Raliul Aradului KIA a reprezentat o nouă premieră pentru echipajul Titi Aur/Silviu Moraru, cei doi parcurgând în premieră pe macadam mai bine de 130 de kilometri de probă specială la bordul Skodei Fabia R5.

Titi Aur la Raliul Aradului
Raliul Aradului KIA a reprezentat o nouă premieră pentru echipajul Titi Aur/Silviu Moraru, cei doi parcurgând în premieră pe macadam mai bine de 130 de kilometri de probă specială la bordul Skodei Fabia R5. 

La Raliul Aradului KIA, etapa a treia a Campionatului Național de Raliuri și prima din European Rally Trophy, multiplul Campion Național Titi Aur, alături de mai vechiul său colaborator Silviu Moraru, a revenit pe macadam într-o competiție oficială pentru prima dată după șapte ani. Precum în primele două etape desfășurate pe asfalt, obiectivul principal a fost acomodarea cu un material de concurs de top - Skoda Fabia R5 - și revenirea la o formă sportivă de vârf.

Obiectivul la Arad a fost atins, echipajul Cotnari Rally Team ajungând la finalul competiției în ciuda multiplelor probleme avute pe parcursul raliului, însă kilometrii de probă specială parcurși au reprezentat un important pas înainte. Evident, cronometrul nu a fost scos din ecuație. Un reper l-a reprezentat raportarea la ceilalți concurenți de top care folosesc același tip de material de concurs, dar a existat și un altul, mult mai important, reprezentat de ritmul propriu și de progresele înregistrate de la o trecere la alta pe fiecare secțiune competitivă.

Următoarea etapă a Campionatului Național de Raliuri se va desfășura la Bacău, fiind programată în perioada 14-16 iunie. Precum etapa de la Arad, Raliul Moldovei va conta și în cadrul competiției internaționale European Rally Trophy și se va desfășura tot pe macadam suprafața favorită a multiplului campion național.

”Acum încep etapele de macadam, o suprafață mult mai puțin aderentă, care este mai pe gustul meu. Cred că pe macadam voi fi mai aproape de pilotajul acestei mașini, dar va fi greu să ajung la limitele ei foarte repede. 

După primele două etape și după testele pe macadam, sunt într-o situație plăcută dar apăsătoare. Am o mașină perfectă, o echipă de asistență tehnică perfectă, de asemenea, colaborarea cu Silviu este perfecta, astfel încât toată răspunderea și presiunea este pe umerii mei.”, a declarat Titi Aur înaintea startului în Raliul Aradului.

Sursa: PR Titi Aur
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii