BMW Seria 5
Institutul de Asigurare a Siguranţei pe Autostrăzi (IIHS) a desemnat modelul BMW Seria 5 ca fiind "Top Safety Pick+", continuând angajamentul pe termen lung al companiei de a oferi cea mai bună siguranţă în clasa respectivă. A şaptea generaţie BMW Seria 5 s-a calificat pentru "TSP+", primind cel mai înalt calificativ al institutului datorită performanţelor sale la cinci teste de impact diferite - impact frontal redus, impact frontal moderat, lateral, rezistenţa acoperişului şi protecţia capului -, pentru un sistem opţional de prevenire a impactului frontal cu calificativ "Superior", precum şi calificativ "Good" pentru performanţele farurilor.

Cea mai recentă generaţie BMW Seria 5 a fost apreciat de IIHS pentru designul caroseriei şi al structurii, ceea ce a sporit performanţele sale în testul de impact frontal redus. Rezultatele din test au indicat că spaţiul conducătorului se menţine bine, cu doar cinci ţoli (12,7 cm) de intruziune maximă la nivelul picioarelor, prezentând un risc redus de vătămări semnificative într-un accident real de aceeaşi gravitate. Suplimentar, sistemul Frontal Collision Warning (avertizare de coliziune frontală) cu City Collision Mitigation (atenuare a coliziunii în oraş) sau cu Extended Collision Mitigation (atenuare extinsă a coliziunii), disponibil la Seria 5, a primit calificativ "Superior" pentru prevenţia impactului frontal, evitând coliziunile în testele efectuate la 12 mph (19,31 km/h) şi 25 mph (40,23 km/h).

Per total, BMW Seria 5 din gama 2017 continuă succesul generaţiei precedente prin încorporarea unui interior mai spaţios, a unei eficienţe mai mari şi a tehnologiei din prim-planul inovaţiei. Seria 5 a fost complet nou dezvoltat, ceea ce a permis o reducere semnificativă a masei cu până la 65 de kilograme. Şasiul include tehnologii de ultimă oră precum Dynamic Damper Control cu mod adaptiv şi direcţie integral activă, sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, sisteme avansate de asistare a conducătorului şi sisteme de asistare a parcării. Nivelul ridicat al dotărilor standard de siguranţă include BMW Assist eCall, BMW TeleService, Dynamic Stability Control, Brake Dry Assist, Cornering Brake Control şi Dynamic Traction Control. Sunt disponibile şi dotări opţionale precum detectare a unghiului mort, protecţie a pietonilor pe timp de zi, avertizare la părăsirea benzii, informare privind limita de viteză, alertă pentru traficul transversal, tempomat activ cu funcţie Stop & Go, asistent activ pentru menţinerea benzii cu evitare a coliziunii laterale, asistent în ambuteiaje. BMW Seria 5 este cel mai inovator Seria 5 de până acum, deschizând drumul spre condusul semiautonom.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii