Sezonul 2018 debuteaza pentru pilotul echipei Shark Racing cu o veste extraordinara, acesta fiind acceptat la startul celebrei curse de viteza in coasta Pikes Peak din Statele Unite ale Americii.

Gabriel ENE
Sezonul 2018 debuteaza pentru pilotul echipei Shark Racing cu o veste extraordinara, acesta fiind acceptat la startul celebrei curse de viteza in coasta Pikes Peak din Statele Unite ale Americii.

Campionul national en-titre al grupei F2, categorie rezervată automobilelor cu două roți motrice din Campionatul Național de Viteză in Coastă, va lua startul pe 24 iunie 2018 la cea de-a 96-a editie a celebrei curse. El se va alinia la start cu modelul Honda Civic EP3, maşina care i-a adus doua titluri consecutive de campion național al clasei H3 in 2015 şi 2016, precum şi cel mai recent titlu la grupa F2.

Cursa Pikes Peak se desfaşoara in statul Colorado, avand o lungime de 19.9 km unde piloții vor ataca cele 156 de viraje plecand de la o altitudine de 2.865 de metri pentru a ajunge in final la 4.301 metri. Cu o prima ediție desfasurată in 1916, cursa de la Pikes Peak este a doua cea mai veche cursă din SUA dupa celebra Indy 500.

Gabriel ENE va continua in acest fel tradiția pornită de co-naționalul său Andrei MITRASCA, acesta fiind primul roman prezent la startul cursei in anul 2014.

“Anul a inceput cum nu se poate mai bine. Cand am vorbit cu Andrei despre această cursă, acesta m-a incurajat să aplic alaturi de el pentru un loc la startul celebrei curse, pentru că participarea se face doar pe baza de invitatie. Imi pare nespus de rau pentru faptul ca nu a fost şi el acceptat, insă el va fi alaturi de mine in aceasta aventură. Este un vis faptul ca voi ajunge pe un traseu atat de cunoscut in toata lumea, acolo unde nume importante ale motorsportului internațional au fost prezente la start. Walter Röhrl, Bobby Unser, Mario Andretti, Ari Vatanen, Michèle Mouton sau Sébastien Loeb, cel care deține recordul actual al traseului de la Pikes Peak, sunt doar cateva nume care au caştigat celebra cursă. Sunt mandru de faptul ca voi duce tricolorul romanesc la Pikes Peak şi ma bucur că voi face acest lucru alaturi de Didina, masina care mi-a adus atatea satisfacții in plan competițional.” declara Gabriel ENE.

Gabriel ENE va avea numarul de concurs 127 si va concura la categoria Pikes Peak Open Class.

Sursa: Eduard Baban, Editor in Chief - Motorsportnews.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii