Grupul GEFCO, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, sprijină inițiativă temerară a navigatorului Yvan Bourgnon de a lua parte la expediția Bimedia

Grupul Gefco sustine prin expertiza sa logistica expeditia Bimedia
Grupul GEFCO, jucător global în logistica industrială și lider european în logistica automobilelor, sprijină inițiativă temerară a navigatorului Yvan Bourgnon de a lua parte la expediția Bimedia, prin care acesta își propune țelul îndrăznețde a ajunge din Alaska în Groenlanda la bordul catamaranului său sport, pe ruta maritimă care străbate gheața arctică, denumită Pasajul de Nord-Vest.

Aventura va începe în Nome, un oraș situat în cea mai vestică zonă a regiunii Alaska, sosirea fiind plănuită a avea loc 45 până la 50 de zile mai târziu în Nuuk, Groenlanda, pe coasta de est a Strâmtorii Davis. Prin expediția sa pe cont propriu, Yvan Bourgnon își propune să atingă un record care să fie recunoscut de World Sailing Record Council, organizaţia oficială pentru atestarea recordurile de navigaţie.

Pasajul de Nord-Vest, utilizat până acum doar de către bărcile cu motor, este deschis numai câteva săptămâni pe an. Acesta este motivul pentru care Yvan Bourgnon a cerut grupului GEFCO să-i ofere sprijin logistic, oferindu-iposibilitatea să-și transporte catamaranul din portul Antwerp (Belgia) în Nome, într-un timp extrem de scurt, astfel încât să poată ancora la timp și să profite de dezghețarea gheții. Catamaranul, lung de 6,30 de metri, a sositpe o navă de marfă în Seattle, Washington, SUA, dezmembrat în piese separate, fiind apoi transportat pe un culoar rapid de tranzit maritim în Anchorage, Alaska, . Acesta a fost încărcat în cele din urmă într-un avion de marfă Hercules C-130, ajungând în Nome pe data de 26 iunie. Întreaga operațiune a fost realizată de către divizia Freight Forwarding a grupului GEFCO, specializată în transportul multimodal de marfă.

Yvan Bourgnon își va începe expediția la începutul lunii iulie și va naviga neînsoțit pe ambarcațiunea sa fără cockpit, de-a lungul banchizelor plutitoare și a ghețarilor, în habitatul urșilor polari și mamiferelor marine.

Compania GEFCO este încântată că și-a adus aportul de know-how pentru a  facilita îmbarcarea navigatorului Yvan Bourgnon în această aventură unică, însuflețită de câteva valori comune cu cele ale grupului GEFCO, cum ar fi spiritul provocării umane, calitate operațională, flexibilitate și managementul riscului pentru clienţii săi.

GRUPUL GEFCO
GEFCO se oferă să proiecteze și să implementeze scheme logistice alături de producători, o sursă de valoare adăugată care consolidează competitivitatea acestora. Performanța pe care GEFCO o oferă clienților se bazează pe experiența dobândită de-a lungul ultimilor 65 de ani, în special în industria automobilelor, unul dintre cele mai complexe și solicitante sectoare. Prezentă în 150 de țări, GEFCO se află în topul celor 10 Grupuri europene. A obținut o cifră de afaceri de 4,2 miliarde de euro în 2016 și are 12.000 de angajați. Cu peste 300 de afaceri peste tot în lume, GEFCO își dezvoltă activitatea pe cinci continente.

Sursa: Olivia Baltatescu, Account Executive MCCANN PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii