Toyota Motor Corporation (Toyota) și Suzuki Motor Corporation (Suzuki) au finalizat memorandumul referitor la introducerea vehiculelor electrice pe piața din India în anul 2020 pe o structură comună.

Suzuki-Toyota Logo
Toyota Motor Corporation (Toyota) și Suzuki Motor Corporation (Suzuki) au finalizat memorandumul referitor la introducerea vehiculelor electrice pe piața din India în anul 2020 pe o structură comună.

În luna februarie a acestui an, cele două companii au demarat discuțiile referitoare la un posibil parteneriat în ceea ce privește intrarea pe piața din India cu vehicule electrice și tehnologiile aferente pentru implementarea acestora la o scară cât mai largă.

Discuțiile dintre companiile Toyota Motor Corporation și Suzuki Motor Corporation s-au finalizat, iar în urma memorandumului semnat în această lună, va începe și programul de implementare, termenul fiind anul 2020.

Conform înțelegerii, Suzuki va furniza vehicule electrice proprii și vehicule marca Toyota pentru piața indiană, în timp ce Toyota va oferi suportul tehnic. În plus, Toyota și Suzuki intenționează să facă și un studiu referitor la disponibilitatea de a utliza vehicule electrice în această țară și care sunt nevoile reale pentru a le populariza.

Studiul va include informații utile pentru dezvoltarea rețelei de stații de încărcare, iar  programul prevede și o serie de cursuri pentru mecanici și personalul din rețelele de distribuție ale celor două companii referitor la noile vehicule electrice.

Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi își dorește o tranziție rapidă spre vehiculele electrice, iar Suzuki și-a anunțat deja intenția de a construi o fabrică pentru dezvoltarea bateriilor litiu-ion în cadrul uzinei deja existente în Gujarat. Conform contractului, în afara bateriilor litiu-ion, o serie de alte componente majore necesare pentru vehiculele electrice vor fi produse tot în India, susținând astfel programul guvernului Indian care își dorește prin inițiativa “Make in India” o creștere a producției la nivel local.

Pe viitor, experiența companiei Suzuki Motor Corporation obținută în urma dezvoltării acestor modele electrice pentru piața din India urmează să fie valorificată și la nivel global.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii