata sunt programate sapte probe, cu doua treceri pe speciala Vargåsen, care include. Cu aceasta ocazie va fi oferit si premiul Colin's Crest pentru cea mai lunga saritura. Distinctia a fost castigata de doua ori de Hyundai Motorsport (2014 / 2015). Etapa din Suedia se va incheia duminica in parcul de service din Torsby, care va avea si rol de Power Stage. 

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii