Suzuki Swift a castigat premiul RJC Car of the Year 2018
Noul Suzuki Swift, disponibil din luna mai și în România, a câștigat premiul RJC Car of the Year 2018, cea mai prestigioasă distincție din Japonia, oferită de Asociația Jurnaliștilor Auto.

2004 a marcat începutul succesului pentru Swift, devenit în prezent model reprezentativ pentru Suzuki la nivel mondial. Cu fiecare nouă generație, modelul Swift a atras privirile jurnaliștilor auto din Japonia, care i-au acordat premiul RJC Car of the Year. Noul Suzuki Swift, disponibil și în România la toți dealerii autorizați Suzuki, este cea de-a treia generație consecutivă care câștigă acest premiu prestigios.

În trecut, și alte modele Suzuki precum Wagon R, Hustler și Alto s-au bucurat de aprecierea presei de specialitate din Japonia, obținând până acum de 7 ori râvnita distincție. Pentru ediția din acest an a premiilor RJC Car of the Year au fost luate în calcul modele disponibile pe piață din perioada 1 noiembrie 2016 și 31 octombrie 2017, în marea finală clasându-se șase modele. După votul final, noul Swift a cules laurii, devenind a treia oară celebră.

Printre argumentele cu care noul Swift s-a detașat față de competitiorii săi s-au numărat designul, gama variată de modele, inclusiv versiunea Swift Sport și încă una hibrid, inovațiile tehnologice cu care este echipat acest model și, desigur, raportul excelent calitate - preț.

Clădită pe noua platformă “HEARTECT” care oferă performanţe mult îmbunătăţite, noul Swift a fost construit din materiale foarte uşoare şi extrem de rigide. O revizuire completă a structurii inferioare şi a dispunerii diferitelor componente a dus la folosirea unui cadru foarte rigid, cu o formă uşor curbată. Acest aspect ajută la o dispersare mai bună a energiei, rezultând creşterea siguranţei în cazul unei coliziuni.

Evoluția designului exterior al modelului Swift s-a bazat pe îmbunătățirea  caracteristicilor aflate în ADN-ul acestuia. Trăsăturile originale ale modelului au fost păstrate, în timp ce elemente inovatoare au fost armonios finisate pe fundamentul vechiului Swift. O siluetă joasă, o parte frontală cu forme fluide şi linii pline de caracter şi emoţie se îmbină plăcut cu celelalte elemente de design, rezultând un stil rafinat, debordând de dinamism, perfect adaptat pentru caracterul modelului Swift.

Modelul Suzuki Swift s-a vândut, din 2004, în 5,77 milioane de unități la nivel global.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii