Hyundai Motorsport se pregateste pentru Raliul Mexicului, cea de-a treia etapa a Campionatului Mondial FIA (WRC).

Echipa Hyundai Motorsport concureaza in Raliul Mexicului
Hyundai Motorsport se pregateste pentru Raliul Mexicului, cea de-a treia etapa a Campionatului Mondial FIA (WRC). Pilotii Hyundai au demonstrat potentialul modelului i20 Coupe WRC in primele doua competitii ale sezonului 2017 (Monte-Carlo si Suedia), obtinand in total treisprezece victorii.

Echipa va participa cu trei autovehicule in Mexic: Hayden Paddon concureaza cu numarul #4, Thierry Neuville cu #5, iar Dani Sordo cu #6.

Dupa o etapa desfasurata in conditii de iarna, echipa trebuie sa se adapteze la clima calda din Mexic, unul dintre cele trei raliuri desfasurate in afara continentului european. Pe langa temperaturile ridicate, o alta provocare este si altitudinea, cu probe la aproximativ 3.000 de metri deasupra nivelului marii.

Pentru ca verificarea autovehiculelor este interzisa in afara Europei, testele de pregatire pentru Raliul Mexicului au fost realizate in regiunea Granada, din Spania, modelul i20 Coupe WRC fiind testat in conditii similare celor din Mexic.

„Aceasta cursa este una dintre cele mai dificile, cu o altitudine si o clima cu mult diferite fata de Suedia, insa, cunoastem potentialul modelului i20 Coupe WRC si suntem increzatori in privinta rezultatelor“, a declarat Michel Nandan, directorul echipei.

„Asteptam cu nerabdare Raliul Mexicului, dupa o lunga perioada de timp in care nu am mai concurat pe macadam. Altitudinea reprezinta caracteristica acestei competitii, motiv pentru care este necesara adaptarea masinii“, a mentionat Paddon.

„In Mexic am obtinut primul podium, in anul 2014. Experienta si cunostintele acumulate in sezoanele anterioare ne permit sa concuram cu incredere“, a adaugat Neuville.

„Raliul Mexicului este primuleveniment desfasurat pe macadam pentru modelul Hyundai i20 Coupe WRC. Va fi un traseu spectaculos, datorita puterii crescute a motorului“, a declarat Sordo.

Cea de-a treia etapa a Campionatului Mondial FIA (WRC) cuprinde 19 probe, pe o distanta de 393,8 kilometri. Parcul de service se afla in León, la 400 de kilometri nord de orasul Mexic, zona in care se inregistreaza una dintre cele mai ridicate temperaturi.

Startul festiv va avea loc la Zócalo, joi seara. Vineri sunt programate probe in muntii Sierra de Lobos si Sierra de Guanajuato, precum si pe celebra speciala subterana a raliului, care se va desfasura prin fostele tuneluri ale minei de argint.In urmatoarele zile, echipele vor reveni in regiunea León, pentru Lajas de Oro, sambata si La Calera, duminica. Ziua de duminica se va incheia cu Derramadero, care are rol si de Power Stage.

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii