Compania Nokian Tyres a fost inclusă în Dow Jones Sustainability World Index (DJSI), înregistrând un scor total de sustenabilitate aproximativ dublu față de media din industrie, îmbunătățindu-și semnificativ rezultatele în evaluarea realizată în 2017.

Nokian Tyres Corporate Sustainability
Compania Nokian Tyres a fost inclusă în Dow Jones Sustainability World Index (DJSI), înregistrând un scor total de sustenabilitate aproximativ dublu față de media din industrie, îmbunătățindu-și semnificativ rezultatele în evaluarea realizată în 2017. Scorul de 78 de puncte obținut de Nokian Tyres se plasează la diferență de un singur punct sub cel mai mare scor obținut la nivel global de către o companie din industrie.

„Angajații noștri au făcut o treabă extraordinară în îmbunătățirea tuturor aspectelor sustenabilității în cadrul companiei noastre. Determinarea noastră de a fi un pioner al sustenabilității în industria anvelopelor este demonstrată atât de produsele noastre sigure și ecologice, cât și prin includerea companiei noastre în clasamentul global DJSI. Cu siguranță, ne aflăm pe drumul cel bun, iar perspectivele pentru dezvoltarea viitoare a operațiunilor noastre sunt excelente”, a declarat Hille Korhonen, președinte și CEO Nokian Tyres.

Având în vedere dezvoltarea pe termen lung, Nokian Tyres a depus un efort susținut pentru a dezvolta responsabilitatea corporativă socială în ceea ce privește produsele sale, operațiunile companiei și întreaga industrie de anvelope. Începând cu anul 2012, compania a publicat rapoarte de sustenabilitate aliniate la îndrumările internaționale GRI. Obiectivele concrete pe care compania Nokian Tyres și le propune pentru 2020 în ceea ce privește sustenabilitatea, includ printre altele reducerea semnificativă a rezistenței la rulare a produselor companiei, reducerea cu 20% a emisiilor de CO2 din timpul procesului de fabricație și auditarea tuturor echipamentelor sale de procesare a cauciucului natural. De asemenea, compania intenționează să continue eforturile sale din toate sectoarele de sustenabilitate.

Listarea celor mai sustenabile companii din lume, printre care se numără și Nokian Tyres
Indicele de sustenabilitate Dow Jones (DJSI) este stabilit în urma unei evaluări anuale de sustenabilitate a societăților mari tranzacționate public, realizată de către compania elvețiană de servicii de investiții, RobecoSAM. Pentru investitori, aceasta este o evaluare amănunțită și extrem de valoroasă a sustenabilității corporative a companiilor, dat fiind faptul că este o evaluare independentă, realizată de o companie internațională. Astfel că această evaluare oferă părților interesate - clienți, investitori și angajați - o perspectivă credibilă asupra activităților desfășurate de companii în scopul sustenabilității. RobecoSAM evaluează sustenabilitatea pe baza unor criterii financiare, sociale și ecologice.

În 2017, RobecoSAM a invitat aproximativ 3.500 dintre cele mai mari companii tranzacționate public din lume, din 47 de țări, să ia partea la evaluarea de sustenabilitate realizată anual. Pe baza acestei evaluări, primele 10% dintre aceste companii au fost incluse în clasament drept cele mai sustenabile companii din lume. Pe lângă Nokian Tyres, în clasamentul bazat pe indicele mondial DJSI au mai fost incluse alte șase companii finlandeze. Din sectorul de piese și componente auto, Nokian Tyres a fost singura companie nordică inclusă în raportul mondial de evaluare DJSI.

Sursa: Olivia Baltatescu, Account Executive MCCANN PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii