Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a patra victorie in acest sezon din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa o ultima zi dramatica in Raliul Australiei.

Hyundai Auto Romania
Hyundai Motorsport a terminat cel de-al patrulea sezon din WRC cu victoria lui Thierry Neuville in Raliul Australiei, o premiera pentru echipa.
Cu 14 victorii pe probele speciale in acest weekend, Hyundai Motorsport a avut unul dintre cele mai competitive raliuri din acest sezon.
Hayden Paddon a terminat raliul pe ultima pozitie a podiumului reusind sa castige si el o proba speciala in ultima zi a etapei din Australia.

Hyundai Motorsport a obtinut cea de-a patra victorie in acest sezon din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), dupa o ultima zi dramatica in Raliul Australiei. Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul au avut o evolutie excelenta pana la final si au terminat ultima etapa a sezonului cu o victorie, consolidandu-si astfel pozitia secunda in clasamentul pilotilor.

Hayden Paddon si Seb Marshall au avut una dintre cele mai bune zile din acest sezon si s-au clasat, in final, pe pozitia a treia, dupa abandonul lui Jari-Matti Latvala in Power Stage.Cu victoriile de proba speciala obtinute duminica de Paddon si Neuville, Hyundai Motorsport a castigat 14 din cele 19 speciale, cele mai multe obtinute de echipa intr-o singura etapa.

Andreas Mikkelsen si Anders Jæger au terminat cea de-a treia etapa pentru Hyundai Motorsport conform regulamentului Rally 2, dupa abandonul de sambata dimineata cand se aflau pe prima pozitie in clasament.

Ploaia torentiala a marcat ultima parte a raliului, conditiile fiind atat de dificile incat organizatorii au fost nevoiti sa anuleze penultima proba speciala. Desfasurata in conditii ceva mai bune, in Power Stage, ultima speciala a raliului, Mikkelsen a terminat cu cel de-al patrulea timp, Hyundai Motorsport reusind sa adune astel puncte suplimentare la fiecare dintre cele 13 etape ale sezonului.

Cu patru victorii in acest sezon, Neuville si Gilsoul formeaza echipajul cu cele mai multe victorii. Si chiar daca nu a castigat titlul mondial la piloti, Neuville a pus capat acestui sezon cu o victorie spectaculoasa.

“Este o victorie speciala pe care o dedic intregii echipe. Au muncit pe tot parcursul acestui sezon si chiar daca nu a fost usor, ei nu au renuntat niciodata. Le multumesc tuturor pentru acest sezon si dupa aceasta victorie suntem extrem de motivati sa continuam la fel si in 2018. Ma bucur ca am terminat anul cu o victorie si dupa o scurta pauza vom incepe deja cu pregatirea pentru 2018”, a spus Thierry Neuville.

Hayden Paddon a avut un sezon mai dificil, dar podiumul din Australia este o consolare buna si cu siguranta o fundatie solida pentru sezonul urmator.

“Nu am avut cel mai bun sezon din cariera, dar macar am terminat cu un rezultat mai reprezentativ. Nu-mi doream sa ajung pe podium in urma ghinionului unui alt pilot si imi pare rau pentru Jari-Matti, dar in acelasi timp este un rezultat pozitiv dupa un an dificil. Am reusit sa-mi intru in ritm pana la urma si acesta a fost obiectivul principal pentru mine. Am adunat informatii importante pentru urmatoarele etape si vad luminita de la captul tunelului. Sunt multumit ca am terminat pe podium acest sezon, al doilea de anul acesta, si sunt optimist in ceea ce priveste viitorul”, a spus Hayden Paddon.

Mikkelsen si Jæger, copilotul sau, si-au demonstrat potentialul in cele trei etape in care au concurat pentru Hyundai Motorsport. Pentru echipajul norvegian a fost inca o etapa de test inaintea campaniei din 2018.

“Am fost dezamagit dupa abandonul de sambata dimineata cand eram lideri. Am revenit in raliu si am incercat sa adunam cat mai multa experienta pentru sezonul viitor. Ultima zi a fost una foarte dificila si ma bucur ca am punctat in Power Stage. Indiferent de pozitia din clasament, ne-am demonstrat potentialul si aceste trei etape cu Hyundai Motorsport m-au convins ca am ajuns la echipa potrivita pentru sezonul urmator. Avem o echipa si o masina fantastice si sunt sigur ca ne vom lupta pentru titlurile mondiale in 2018”, a spus Andreas Mikkelsen.

Pentru Hyundai Motorsport victoria din Raliul Australiei a pus capat sezonului 2017 intr-o nota pozitiva. Cu patru victorii la general si 91 de probe speciale castigate, echipa a avut cel mai bun an de la implicarea in WRC.

“Este exact ce ne-am propus. Sa terminam raliul cu o victorie, prima in Australia, si cu inca o masina pe podium. Thierry si Nicolas au avut un weekend senzational si au demonstrat de ce sunt echipajul cu cele mai multe victorii din acest sezon. A fost un final bun si pentru Hayden si Seb dupa un sezon dificil. Am obtinut aici cele mai multe victorii de proba speciala intr-o etapa, ceea ce arata competitivitatea modelului Hyundai i20 Coupe WRC pe macadam. A fost un sezon foarte disputat si am invatat multe anul acesta. Le multumim rivalilor nostri pentru un sezon fantastic. Le multumesc tuturor celor din echipa si partenerilor care au fost alaturi de noi si suntem pregatiti deja pentru un sezon 2018 mult mai bun”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Sezonul 2017 s-a incheiat in acest weekend, dar Hyundai Motorsport a inceput pregatirile pentru sezonul viitor care va incepe cu Raliul Monte-Carlo, programat intre 25 si 28 ianuarie. Lansarea oficiala va avea loc in cadrul Autosport International Show, la Birmingham in Marea Britanie, pe data de 11 ianuarie.

REZULTATE RALIUL AUSTRALIEI 2017
1          T. Neuville    N. Gilsoul     Hyundai i20 Coupe WRC            2:35:44.8
2          O. Tänak       M. Järveoja   Ford Fiesta WRC                +22.5
3          H. Paddon    S. Marshall   Hyundai i20 Coupe WRC            +59.1
4          S. Ogier                     J. Ingrassia   Ford Fiesta WRC                +2:27.7
5          E. Evans       D. Barritt                    Ford Fiesta WRC                +3:05.6
6          E. Lappi                     J. Ferm                      Toyota Yaris WRC  +3:49.5
7          K. Meeke       P. Nagle                    Citroën C3 WRC                 +22:58.4

Clasament general piloti – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (dupa 13 etape)
1          S. Ogier                     232 puncte
2          T. Neuville    208 p
3          O. Tanak       191 p
4          J.M Latvala   136 p
5          E. Evans       128 p
6          D. Sordo       95 p
7          H. Paddon    74 p
8          K. Meeke       77 p
9          J. Hänninen 71 p 
10       C. Breen        64 p
11       E. Lappi         62 p
12       A. Mikkelsen            54 p

Clasament general constructori – Campionatul Mondial de Raliuri FIA (dupa 13 etape)
1          M-Sport World Rally Team                                    428 puncte
2          Hyundai Motorsport                                 345 p
3          Toyota Gazoo Racing World Rally Team           251 p
4          Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team      218 p

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii