Grupul francez devine al doilea producator auto din Europa, dupa achizitia marcii germane.

Grupul PSA achizitioneaza Opel
Grupul francez devine al doilea producator auto din Europa, dupa achizitia marcii germane.
Împreună cu Opel/Vauxhall, care a generat venituri de 17.7 miliarde € în 2016, PSA va deveni a doua cea mai mare companie auto din Europa, cu o cotă de piață de 17%.
  • Grupul PSA devine al doilea producător auto din Europa. Această prezență puternică și echilibrată pe piețele interne va servi ca bază de creștere profitabilă în întreaga lume.
  • Joint venture în domeniul finanțării auto cu BNP Paribas pentru a susține dezvoltarea mărcilor Opel/Vauxhall.
  • Tranzacția de 2.2 miliarde € dinamizează transformarea grupului GM și deblochează valoarea acțiunilor prin alocare de capital.
General Motors Co. (NYSE:GM) și Grupul PSA (Paris:UG) au anunțat, astăzi, un acord prin care filiala Opel/Vauxhall a GM și operațiunile Financiare Europene ale GM se vor alătura Grupului PSA în cadrul unei tranzacții care evaluează aceste activități la 1.3 miliarde € (operațiuni auto) și, respectiv, la 0.9 miliarde € (divizia financiară).

Achiziția creează un fundament solid pentru Grupul PSA, cu scopul de a susține creșterea sa profitabilă la nivel global. “Suntem mândri să ne unim forțele cu Opel/Vauxhall și ne luăm un angajament ferm să continuăm dezvoltarea acestei mari companii și să îi accelerăm redresarea,” a menționat Carlos Tavares, președinte al Bordului Director al PSA. “Respectăm tot ceea ce personalul talentat al Opel/Vauxhall a realizat, precum și mărcile companiei și tradiția puternică. Intenționăm să gestionăm strategia PSA și Opel/Vauxhall mizând pe identitățile mărcilor respective. Deoarece am creat deja produse câștigătoare pentru piața europeană, știm că Opel/Vauxhall este un bun partener. Vedem acest lucru ca pe o extensie naturală a relației noastre și suntem nerăbdători să o ducem la nivelul următor.” “Avem încredere că redresarea Opel/Vauxhall va fi dinamizată cu susținerea noastră, respectând angajamentele făcute de GM față de angajații Opel/ Vauxhall,” a continuat Carlos Tavares.

Transformarea grupului GM și crearea de plusvaloare
“Suntem foarte mulțumiți de faptul că, împreună, GM, colegii pe care îi apreciem de la Opel/Vauxhall și Grupul PSA au creat o nouă oportunitate de a amplifica performanța pe termen lung a respectivelor companii, construind pe baza succesului alianței noastre anterioare”, a spus Mary T. Barra, președinte al GM și director executiv. “Pentru GM, acest lucru reprezintă un alt pas important în activitățile care sunt în curs și care ghidează performanța noastră îmbunătățită și accelerează ritmul nostru de dezvoltare. Suntem în curs de a ne remodela compania și de a oferi rezultate consistente acționarilor noștri prin alocare de capital investițiilor noastre cu rentabilitate mare în afacerile auto importante și în noile tehnologii care ne permit să conducem viitorul mobilității.

“Credem că acest capitol nou plasează Opel și Vauxhall într-o poziție și mai puternică pe termen lung și suntem nerăbdători să participăm la succese viitoare și la crearea potențialului de valoare puternică a Grupului PSA prin interesul nostru economic și colaborarea continuă în ceea ce privește proiecte noi și interesante,” a conchis Mary T. Barra.

Consolidarea fiecarei companii pe termen lung 
Tranzacția va permite economii subtanțiale și sinergii în ceea ce privește achizițiile, producția și R&D (cercetare și dezvoltare). Sinergii anuale în valoare de 1.7 miliarde € sunt așteptate în 2026 – din care, o parte importantă este așteptată să fie finalizată în 2020, accelerând redresarea Opel/Vauxhall. Valorificând parteneriatul de success cu GM, Grupul PSA se așteaptă ca Opel/Vauxhall să atingă o marjă de operare de 2%, aproximativ în anul 2020 și de 6%, aproximativ în anul 2026 și să genereze un flux de numerar operational în 2020.

Grupul PSA, împreună cu BNP Paribas vor achiziționa și toate operațiunile financiare GM din Europa printr-un joint venture nou format 50%/50%, care va lucra cu platforma financiară europeană curentă a GM și echipa sa. Acest joint venture va fi pe deplin consolidat de către BNP Parisbas și contabilizat, conform metodei punerii în echivalență, de către PSA. Tranzacția este un alt pas către efortul în derulare al GM de a transforma compania, care a livrat trei ani de performanțe record, rezultate foarte bune pentru anul 2017 și a direcționat acționarilor sume importante. Va consolida businessul principal al GM, va susține investiția continuă de resurse pentru oportunitățile cu randament mare, incluzând tehnologiile avansate ale viitorului și deblocarea de valori semnificative pentru acționari. Ameliorând imediat marjele ajustate ale EBIT și fluxul de numerar din domeniul auto, care trebuie ajustat și reducând riscurile bilanțului, tranzacția va permite GM să micșoreze soldul de trezorerie în cadrul alocării de capital de 2 miliarde $ pe care intenționează să le folosească pentru a accelera cumpărarea acțiunilor, sub incidența condițiilor pieței.

GM va participa, de asemenea, la succesul entității combinate prin garanții pentru achiziționarea acțiunilor Grupului PSA, urmand sa colaboreze pentru implementarea ulterioară a tehnologiilor electrice și a acordurilor existente de furnizare a acestora pentru Holden și a anumitor modele Buick, iar Grupul PSA ar putea dezvolta sisteme de alimentare cu energie fuel cell pe termen lung in urma joint venture-ului dintre GM și Honda.

Sursa: Citroen Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii