Noul BMW X3
BMW X3 a fost automobilul care, în 2003, a lansat segmentul SAV (Sports Activity Vehicle) de clasă medie. De atunci, BMW a vândut peste 1,5 milioane de unităţi de-a lungul celor două generaţii ale modelului. Acum, noul BMW X3 este pregătit să scrie următorul capitol al acestei poveşti de succes printr-un limbaj de design şi mai atractiv şi dinamic, sisteme de propulsie puternice şi eficiente totodată şi dotări de lux. Asemenea tuturor membrilor de succes ai familiei X, combină calităţile remarcabile de condus pe orice suprafaţă cu capacitatea de utilizare cotidiană fără restricţii.

Design exterior: Aspectul deosebit şi gamă mai mare de variante de model pentru mai multe posibilităţi de personalizare
Noul BMW X3 vine cu un plus de eleganţă. A treia generaţie a primului model Sports Activity Vehicle (SAV) premium din clasa medie urmează linia familiară a gamei BMW X prin combinarea aspectului off-road robust cu o apariţie sportivă. Dimensiunile exterioare ale noului X3 sunt în mare parte neschimbate, dar ampatamentul mai lung cu cinci centimetri, capota lungă şi consolele faţă foarte scurte, cu proporţii şi mai fin echilibrate - ceea ce accentuează distribuţia perfectă 50:50 a masei între punţile faţă şi spate -, îi oferă un avantaj faţă predecesor.

În partea frontală, formatul compact al grilei tridimensionale a radiatorului şi proiectoarele de ceaţă cu design hexagonal, o premieră pentru un model BMW X, subliniază caracterul încrezător al noului BMW X3. Mergând spre spate, stopurile (al căror aspect tridimensional, cu LED-uri integrale în variantă opţională, asigură o prezenţă marcantă), spoilerul de pe acoperiş - semnificativ înclinat în jos - şi ţevile de eşapament duble creează o imagine puternică.

Cele trei variante de echipate adaptează caracterul vizual al noului BMW X3 pentru a se potrivi şi mai bine cu gusturile personale ale clientului. De exemplu, varianta xLine - cu grilă a radiatorului şi alte detalii exterioare din aluminiu satinate şi jante speciale din aliaj uşor - accentuează robusteţea modelului Sports Activity Vehicle. De asemenea, BMW X3 este disponibil şi în echipare Luxury Line - barele cromate ale grilei radiatorului, scutul de protecţie în două tonuri şi jantele din aliaj uşor cu design clasic scot şi mai mult în evidenţă eleganţa designului exterior.

Modelul M Sport pune accentul pe calităţile dinamice ale noului BMW X3, cu dotări aerodinamice M, sistem de frânare sport evidenţiat de etrierele vopsite în albastru, designul foarte dramatic al roţilor şi culoarea opţională Phytonic Blue. Iar noul BMW X3 poate fi comandat şi cu dotări BMW Individual precum culoarea exclusivă pentru exterior Sunstone metalizat.

Interior şi echipamente. Interior orientat spre confort cu o ambianţă luxoasă
Interiorul noului BMW X3 urmează tradiţia BMW cu designul cockpitului optimizat ergonomic şi orientat către conducător. Numeroase aspecte ale designului exterior sunt reflectate şi la interior. De exemplu, formele hexagonale şi muchiile tăiate şi precise joacă un rol important şi la interior. Ca ansamblu, interiorul impresionează prin calitatea deosebită a materialelor şi a manoperei, dar şi prin funcţionalitate. Un exemplu este conceptul de depozitare bine gândit, care oferă mai mult spaţiu de stocare decât oricând şi asigură un acces mai uşor.
Dovezile privind atenţia acordată detaliilor de către designeri în interiorul noului BMW X3 includ logo-ul BMW X, care reapare în mod frecvent sub diferite forme. De exemplu, există un X gravat în accentele galvanizate din uşile faţă şi spate şi un altul pe montanţii B. Pachetul opţional de accente galvanizate adaugă interiorului un plus de clasă sub forma elementelor electroplacate pentru butoanele geamurilor, butonul Start/Stop şi comenzile de pe consola centrală.

Liniile de model creează o ambianţă de caracter specifică Pe lângă faptul că duce aspectul exterior al noului BMW X3 în direcţii proprii, cele trei linii de model adoptă şi abordări specifice privind aspectul şi specificațiile interiorului. Modelul xLine se caracterizează prin puritate şi eleganţă şi permite schimbarea scaunelor sport standard, cu tapiţerie din stofă/piele, pentru unele tapiţate integral cu piele, cu cusături contrastante şi benzi decorative de interior în Fineline Cove mat ca opțiune. Pentru clienţii care doresc să amplifice eleganţa inerentă a automobilului, modelul Luxury Line oferă tapiţerie cu piele, panou de instrumente acoperit cu Sensatec, cu cusături contraste şi benzi decorative de interior din lemn fin Dark Wood cu banda de accent în Chrome Pearl. La interior, modelul M Sport prezintă vizual talentele dinamice ale noului BMW X3 prin volanul M Sport îmbrăcat în piele, scaunele sport în design M, tapiţeria BMW Individual în culoare antracit a plafonului şi benzile decorative de interior noi în Aluminium Rhombicle - la exterior, o face prin pachetul aerodinamic M. De asemenea, sunt disponibile şi dotările opţionale BMW Individual pentru interior, centrate în jurul celor trei variante rafinate de piele Merino.

Noul BMW X3 poate fi comandat cu numeroase echipamente opţionale noi, în premieră pentru model, dedicate pentru îmbunătăţirea confortului. Acestea includ control pe trei zone al aerului condiţionat, care adaugă controlul separat al temperaturii pentru compartimentul spate printr-o unitate de comandă cu display modern. Acum, conducătorul şi pasagerul beneficiază de scaune ventilate, cu piele perforată, care, pe lângă încălzirea pentru zilele reci, oferă şi ventilaţie pentru maximizarea confortului atunci când este foarte cald. Pentru îmbunătăţirea suplimentară a confortului în compartimentul spate, unghiul spătarului divizat/rabatabil standard în raport 40:20:40 poate fi ajustat individual şi în diferite etape datorită funcţiei cargo opţionale. Această facilitate măreşte capacitatea de încărcare standard de la 550 de litri la un maxim de 1.600 de litri. De asemenea, clienţii pot oferi interiorului o senzaţie deosebită de aerisire şi eleganţă prin acoperişul panoramic de sticlă, cu suprafaţă generoasă. Altfel, sticla acustică - disponibilă standard - a parbrizului contribuie la nivelurile foarte reduse de zgomot din interior. Cele două geamuri laterale faţă sunt şi ele disponibile opţional cu sticlă cu funcţie de izolare acustică suplimentară, asigurând că zgomotul produs de vânt în jurul oglinzilor retrovizoare ajunge într-o şi mai mică măsură în interior şi reducând nivelurile de zgomot la viteze ridicate.

Noul BMW X3 poate beneficia opţional de BMW Display Key, deja disponibilă la BMW Seria 7, BMW Seria 5 şi BMW i8. BMW Display Key oferă o serie întreagă de informaţii, precum de combustibil şi activităţile de service sau întreţinere care trebuie efectuate sau dacă geamurile sau trapa au fost închise la părăsirea automobilului. În plus, poate fi utilizată şi pentru a opera încălzirea auxiliară opţională.

Combinaţia opţională de iluminare a conturului deasupra benzi decorative din panoul de instrumente şi iluminare ambientală, care direcţionează un flux uşor sub banda de accent, scaldă interiorul într-o ambianţă foarte elegantă şi relaxantă. În întuneric, monitorul central dă impresia că pluteşte literalmente deasupra panoului de instrumente. Clienţii pot alege unul dintre cele şase tonuri de culoare (Orange, Lilac, Mint, Bronze, Blue şi White). O apariţie nouă în lista de opţionale este pachetul Ambient Air, care permite clienţilor nu numai să parfumeze interiorul, în trei niveluri de intensitate, prin alegerea uneia dintre cele opt arome, ci şi să-şi purifice mediul prin intermediul ionizării aerului - şi astfel să contribuie la sentimentul general de bine de la bord.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii