Audi a redefinit complet conceptul de entertainment in-car la salonul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas.

Audi e-tron Virtual Reality CES 2019
Audi e-tron transpune pasagerii de pe bancheta din spate într-o aventură prin spaţiu.
Tehnologia adaptează, în timp real, elemente de realitate virtuală la mişcările automobilului.
"Marvel's Avengers: Rocket's Rescue Run" este un prototip futurist, creat cu Disney Games şi Interactive Experiences pentru CES, în scopuri demonstrative.
Startup-ul holoride va da naştere unei noi forme de entertainment, creând o platformă deschisă.

Audi a redefinit complet conceptul de entertainment in-car la salonul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. În viitor, pasagerii din spate vor putea vedea filme, se vor putea juca jocuri video, iar conţinutul interactiv va deveni şi mai realist, cu ajutorul ochelarilor VR. Marca premium prezintă o tehnologie ce adaptează în timp real conţinutul virtual la deplasarea automobilului. De exemplu, când maşina trece printr-un tunel, nava spaţială virtuală va face acelaşi lucru. Pentru acest proiect, Audi contribuie, în calitate de co-fondator, la un startup, holoride, prin intermediul subsidiarei sale Audi Electronics Venture GmbH. holoride va comercializa acest tip de entertainment în baza unei platforme deschise, care va fi pusă la dispoziţia tuturor producătorilor auto şi dezvoltatorilor de conţinut în viitor.

Audi demonstrează tehnologia imersivă futuristă prin intermediul experienţei "Marvel's Avengers: Rocket's Rescue Run". Este o experienţă VR pentru pasagerii care ocupă locurile din spate ale maşinii şi este implementată de Disney Games şi Interactive Experiences. Purtând ochelari VR, pasagerii modelului Audi e-tron (consum electric mixt în kWh/100 km*: 26,2 - 22,5 (WLTP); 24,6 - 23,7 (NEDC); emisii mixte de CO în g/km: 0) sunt transpuşi în realitatea virtuală a spaţiului extraterestru. Audi e-tron devine acum nava gardienilor galaxiei, pe măsură ce pasagerul trece printre asteroizi, împreună cu Rocket, un persoanj care urmează să apară în filmul Marvel Studios, Avengers: Endgame, în primăvara anului 2019. Fiecare mişcare reală a maşinii se reflectă în timp real în experienţa virtuală. Când maşina abordează un viraj strâns, jucătorul ocoleşte o navă spaţială venind din sens opus. Când Audi e-tron accelerează, nava face acelaşi lucru.

Pentru a-şi impune noua formă de entertainment mai rapid şi mai profund pe piaţă, Audi Electronics Venture GmbH, subsidiara Audi care a dezvoltat această tehnologie, este co-fondatoare a unui  startup numit holoride GmbH, în care deţine o participaţie minoritară. Audi va acorda holoride licenţa acestei tehnologii.

* Valorile depind de dotările alese

Startup-ul va folosi o platformă deschisă care le va permite producătorilor auto şi dezvoltatorilor de conţinut să creeze şi să ofere formate extinse de realitate virtuală. "Minţile creative ne vor folosi platforma pentru a crea lumi fascinante, care vor transforma călătoriile de la A la B într-o reală aventură," a declarat Nils Wollny, Directorul departamentului Digital Business din cadrul Audi şi viitor CEO al holoride. "Putem dezvolta acest nou segment de entertainment doar printr-o abordare deschisă, prin colaborare, în ceea ce priveşte automobilul, dispozitivul şi conţinutul."

De la jocuri de tip arcade, aventuri submarine şi explorarea spaţiului extraterestru, la călătorii educative prin oraşe istorice sau prin circuitul sanguin uman, aproape că nu există limite. holoride va pune la dispoziţie un kit de dezvoltare pentru softuri care va servi ca interfaţă pentru datele autovehiculului şi le va transfera în realităţi virtuale, permiţându-le dezvoltatorilor să creeze universuri care pot fi percepute în automobil cu toate simţurile. Având în vedere că experienţa vizuală şi percepţia efectivă a utilizatorului sunt sincronizate, pot fi fi urmărite şi filme obişnuite, seriale sau prezentări, în condiţii de risc redus de rău de mişcare.

holoride intenţionează să lanseze noua formă de entertainment pe piaţă în următorii trei ani. Aceasta va putea fi utilizată de către pasagerii din spate, cu ajutorul unor ochelari VR standard. Pe termen lung, extinderea infrastructurii car-to-X ar putea include în astfel de experienţe şi evenimentele din trafic: oprirea la semafor ar putea reprezenta un obstacol neaşteptat în joc sau ar putea întrerupe programul de învăţare cu o întrebare-fulger de testare.

Audi şi Marvel Studios au început să colaboreze încă de la lansarea Marvel Cinematic Universe, de când modelul Audi R8 a apărut în Iron Man (2008). Pe baza acestei colaborări îndelungate, Audi, împreună cu Disney Games şi Interactive Experiences au creat "Marvel's Avengers: Rocket's Rescue Run," pentru a demonstra cum pasagerii de pe locurile din spate pot savura şi mai intens călătoriile, folosind cea mai inovatoare tehnologie VR.  "Audi, Marvel, Disney Games şi Interactive Experiences sărbătoresc cea de-a 10-a aniversare a studiourilor Marvel cu o experienţă Avengers specială, care îmbină conţinutul excelent cu tehnologia inovatoare," a explicat Mike Goslin, Vicepreşedintele Disney Games şi Interactive Experiences. "Acest demo pentru CES a fost dezvoltat exclusiv pentru explorare şi experimentare, dar noi evaluăm în permanenţă tehnologiile noi, pentru a ne optimiza şi amplifica poveştile şi experienţele."

Sursa: Audi Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii