Mazda6 2018 a primit maximul de cinci stele de la Euro NCAP în cele mai recente serii de teste.

Mazda6
Mazda6 2018 a primit maximul de cinci stele de la Euro NCAP în cele mai recente serii de teste. Acesta este primul model Mazda care a obținut un scor de cinci stele în conformitate cu noile criterii de siguranță, mai riguroase, ale Euro NCAP în 2018.

Cheia succesului noii Mazda6 este o creștere a rigidității caroseriei SKYACTIV-Body, foarte rezistentă, dar ușoară, o gamă și mai largă de tehnologii avansate de siguranță i-ACTIVSENSE care ajută șoferii să identifice riscurile potențiale și să reducă probabilitatea de avarie sau de rănire, și o performanță îmbunătățită pentru protecția pietonilor.

Dintre cele patru categorii de teste implicate în evaluările Euro NCAP – Protecție pasageri Adulți, Protecție pasageri Copii, Siguranța pietonilor și Asistența Sistemelor de Siguranță, noua Mazda6 a depășit sau a egalat trei din cele patru scoruri obținute de versiunea anterioară, în 2013.

Scorul pentru protecția adulților la noua Mazda6 s-a îmbunătățit cu 3% până la un procent excepțional de 95%, obținând un punctaj maxim la impactul frontal cu o mașină staționară, impactul lateral și impactul lateral cu un stâlp. Scorul pentru protecția copiilor a crescut cu 14% până la 91%, cu puncte maxime înregistrate atât în categoria de impact frontal, cât și în cea de impact lateral. Un procent de 66% pentru siguranța pietonilor îl egalează pe cel al modelului anterior, în timp ce Mazda6 înregistrează un procent impresionant 73% în categoria Safety Assist.

Având deja o bază substanțială de caracteristici de siguranță i-ACTIVSENSE, Mazda6 2018 dispune de un sistem Mazda Cruise Control (MRCC) actualizat, faruri adaptive LED (ALH) îmbunătățite, un sistem inteligent de asistență a vitezei (ISA), sistemul de asistență în rampă Mazda și un sistem perimetral de camere la 360°. Performanța pentru protecția pietonilor a fost îmbunătățită și prin adoptarea unei „capote active”.

Dinamica superioară a Mazdei6 a contribuit, de asemenea, la obținerea celor 5 stele Euro NCAP, datorită accelerației sale liniare, comunicative și previzibile, a frânării, a manevrabilității și a sistemului de direcție. Făcând mașina mai ușor de condus în siguranță, astfel de atribute reduc în continuare riscul de accident, fără a compromite caracterul fun-to-drive specific Mazda.

Sursa: Mazda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii