Noul Audi A8 promovează electrificarea auto la scară largă.

Noul Audi A8
Sedanul de lux va fi pentru prima dată disponibil cu sistem de propulsie electric standard.
Sistemul electric principal de 48 de volți deschide noi perspective.
Modelul va debuta la Audi Summit în Barcelona pe 11 iulie.

Noul Audi A8 promovează electrificarea auto la scară largă. Următoarea generație a modelului va avea pentru prima oară un sistem de propulsie electric standard. Iar motoarele pe combustie vor fi echipate cu tehnologie mild hybrid. Pentru clienți, asta înseamnă performanță superioară și eficiență sporită. În premieră, sistemul electric de 48 de volți va avea rolul principal.

Propulsorul parțial hibrid comprimă două componente principale: primul, alternatorul de 48V cu curea si racire pe apa (BAS), care completează pinionul de start convențional. Bateria lithium-ion funcționează ca un acumulator de energie pentru MHEV (mild hybrid electric vehicle) cu o capacitate de încărcare de 10 Ah.

Sistemul BAS își dezvăluie avantajele mai ales atunci când șoferul se apropie de un semafor pe roșu sau intră într-un sens giratoriu. Dacă semaforul se schimbă pe verde în timp ce mașina decelerează în apropiere de stop, iar șoferul eliberează frâna, motorul pe combustie pornește imediat. Mașina accelerează fără nicio întârziere datorită sistemului BAS conectat în permanență la motorul pe combustie.

Noul sistem combină confortul cu eficiența într-un mod special: a patra generație A8 poate intra în modul de decelerare silențioasă la viteze cuprinse între 55 și 160 km/h (34.2 la 99.4 mph). Astfel automobilele pot decelera cu zero emisii pentru 40 de secunde cu motorul complet oprit. De îndată ce șoferul apasă pe accelerație, BAS generează un restart rapid. În plus, operațiunea start/stop este activă de la 22km/h (13.7 mph).

Funcția convenabilă star/stop a noului Audi A8 diferă marcant față de sistemele predecesoare. Sedanul de lux cu sisteme de înaltă conectivitate poate distinge diferite situații de trafic. Când drumul din față este liber, BAS pornește sistemul de combustie, oferind o accelerare rapidă. După lungi perioade de staționare și dacă șoferul dorește să pornească aerul condiționat, motorul pe combustie pornește extrem de silențios. De asemenea dispune și de un sistem care asigură o pornire predictivă convenabilă: de îndată ce vehiculul din față se pune în mișcare, motorul AUDI pornește chiar dacă frâna este încă apăsată. În acest scenariu, strategia de control presupune că șoferul va urma ritmul traficului. 

Pentru a atinge un standard înalt de eficiență, noul Audi A8 vine cu un sistem sofisticat de management al propulsorului: procesează informațiile de pe drum, datele primite de la senzorii săi extrem de eficienți și informațiile de la camera frontală. Astfel, sistemul de propulsie decide dacă A8 aplică modul de decelerare sau de recuperare. Modelul recuperează energia prin frânare sau decelerare dar și în cazul în care mașina se apropie prea mult de autovehiculul din față în timp ce decelerează. Toate aceste măsuri îmbunătățesc nu doar confortul, dar se simt și la stația de alimentare: la modelul A8, consumul de combustibil este redus cu până la 0.7 litri / 100 km datorită tehnologiei mild hybrid drive.

Audi A8 își va face debutul mondial la primul Summit Audi la Barcelona, pe 11 iulie. Mai multe informați despre sistemul de propulsie sunt disponibile pe Audi Media Center: www.audi-mediacenter.com/en/techday-combustion-engine-technology. 

Sursa: Audi Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii