Nokian Tyres Dayton Factory
Consiliul de administrație al Nokian Tyres a luat decizia de a investi în construcția celei de-a treia unități de producție de anvelope. Noua unitate de producție va fi construită în Dayton (Comitatul Rhea), Tennessee, SUA. Capacitatea de producție a fabricii va fi de 4 milioane de anvelope anual cu potențial viitor de extindere. Locația va găzdui, de asemenea, o unitate de distribuție cu o capacitate de depozitare de 600.000 de anvelope. Valoarea totală a investiției în această fază se ridică la aproximativ 360 milioane de dolari. Lucrările de construcției sunt programate să debuteze la începutul anului 2018, urmând ca în 2020 să fie produse primele anvelope în această unitate.

„Această nouă unitate de producție este înainte de toate o decizie strategică care urmărește traseul de dezvoltare strategică a Nokian Tyres.În următorii ani se estimează o creștere a valorii totale a vânzărilor de anvelope, iar prin această investiție vom dobândi capacitatea de producție necesară pentru a ne dezvolta. În mod evident, fabrica din Dayton ne va permite să deservim mai bine și mai eficient clienții nord-americani, însă va îmbunătăți de asemenea și capacitatea de producție și serviciul pentru clienți în cadrul tuturor operațiunilor noastre globale”, declară Petteri Walldén, președinte al consiliului de administrație Nokian Tyres.

„Alegerea unei locații în America de Nord dovedește angajamentul față de clienții noștri aflați în una dintre cele mai importante zone de creștere pentru Nokian Tyres. Locația din Dayton, comitatul Rhea, a fost aleasă pe baza a câțiva factori printre care disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și mediul administrativ prietenos cu investitorii. După cercetări amănunțite a devenit clar că statul Tennessee este cea mai bună opțiune de locație pentru noua fabricăși suntem mândri să devenim parte a acestei comunități”, spune Andrei Pantioukhov, președinte interimar și CEO Nokian Tyres.

Noua unitate de producție din Dayton va oferi locuri de muncă pentru 400 de angajați și se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și autovehicule comerciale ușoare destinate exclusiv sau în special pieței nord-americane

„Aceasta este oveste importantă atât pentru statul Tennessee, cât și pentru orașul Dayton, demonstrând că prin localizarea favorabilă și forța de muncă ofertantă a statului nostru creează un mediu propice în care companii precum Nokian Tyres pot prospera”, declară Bill Haslam, guvernatorul statului Tennessee.

Prin amplasarea noii unități de producție în America de Nord, Nokian Tyres scurtează timpul în care produsele devin disponibile pe piață, reduce cheltuielile cu taxele vamale și costurile logistice

America de Nord se numără printre regiunile de creștere strategică a Nokian Tyres, noua unitate de producție consolidând traseul de dezvoltare a companiei, crescând capacitatea de producție și susținând vânzările în America de Nord și Canada. Amplasarea în America de Nord va îmbunătăți serviciul pentru clienți regional, scurtând timpul în care produsele vor deveni disponibile și reducând cheltuielile cu taxele vamale, cât și costurile logistice. Iar datorită faptului că fabrica se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme, SUV-uri și autovehicule comerciale ușoare destinate exclusiv sau în special pieței nord-americane, se va obține o eficientizare a producției și o îmbunătățire a serviciul pentru clienți în cadrul tuturor operațiunilor globale ale companiei.

După luarea deciziei de aconstrui o unitate de producție în America de Nord, a urmat un lung proces de selecție a locațiilor și terenurilor corespunzătoare.Acesta s-a desfășurat împreună cu un grup internațional de consultanți, explorând întregul continent nord-american.Inițial au fost alese 80 de posibile locații. Pentru a determina cea mai bună variantă dintre acestea, au fost luate în considerare mai multe criterii complexe de selecție, care au ajutat la reducerea listei la 20 și apoi la patru locații. Acestea au fost analizateîn profunzime până la determinarea a două „finaliste”.

Fabrica din Dayton va determina un efect pozitiv asupra producției celorlalte două fabrici din Nokia și Vsevolozhsk

În următorii ani se estimează o creștere a valorii totale a vânzărilor de anvelope și va fi nevoie de o capacitate de producție suplimentară.Toate cele trei fabrici au un rol important în planificarea creșterii companiei, deservind piețe diferite. Producerea anvelopelor destinate pieței din America de Nord în fabrica din Dayton va determina un efect pozitiv reprezentat de îmbunătățirea eficienței și productivității în celelelalte două fabrici. Aceasta va duce la creșterea capacității de producție și la o mai bună deservire a clienților Nokian Tyres din țările europene, țările nordice și Rusia.

Pregătirea noilor angajați Nokian Tyres și punerea în funcțiune a fabricii va necesita și implica susținere din partea fabricilor existente și a specialiștilor Nokian Tyres, sesiunile de pregătire fiind planificate să aibă loc atât în unitățile existente, cât și în noua locație.Un proiect de o asemenea anvergură va genera noi oportunități de carieră atât la nivelul angajațilordin producție, cât și la nivel de management.

Divizia de vânzări și unitatea de producție din America de Nord vor fi două entități diferite, la acest moment unificarea acestora nefiind în planurile companiei.

Sursa: Olivia Baltatescu, Account Executive MCCANN PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii