Winter Rally Covasna deschide sezonul competitional. La raliul care se desfasoara in perioada 19 - 21 ianuarie a.c. participa 30 de echipe din 3 tari: Bulgaria, Romania si Ungaria.

Winter Rally Covasna 2018
29 de echipe din Bulgaria, Romania si Ungaria la startul celei de-a XI-a editii a raliului de la Comandau, judetul Covasna.
3 zile si 140 de kilometri de probe speciale pe zapada si gheata.

Winter Rally Covasna deschide sezonul competitional. La raliul care se desfasoara in perioada 19 - 21 ianuarie a.c. participa 30 de echipe din 3 tari:  Bulgaria, Romania si Ungaria.

Pentru acest raliu exista interes din partea unor televiziuni si publicatii din Bulgaria si Ungaria ai caror reprezentanti vor fi prezenti pe probele speciale  dar si in culisele Winter Rally Covasna 2018.

Vali Porcisteanu castigatorul editiilor 2011, 2017 deschide spectacolul in calitate de forlighter urmat de Cosmin Salistean. Din randul concurentilor nu lipsesc Gergely Szabo, dublu campion dublu national in 2009 si 2010, castigator al Winter Rally Covasna in anii 2012 si 2013, dar si pilotul de drift Ramona Rusu, la a treia participare. Surpriza competitiei o reprezinta tandemul Norbert Maior - Francesca Maior/ Dacia Logan.

Shakedown-ul este programat vineri 19 ianuarie  intre orele 10.00 - 15.00 iar startul festiv va avea loc in aceiasi zi, de la orele 19.00, din centrul localitatii Covasna.

Evenimentul se va desfasura sub directa supraveghere a Politiei Comandau, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Covasna, Serviciul de Ambulanta Covasna, Jandarmeria Covasna.

Concursul are loc pe traseul pus la dispozitie de Regia Nationala a Padurilor Romsilva, Directia Silvica Sf. Gheorghe si Ocolul Silvic Comandau.

Pentru a efectua deplasarea în condiții de siguranță este esențial să aveți mașina pregătită din toate punctele de vedere și nu uitați să fiți îmbrăcați cât mai bine, să aveți echipament de protecție adecvat iernii, alimente și apă suficiente.

Pentru a cunoaște traseul, programul și locurile destinate spectatorilor vă invităm să vă documentați de pe pagina oficială: www.autocrono.ro.

Winter Rally Covasna – câștigătorii edițiilor anterioare
  1. 2007 Berari Catalin / Hangu Florin – ROU/ROU Mitsubishi EVO 6
  2. 2008 Pescaru Ioan / Lavric Andra – ROU/ROU VW Golf 2
  3. 2009 Onoriu Daniel / Tiura Gabi – ROU/ROU Mitsubishi EVO 8
  4. 2010 Berari Catalin/ Sandu Mihai – ROU/ROU Mitsubishi EVO 10
  5. 2011 Porcisteanu Valentin / Alina Bunica – ROU/ROU Mitsubishi EVO 9
  6. 2012 Szabo Gergo / Borbely Karoly – HU/ROU Mitsubishi EVO 9
  7. 2013 Szabo Gergo / Borbely Karoly – HU/ROU Mitsubishi EVO 10
  8. 2015 Tempestini Simone/Pulpea Dorin – I/ROU Subaru Impreza
  9. 2016 Hideg Krisztián / Kerék István – HU/HU Mitsubishi EVO 9
  10. 2017 Vali Porcisteanu / Dan Dobre - ROU/ROU Mitsubishi EVO 9
Masina oficiala a raliului este ŠKODA Karoq, asigurata de DELCAR – dealer autorizat Skoda.

Winter Rally Covasna – este un eveniment organizat de Clubul Auto Crono sprijinit de DRE Racing Team din Covasna, sub tutela FRAS.

Parteneri oficiali: Primaria Covasna, Primaria Comandau.
Parteneri tehnici: Hotel TTS, Metalubs Romania, Land Rover International, Lazar Group Brasov.
Parteneri media: Autorally, Autostiri.ro, Racingmedia.ro, RPM Racing. ro,
Parteneri media locali: Haromszek, Hirmondo, Covasna media.ro., Mesagerul de Covasna.

Sursa: Dan Strauti, Senior Editor Autostiri.ro
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii