Hyundai Motorsport a salvat o clasare pe podium in Raliul Sardiniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa un weekend dificil pentru echipa.

Hyundai Motorsport in Raliul Sardiniei
Hyundai Motorsport a terminat pe podium in Raliul Sardiniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).
Thierry Neuville a redus din diferenta fata de liderul ierarhiei generale in clasamentul pilotilor.
Hayden Paddon si Dani Sordo au fost printre cei mai rapizi si in ultima zi, echipa ajungand acum la un numar de 48 de probe speciale castigate.

Hyundai Motorsport a salvat o clasare pe podium in Raliul Sardiniei, etapa a saptea din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa un weekend dificil pentru echipa.

Toate cele trei echipaje Hyundai Shell Mobis World Rally Team au demonstrat ca se pot lupta pentru victorie, dar probleme tehnice aparute la Neuville si Sordo si cele doua iesiri in decor ale lui Paddon au impiedicat echipa sa plece de aici cu maximum de puncte posibil.

Dupa cele 19 probe speciale, Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au terminat Raliul Sardiniei pe pozitia a treia, acesta fiind al cincilea podium consecutiv din acest sezon.

Echipajele Dani Sordo / Marc Martisi Hayden Paddon / Seb Marshall au terminat raliul cu victorii pe probele speciale de duminica, echipa Hyundai Motorsport ajungand la un numar total de 48 de probe castigate, cea mai buna performanta intr-un singur sezon de pana acum.

Etapa din Sardinia a fost a doua consecutiva in care toate cele trei echipaje au reusit sa castige macar o proba speciala, ceea ce arata clar potentialul modelului Hyundai i20 Coupe WRC.

Sordo si Neuville au plecat din Sardinia si cu puncte suplimentare adunate in Power Stage, dupa ce au terminat pe locurile doi, respectiv 4, ultima speciala a raliului.

Din cauza problemelor la sistemul de franare, Neuville si Gilsoul au ratat sansa unei noi victorii in Sardinia, dar cu punctele de aici au reusit sa mai reduca putin din diferenta fata de liderul campionatului Sebastien Ogier.

“Sunt dezamagit ca nu am castigat, dar in acelasi timp sunt multumit de ritmul avut. Am pierdut peste un minut din cauza unor probleme tehnice si nu am reusit sa mai recuperam. Am luat puncte in Power Stage si cel mai important este ca am redus din diferenta fata de Ogier. Cu siguranta va fi o lupta foarte stransa in partea a doua a sezonului pentru prima pozitie”, a spus Neuville.

Cu patru speciale castige, Sordo si Marc Martísi-au demonstrat potentialul pe macadamul din Sardinia, dar in final au fost nevoiti sa se multumeasca doar cu punctele castigate in Power Stage.

“Finalul a fost mult mai bun si ma bucur ca am terminat cu un ritm care sa ne da incredere pentru cursa urmatoare. Fara problemele la turbo sigur eram in lupta pentru un loc pe podium si sper sa putem face asta in Polonia, urmatoarea etapa din calendar”, a spus Dani Sordo.

Paddon si Marshall sperau sa termine raliul in forta dupa victoria pe prima proba de duminica, dar echipajul a iesit in decor pe penultima speciala a etapei.
“Dupa ghinionul de sambata speram sa revenim la ritmul pe care l-am avut in prima zi. Din pacate in urma unui incident ciudat am iesit in deor. Nu stiu cum s-a intamplat, dar sunt foarte dezamagit pentru ca aveam sansa sa obtinem o victorie frumoasa. Am invatat multe aici si sper ca totul sa mearga mai bine in Polonia”, a spus Paddon.

Hyundai Motorsport a ratat sansa de a se apropia de echipa M-Sport in clasamentul constructorilor, diferenta fiind acum de 40 de puncte, chiar daca toate cele trei echipaje aveau potentialul de a termina aceasta etapa pe podium.

“Trebuie sa recunoastem ca aici am pierdut teren in lupta pentru titlul constructorilor. Am avut prea multe probleme in acest weekend si asta este frustrant. Trebuie sa ne pregatim mai bine pentru etapa urmatoare si sa mai recuperam din punctele pierdute. Un podium nu este totusi un rezultat atat de rau si ma bucur ca Thierry a redus diferenta fata de Ogier. Ne consolam cu acest lucru si vom reveni in forta la raliul urmator. As vrea sa-l felicit si pe Ott Tanak pentru prima sa victorie in WRC”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Urmatoarea etapa din WRC, Raliul Poloniei, se va desfasura in perioada 29 iunie – 2 iulie. Etapa a opta a sezonului va avea in program 23 de probe speciale pe macadam, iar Thierry Neuville, in 2014, si Hayden Paddon, anul trecut, au reusit sa termine pe podium in acest raliu.

REZULTATE RALIUL SARDINIEI
1          O. Tanak       M. Jarveoja   Ford Fiesta WRC                3:25:15.1
2          J.M Latvala   M. Anttila       Toyota Yaris WRC  +12.3
3          T. Neuville    N. Gilsoul     Hyundai i20 Coupe WRC            +1:07.7
4          E. Lappi                     J. Ferm          Toyota            Yaris WRC               +2:12.9
5          S. Ogier                     J. Ingrassia   Ford Fiesta WRC                +3:25.3
6          J. Hänninen K. Lindstrom Toyota Yaris WRC  +3:38.5
7          M. Østberg    O. Floene      Ford Fiesta WRC                +6:31.8
8          A. Mikkelsen A. Jaeger       Citroën C3 WRC                 +8:07.8
9          E. Camilli      B. Veillas       Ford Fiesta R5                     +11:15.8
10       J. Kopecky    P. Dresler      Škoda Fabia R5                  +11:21.4
11       O.C Veiby     S. Skjaemoen          Škoda Fabia R5                  +13:37.8
12       D. Sordo       M. Martí                     Hyundai i20 Coupe WRC            +17:02.8

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (dupa etapa a 7-a)
1          S. Ogier         141 p
2          T. Neuville    123 p
3          O. Tanak       108 p
4          J.M Latvala   107 p
5          D. Sordo       70 p
6          E. Evans       53 p
7          C. Breen                    43 p
8          H. Paddon    33 p
10       J. Hänninen 29 p
9          K. Meeke       27 p
11       E. Lappi                     20 p
Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (dupa etapa a 7-a)

1          M-Sport World Rally Team                                    234 p
2          Hyundai Motorsport                                 194 p
3          Toyota Gazoo Racing World Rally Team           143 p
4          Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team      97 p

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii