Agil și compact la exterior, foarte spațios și versatil în interior, în două culori la modă și cu un aspect modern de SUV - acesta este nou-nouțul Opel Crossland X.

Opel Crossland X
eX-trem de modern: noul model crossover va fi lansat în segmentul de mare succes CUV/SUV.
Noua familie X: Opel Crossland X se alătură modelului Opel Mokka X.
eX-tra relaxant: poziție de ședere ridicată, interior spațios și înaltă flexibilitate.
Tehnologii X-factor: Opel OnStar, sistem de infotainment de excepție și numeroase sisteme de asistență.
Vizibilitate perfectă: afișaj pe parbriz, cameră video de marșarier cu vedere la 180 de grade și sistem de iluminare „innovative full LED".

Agil și compact la exterior, foarte spațios și versatil în interior, în două culori la modă și cu un aspect modern de SUV - acesta este nou-nouțul Opel Crossland X. După prezentarea sa în premieră la începutul lunii februarie, acest model de crossover versatil de oraș este al doilea membru care se alătură familiei Opel X din segmentul B, pe lângă cel mai bine vândut model, sportivul Mokka X. Cel de-al treilea membru, modelul mai mare Grandland X, va fi lansat în decursul acestui an în clasa autovehiculelor compacte (segmentul C).

Comparativ cu modelul Opel Mokka X, care este echipat opțional cu tracțiune integrală pentru incursiuni ocazionale pe teren accidentat, noul Opel Crossland X, cu dimensiunile sale exterioare compacte, este predestinat pentru zonele urbane dar este perfect adecvat și pentru un drum de aprovizionare la o fermă cu produse organice sau o excursie în Toscana. Având o lungime de 4,21 metri, noul Crossland X este mai scurt cu 16 centimetri decât modelul Astra și în același timp mai înalt cu 10 centimetri. Ocupanții se bucură de o poziție de ședere ridicată și de excelenta vizibilitate panoramică pe care o oferă. Cumpărătorii care caută o experiență și mai bună își pot spori și mai mult senzația de spațiu cu plafonul din sticlă panoramic, disponibil opțional.

Noul-venit oferă inovații de excepție care fac conducerea zilnică mai sigură, mai confortabilă și mai ușoară. Sistemul inovator de iluminare frontală innovative full LED, afișajul de pe parbriz și camera video pentru marșarier cu vedere panoramică la 180 de grade, împreună cu sistemul avansat de asistenţă la parcare, sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență[1], sistemul de detectare a somnolenței șoferului[2], asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie, sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere și sistemul pentru monitorizarea unghiului mort sunt doar câteva exemple. Noul Crossland X este echipat și cu o conectivitate excepțională tipică pentru Opel, cu hotspot Wi-Fi și alte servicii cum ar fi rezervarea unei camere de hotel[3] și căutarea unui loc de parcare[4]. Oferta include de asemenea: tehnologia modernă de infotainment, IntelliLink, compatibilă cu Apple CarPlay și Android Auto, cu ecrane tactile color de până la 8 inch. În plus, smartphone-urile compatibile pot fi încărcate în timpul utilizării, prin încărcare wireless prin inducție.

Atât șoferul cât și pasagerul din față pot beneficia de scaunele ergonomice premiate și cu certificare AGR (Campania pentru un spate sănătos), Opel fiind singurul producător care oferă un asemenea confort în acest segment (atât pentru modelul Crossland X, cât și pentru modelul Mokka X). O altă caracteristică de top în clasa din care face parte este volumul maxim al portbagajului de 520 litri - fără rabatarea scaunelor din spate. În plus, pasagerii din spate au posibilitatea de a-și regla poziția de ședere cu 150 de milimetri în plan longitudinal, sporind astfel fie spațiul pentru picioare, fie dimensiunea portbagajului. Această caracteristică face și mai versatil modelul Crossland X.

„Cererea de modele SUV și crossover de dimensiuni mici adecvate traficului urban a crescut în mod semnificativ. Modelul Crossland X, cu combinația sa între designul elegant, inspirat de modelele SUV, conectivitatea de excepție și caracterul extrem de practic reprezintă al doilea concurent puternic din această clasă de autovehicule, alături de modelul nostru sportiv Mokka X”, a declarat Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO al Opel. „Agilul nostru Crossland X asigură plăcerea de a conduce în traficul aglomerat din orașe, făcându-l perfect pentru mediul urban și evadări în zonele rurale.”

Segmentul B al autovehiculelor CUV/SUV este în plin avânt, cu cifre ale vânzărilor mai mari de cinci ori decât în 2010. Opel Mokka X este unul dintre cele mai bine vândute modele și un deschizător de drumuri. Crossland X va stimula acum și mai mult acest segment nou cu dezvoltare rapidă situat sub segmentul consacrat al autovehiculelor compacte și va asigura o creștere suplimentară a mărcii Opel.

Design clar și utilizare excepțională a spațiului
Îndrăzneala, agilitatea și eleganța sunt cele trei atribute de care are nevoie orice „crossover de oraș”. Cu lungimea sa de 4.212 milimetri, lățimea de 1.825 milimetri și înălțimea de 1.605 milimetri, aduce propria sa interpretare filozofiei de design Opel „Măiestria sculpturală întâlnește precizia germană”, oferindu-i atât rafinament, cât și robustețe.

Liniile laterale agile și acoperișul, separând vizual secțiunea inferioară de cea superioară a autovehiculului, extind optic dimensiunile modelului Crossland X și amplifică senzația de interior spațios. „Acoperișul plutitor” își dezvăluie, de asemenea, legătura cu linia arcuită, cromată a geamului modelului Opel ADAM care coboară spre partea din spate. Clienții pot comanda autovehicule cu o culoare diferită pentru acoperiș. Partea din spate, proeminentă, este expresia clară a caracterului unui SUV, cu scutul de protecție vizibil.

Panoul de instrumente și consola centrală sunt structurate clar și aliniate în plan orizontal pentru șofer. Postul de conducere, ca centru de comandă al șoferului, sporește senzația de conducere activă. Un portofoliu extins de motoare, pe benzină sau diesel care pot fi combinate atât cu transmisie manuală, cât și cu transmisie automată, este disponibil pentru a asigura performanțe bune de conducere.

Senzația de spațiu generos și scaunele ergonomice AGR de primă clasă ale modelului Crossland X sporesc confortul în timpul călătoriilor lungi. În plus, Opel Crossland X convinge și prin nivelul ridicat de flexibilitate la care contribuie din plin și scaunele spate glisante individual. Acestea pot fi rabatate fracționat în raport de 60/40 și pot fi deplasate cu până la 150 de milimetri, mărind volumul portbagajului de la 410 la 520 litri în doar câteva secunde. Volumul portbagajului se mărește la 1.255 litri dacă scaunele spate sunt rabatate complet. Modelul Crossland X poate fi încuiat, deschis și pornit cu ajutorul funcției de deschidere și pornire fără cheie.

Tehnologie de iluminare revoluționară și sisteme de asistență importante
Călătoriile pot fi și mai relaxante și mai sigure datorită numeroaselor tehnologii și sisteme de asistență ultramoderne disponibile pentru noul Opel Crossland X. Sistemul inovator de iluminare, innovative full LED, asigură o vizibilitate de excepție în întuneric. Afișajul de pe parbriz, disponibil opțional, reduce pericolul distragerii atenției șoferului, proiectând direct în câmpul vizual al acestuia cele mai importante date referitoare la viteză, navigație și sisteme de asistență.

Camera video frontală Opel Eye procesează diverse date, stând astfel la baza diverselor sisteme de asistență pentru șofer, cum ar fi Sistemul de recunoaștere a indicatoarelor rutiere și Asistentul pentru menținerea benzii de circulație. Dacă detectează părăsirea accidentală a benzii, sistemul îl avertizează pe șofer prin emiterea unor semnale sonore și vizuale. De asemenea, tempomatul cu limitator de viteză sporește plăcerea în timpul conducerii. Sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență ajută la evitarea accidentelor și este combinat cu un Sistem special de detectare a somnolenței șoferului.

Corssland X este dotat și cu o Cameră video panoramică pentru marșarier care mărește unghiul de vizualizare în spatele autovehiculului la 180 de grade. De asemenea, sistemul avansat de asistență la parcare de ultimă generație facilitează și mai mult parcarea. Acesta recunoaște locurile de parcare adecvate și parchează automat autovehiculul. Poate de asemenea să scoată automat autovehiculul din spațiul de parcare. În ambele cazuri, șoferul trebuie doar să acționeze pedalele. Iar în timpul lunilor de iarnă, volanul încălzit și parbrizul încălzit sporesc confortul și siguranța.

Prețurile urmează să fie anunțate la o dată ulterioară.
Noul Opel Crossland X va ajunge în centrele Opel din România în această vară.

[1] Funcționează automat la viteze mai mari de 5 km/h și mai mici de 85 km/h. La viteze între 5 și 30 km/h, valoarea decelerării pentru reducerea vitezei de impact în cazul unei coliziuni este de 0,9 g. Între 30 și 85 km/h, sistemul decelerează autovehiculul până la maxim 22 km/h. După acest prag, șoferul trebuie să frâneze el însuși pentru a reduce viteza și mai mult.
[2] Sistem de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și Frânare automată de urgență, și Sistem de detectare a somnolenței șoferului sunt disponibile începând din această vară.
[3] Via Booking.com. Sunt necesare o adresă de e-mail și un card de credit.
[4] Via Parkopedia.

Sursa: Opel Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii