Andrei Gîrtofan, Dănuț Budai și Bogdan Vrabie vor lua startul în premieră anul acesta în Cupa Suzuki la volanul unui model Swift Sport 1,6 l. Alături de ei se va afla și Radu Necula, vicecampion în sezonul 2016.

Cupa Suzuki Infografic
Andrei Gîrtofan, Dănuț Budai și Bogdan Vrabie vor lua startul în premieră anul acesta în Cupa Suzuki la volanul unui model Swift Sport 1,6 l. Alături de ei se va afla și Radu Necula, vicecampion în sezonul 2016.

O dată cu Tess Rally, prima etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop 2017, începe și o nouă ediție a Cupei Suzuki, competiție în care se concurează cu modelul Swift Sport 1,6 litri. La fel ca în 2016, participanții se luptă pentru premii totale de 2.000 Euro la fiecare etapă, care se distribuie în funcție de poziția din clasament.

Principala noutate pentru 2017 este noua electronică, dezvoltată de Bucur Tuning, noul partener tehnic al Cupei Suzuki, ceea ce înseamnă un plus de putere și cuplu - 143 CP, 183 Nm - pentru modelul care corespunde și regulamentului pentru clasa 9.

“De anul acesta singurul model care mai poate participa în Cupa Suzuki este Swift Sport 1,6 litri, tip MY2012, cu un motor care dezvoltă la bază 136 CP. Avem o grafică nouă pentru mașinile înscrise în competiție, oferim un set de combinezoane Sparco în taxa de înscriere și sunt sigur că va fi din nou o luptă foarte strânsă care va contribui la creșterea spectacolului pe probele speciale la etapele din Campionatul Național de Raliuri”, a spus Călin Bucur, reprezentantul partenerului tehnic al competiției.  

La etapa de la Brașov vor lua startul patru echipaje, trei dintre ele fiind înscrise în premieră în competiția monomarcă. Radu Necula, vicecampion anul trecut în Cupa Suzuki, va lua startul alături de Adrian Temeș și este pilotul cu cea mai mare experiență la volanul modelului Swift Sport. “Anul trecut am fost implicați în lupta pentru titlu până în ultima etapă. Am învățat foarte multe și sper ca experiența acumulată să ne ajute să avem un sezon și mai bun în 2017. Vremea este factorul principal de care trebuie să ținem cont la Brașov și sigur va influența rezultatul final. Mi-ar plăcea mult să începem sezonul cu o clasare pe podium”, a spus Radu Necula.

Bogdan Vrabie revine în raliuri după o pauză destul de lungă, în aceeași formulă în care a debutat, cu Rares Badea în postura de copilot. Echipajul a mai concurat de două ori la Brașov, în 2012 și 2013, dar de fiecare dată a avut probleme, cel mai bun rezultat fiind locul 4 la clasa la care au luat startul. “Mi-am dorit de mult să trec la o mașină ceva mai puternică, iar Cupa Suzuki mi s-a părut o variantă bună, după ce am adunat experiență într-o altă cupă monomarcă. Deși prefer macadamul, la Brașov am avut parte de una dintre cele mai frumoase probe de până acum, Babarunca pe zăpadă. Sunt foarte curios cum va fi vremea anul acesta și obiectivul principal este să parcurgem cât mai mulți kilometri cu noua mașină de curse, dar asta nu înseamnă că nu ne dorim și să fim cât mai sus în clasament”, a spus Bogdan Vrabie.

După un sezon petrecut în Cupa Dacia, Andrei Gîrtofan, 20 de ani, a trecut și el pe un model Swift Sport și va lua startul în Cupa Suzuki. La fel ca anul trecut, Andrei Gîrtofan va face echipaj cu Doru Vrajă. “Am decis să luăm startul în Cupa Suzuki pentru că se merge cu un model fiabil și chiar dacă suntem un număr mai restrâns de echipaje sunt sigur că lupta va fi foarte strânsă. Obiectivul principal este să ne acomodăm cu mașina, dar dacă ne antrenăm și rămânem concentrați până la final, rezultatele vor fi pe măsură. Abia aștept să înceapă noul sezon mai ales că este cursa de casă și le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat să ajungem până aici”, a spus Andrei Gîrtofan.

Dacă anul trecut nu a avut un sezon complet în Campionatul Național, Dănuț Budai speră să participe împreună cu Lucian Budai, tatăl său, la toate etapele din Cupa Suzuki. “Am intrat într-un proiect nou, mult mai complex decât tot ce am făcut până acum. Este un pas important pentru cariera mea și voi încerca să profit la maximum de această experiență. Aștept cu nerăbdare prima etapă și sper să obținem un rezultat cât mai bun”, a spus și Dănuț Budai.

Tess Rally, raliul care deschide un nou sezon competițional în România, este prima etapă și în Cupa Suzuki. Etapa de la Brașov se va desfășura în perioada 30 martie – 1 aprilie, iar piloții vor avea de parcurs un număr de 7 probe speciale cu o lungime de 100,27 kilometri.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii