Hyundai Motorsport si Thierry Neuville au castigat Raliul Poloniei si au obtinut cea de-a treia victorie din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC).

Hyundai Motorsport Raliul Poloniei
Hyundai Motorsport a terminat Raliul Poloniei cu cel mai bun rezultat de pana acum din WRC si s-a apropiat la doar 22 de puncte de lider in clasamentul constructorilor.
Thierry Neuville si-a trecut in cont cea de-a treia victorie din 2017, iar Hayden Paddon a terminat pe locul secund.
Dani Sordo s-a clasat pe pozitia a patra, fiind la doar 30 de secunde fata de ultimul loc de pe podium.

Hyundai Motorsport si Thierry Neuville au castigat Raliul Poloniei si au obtinut cea de-a treia victorie din acest sezon in Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Hayden Paddon a terminat pe locul secund, contribuind la prima dubla a echipei, dupa cea din Raliul Germaniei, in 2014.

Dani Sordo s-a clasat pe locul 4 ceea ce inseamna cel mai bun rezultat combinat al echipei Hyundai Motorsport din WRC. Victoria lui Neuville este a sasea pentru Hyundai Motorsport din 2014, iar dubla din Polonia este a saptea pentru echipa.

In plus, echipajele Hyundai Motorsport au castigat 12 din cele 22 de speciale disputate, acesta fiind cel mai mare numar de probe speciale castigate intr-un singur raliu.

Duminica, pe ultimele patru probe speciale, lupta pentru victorie s-a dat intre Neuville si Ott Tanak (M-Sport).Neuville a pierdut avantajul pe prima speciala, dar a revenit in postura de lider dupa ce Tanak a apuct probleme pe PS21 (Paprotki 1).

Neuville, fara sa stie de problemele lui Tanak, a mers la maximum si a castigat proba, in timp ce Hayden Paddon a urcat pe locul secund.

Pe final, pilotii echipei nu si-au mai asumat niciun risc, iar Neuville a mai castigat un punct in urma performantei de pe Power Stage, ultima proba a raliului.

In urma acestui rezultat, Hyundai Motorsport nu numai ca si-a consolidat pozitia a doua in campionat, dar a si redus diferenta fata de M-Sport de la 40 la 22 de puncte, cu cinci etape ramase in calendar.

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au obtinut cea de-a cincea lor victorie in WRC cu Hyundai Motorsport, succesul din Polonia fiind al treilea din 2017 si a sasea clasare consecutiva pe podium. Cu punctele de aici, Neuville a redus diferenta fata de Sébastien Ogier, in clasamentul pilotilor, la doar 11 puncte.

“Ce rezultat! Sunt foarte incantat ca am reusit sa castigam din nou. A fost o lupta foarte stransa si ma bucur ca am adunat puncte importante aici. Obiectivul nostru a fost sa terminam raliul in fata lui Séb si am reusit. Este pentru a doua oara consecutiv cand adunam mai multe puncte decat el. Trebuie sa continuam in acest fel, dar pentru moment savuram acest succes impreuna cu intreaga echipa care a muncit enorm de mult pentru acest rezultat”, a spus Thierry Neuville.

Pentru Paddon si copilotul sau Seb Marshall locul secund reprezinta nu doar primul podium in aceasta formula de echipa, ci si primul podium pentru Paddon, dupa cel din Polonia, in 2016. 

“Locul 2 este ca o victorie pentru noi tinand cont de modul in care a decurs sezonul pana acum. Am avut cateva momente mai dificile, dar le-am depasit pe toate impreuna cu echipa si ma bucur foarte tare pentru acest rezultat. Inca nu am fost la acelasi nivel cu cei din fata, dar suntem pregatiti pentru etapa din Finlanda. As vrea sa-i multumesc si lui Seb pentru tot ce a facut in acest weekend si sa-l felicit pentru primul sau podium din WRC”, a spus Hayden Paddon.

Sordo si Marc Martísi-au revenit dupa problemele din Raliul Sardiniei si au terminat pentru a cincea oara in top 4 in acest sezon.

“A fost un weekend greu cu probe dificile, dar sunt multumit de rezultat. Este foarte important ca echipa a redus diferenta in clasamentul constructorilor si sper sa ne putem imbunatatii performanta in etapa viitoare. Locul 4 de aici nu e rau, dar intotdeauna imi doresc sa ma pot lupta pentru un loc pe podium. Echipa a facut o treaba foarte buna si astept cu nerabdare urmatoarea etapa din Finlanda”, a spus Dani Sordo.

Clasarea pe pozitiile 1-2-4 reprezinta cel mai bun rezultat combinat pentru Hyundai Motosport si echipa a reusit sa recupereze puncte importante in lupta pentru titul pilotilor si cel al constructorilor.

“Este un rezultat foarte important pentru echipa, mai ales in ceea ce priveste obiectivul nostru in campionatul constructorilor. In plus, aici am putut sa aratam care este potentialul nostru ca echipa atunci cand nu avem probleme. Toata lumea a avut un weekend excelent si dubla de aici este pentru toti cei de la uzina din Alzenau. Ii felicit pe Thierry si Nicolas pentru cea de-a treia victorie din acest sezon si pe Hayden si Seb pentru primul lor podium impreuna. Dani si Marc au avut un weekend bun si au contribuit din plin la succesul echipei. Ne pare rau, desigur, ca Ott a fost nevoit sa abandoneze dupa o lupta stransa pentru victorie si suntem incantati ca avem parte de o concurenta atat de puternica in WRC”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Urmatoarea etapa din calendar este programata pe specialele de macadam din Finlanda. Etapa a 9-adin 2017 se va desfasura in perioada 27 – 30 iulie, iar Hyundai Motorsport si-a propus sa termine pe podium, intr-un raliu in care nu a reusit pana acum niciodata aceasta performanta.

REZULTATE RALIUL POLONIEI
1          T. Neuville    N. Gilsoul     Hyundai i20 Coupe WRC            2:40:46.1
2          H. Paddon    S. Marshall   Hyundai i20 Coupe WRC            +1:23.9
3          S. Ogier                     J. Ingrassia   Ford Fiesta WRC                +2:20.8
4          D. Sordo       M. Martí                     Hyundai i20 Coupe WRC            +2:47.4
5          S. Lefebvre   G. Moreau     Citroën C3 WRC                 +3:11.8
6          T. Suninen   M. Markkula  Ford Fiesta WRC                +3:16.8
7          M. Østberg    O. Floene      Ford Fiesta WRC                +3:39.6
8          E. Evans       D. Barritt        Ford Fiesta WRC    +4:39.1
9          A. Mikkelsen A. Jaeger       Citroën C3 WRC                 +4:43.5
10       J. Hänninen K. Lindstrom Toyota Yaris WRC  +4:53.7

Clasament general piloti (dupa etapa a 8-a) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
1          S. Ogier                     160 puncte
2          T. Neuville    149 p
3          J.M Latvala   112 p
4          O. Tanak       108 p
5          D. Sordo       82 p
6          E. Evans       57 p
7          H. Paddon    51 p
8          C. Breen                    43 p
9          J. Hänninen 30 p
10       K. Meeke       27 p

Clasament general constructori (dupa etapa a 8-a) – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC)
1          M-Sport WRT                                   259 puncte
2          Hyundai Motorsport                     237 p
3          Toyota Gazoo Racing WRT          153 p
4          Citroën Total Abu Dhabi WRT     117 p
Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii