BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky
De peste 25 de ani, divizia de personalizare BMW Individual Manufaktur din Garching, în apropiere de München, a produs finisări de o calitate excepţională, modele ediţie specială extraordinare şi unicate spectaculoase - toate având un design distinctiv şi îmbunătăţite suplimentar de cele mai fine şi mai preţioase materiale din lume. Iar renumiţii specialişti în design au deschis acum o nouă dimensiune a exclusivităţii, cu materiale cu adevărat extraterestre şi aducând cerul nopţii în automobil. BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky, modelul perfect pentru a primii acest tratament special, a primit o serie de elemente de personalizare cu adevărat fără precedent. Astfel, aplicaţiile realizate din materiale extrase din meteoriţi împodobesc anumite butoane de control. De asemenea, fascinaţia universului se reflectă în „constelaţiile” de stele luminoase de pe consola centrală şi în designul suprafeţelor decorative, a spătarului scaunelor, a discurilor de frână şi a componentelor exterioare ale automobilului sport de lux, care sunt inspirate de corpurile cereşti.

BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky va fi prezentat înaintea unei ploi de meteori foarte intense care a avut loc în noaptea de 3/4 ianuarie 2019. Spectacolul de stele căzătoare va începe când Pământul va trece pentru scurt timp prin orbita asteroidului 2003 EH, timp în care fragmente din acesta vor intra în atmosfera planetei noastre şi vor arde. În situaţii rare, roci mai mici din spaţiu vor pătrunde prin scutul de protecţie al planetei şi vor cădea pe Pământ sub formă de meteoriţi. Unele dintre aceste fragmente extraterestre au fost încorporate acum în habitaclul BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky.

Prin folosirea materialelor cu adevărat extraterestre, BMW Individual Manufaktur a reuşit să creeze un automobil cu adevărat unic şi, în acelaşi timp, a împins din nou limitele a ceea ce se poate obţine când se concepe interiorul unei maşini. Piatra meteoritică împodobeşte întreaga placă decorativă a consolei centrale, butonul Start/Stop pentru motorul V8, maneta selectorului pentru transmisia Steptronic cu opt trepte şi controlerul tactil pentru sistemul iDrive, creând un efect vizual şi tactil inegalabil în sectorul auto. Inserţiile realizate din materialul meteorit au fost încorporate şi în finisarea pragurilor de uşi, împreună cu un ecuson de model iluminat. Toate acestea garantează că BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky întruchipează luxul şi exclusivitatea la un nivel fără precedent.

BMW Individual Manufaktur: creatorii de unicate
Centrul de personalizare BMW Individual Manufaktur a fost specializat dintotdeauna în producţia de creaţii unicat care conferă expresie stilului personal al proprietarilor BMW. Misiunea sa este de a transforma cerinţele individuale ale clienţilor în realitate. Specialiştii de la BMW Individual colaborează cu fiecare client pentru a produce soluţii personalizate care cuprind de la culori extraordinare pentru exterior, până la materiale exotice pentru interior, dotări cu echipamente speciale, accesorii, modele de cusături, gravuri şi inserţii. În timpul procesului de design şi producţie, creativitatea, atenţia la detalii, măiestria, angajamentul fără compromisuri faţă de calitate şi flerul pentru excepţional se îmbină pentru a crea automobile cu adevărat unice.

În căutarea de noi posibilităţi creative, combinaţii noi de materiale şi tehnici de procesare noi, BMW Individual colaborează frecvent cu nume mari din design şi companii de lux renumite din alte domenii. Contribuţia artiştilor şi a oamenilor de ştiinţă contribuie la construirea cunoştinţelor necesare dezvoltării de produse noi şi unicate exclusive. În proiectarea BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky, BMW Individual a apelat la competenţa cercetătorilor de la Institutul Max Planck pentru Fizica Extraterestră, care se află tot în Garching.

Unicat: suprafeţe cu model Widmanstätten
Utilizarea materialelor provenite de la meteoriţi pentru comenzile din interior a inspirat designul mai multor alte elemente interioare şi exterioare care preiau o structură care se întâlneşte în formă naturală numai la obiecte extraterestre: modelul Widmanstätten al meteoriţilor. Structura geometrică strictă, cu liniile sale drepte, are aspectul de cristale de gheaţă şi devine vizibilă atunci când anumite tipuri de meteorit de fier sunt lustruite sau vin în contact cu compuşii acizi. Structura este rezultatul răcirii aliajului metalic într-un proces extrem de lent, care nu poate fi reprodus pe Pământ, făcând-o o semnătură inconfundabilă a materialului extraterestru. Modelul unic a fost observat pentru prima oară la începutul secolului XIX de un număr de oameni, inclusiv omul de ştiinţă austriac Alois von Beckh Widmanstätten, care i-a dat astfel numele.

Unicitatea structurii Widmanstätten este simbolică pentru dorinţa continuă a BMW Individual de a găsi soluţii de design inovatoare fără precedent. Vizibilă în tapiţeria cusută manual a plafonului şi în finisajele decorative ale consolei centrale, a fost fasonată şi pe discurile de frână ale BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky. Acest model meteorit distinctiv poate fi găsit şi pe capacele oglinzilor exterioare, separatoarele pentru prizele de aer laterale din partea frontală, placa tip plasă centrală şi contururile Air Breathers de pe aripile faţă. Aceste componente exterioare au fost concepute special pentru BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky şi au fost produse individual printr-un proces de imprimare 3D.

Rezultatul cunoştinţelor din motorsport şi procese de producţie sofisticată: etriere de frână ultrauşoare, inovatoare şi cu design bionic, realizate prin metode de imprimare 3D
Acelaşi proces inovator de producţie aditivă este utilizat pentru fabricarea etrierelor de frână. Aici, tehnicile de imprimare 3D duc designul ultrauşor inteligent la un nou nivel. Etrierele de frână din aluminiu, cu design bionic, montate la BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky au fost dezvoltate de BMW Motorsport şi sunt cu până la 30% mai uşoare decât componentele produse prin metode convenţionale. Reducerea substanţială a masei nesuspendate produce o îmbunătăţire semnificativă a dinamicii condusului şi a confortului călătoriei.

BMW Group şi-a valorificat atât cunoştinţele în motorsport, cât şi competenţa sa în aplicarea imprimării 3D a componentelor din aluminiu pentru a-şi dezvolta şi produce frânele de pionierat, cu design bionic. La crearea etrierelor de frână a fost posibilă reducerea masei lor la minimul necesar pentru a îndeplini cerinţele tehnice. Forma rezultată, a cărei construcţie o imită pe cea a oaselor - cu un echilibru optim între rigiditatea şi masa componentelor -, poate fi produsă numai folosind o metodă de producţie cu printare 3D şi nu prin tehnici de turnare convenţionale. În plus, a fost posibilă integrarea canalelor pentru lichidul de frână în structura etrierelor de frână. Din nou, producţia aditivă a fost esenţială pentru producerea acestui design integral, care are beneficii suplimentare pentru instalarea şi rigiditatea sistemului de frânare uşor.

Inovaţii pentru individualitate: decoraţiuni din piele cu design în trei culori şi constelaţii de stele luminate cu LED pe consola centrală
O altă premieră pentru stilul interior este decoraţiunea cu piele BMW Individual Merino fină în design în trei culori şi schema coloristică Opal White/Midnight Blue/Silver. Structura Widmanstätten - o trăsătură definitorie pentru interiorul BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky - se repetă în modelul cusăturii pentru secţiunile centrale ale scaunului.

Cotierele consolei centrale adaugă o notă de strălucire, designul lor special fiind inspirat de cerul strălucitor al nopţii. Unităţile LED se folosesc pentru a ilumina suprafeţele lor, producând efectul unui cer înstelat şi oferind habitaclului maşinii sport de lux o senzaţie de atmosferă bogată. Covoraşele dense în Midnight Blue oferă nota finală pentru ambianţa interioară elegantă.

Vopseaua exterioară a BMW Individual M850i xDrive Coupé Night Sky contribuie la aura sa captivantă. Vopseaua specială BMW Individual îmbină cu măiestrie două tonuri de culoare pentru a obţine un efect de impact ridicat. Negrul non-metalic a fost folosit drept culoare de bază pentru caroserie. Un strat secundar, în San Marino Blue metalizat, a fost aplicat ulterior într-un efect gradat de la marginea de jos a caroseriei până la vârful pasajelor roţilor. În cele din urmă, au fost aplicate trei straturi transparente, cu dimensiuni diferite ale particulelor de pigment, pentru a conferi vopselei un sentiment remarcabil de profunzime.

Platforma perfectă pentru un unicat fermecător: automobilul sport de lux BMW M850i xDrive Coupé
Noul BMW M850i xDrive Coupé a oferit baza ideală pentru acest model unic senzaţional de la BMW Individual Manufaktur. Cu motorul V8 de 390 kW/530 CP, tehnologie şasiului adaptată pentru circuit şi sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive, modelul cu patru locuri aduce sportivitatea şi plăcerea de a conduce caracteristică BMW în segmentul de lux. Dezvoltat de BMW M GmbH alături de BMW M8 şi modelul pentru curse de anduranţă BMW M8 GTE, BMW M850i xDrive Coupé este construit în jurul unui concept de ansamblu impecabil, care se traduce în performanţe captivante pe şosea. Sistemele sofisticate de şasiu permit coupé-ului să acopere un spectru excepţional de larg între sportivitate şi confort, completând performanţele dinamice ale automobilului cu capacitatea remarcabilă de utilizare zilnică şi aptitudinile pe distanţe lungi. Noul BMW Seria 8 M850i xDrive este cel mai rapid coupé construit vreodată de marcă, cu un sprint 0-100 km/h în numai 3,7 secunde.

Designul plin de emoţie al caroseriei BMW M850i xDrive Coupé este un produs al noului limbaj de design al mărcii, care oferă atractivitate sportivă, atracţie senzuală şi exclusivitate printr-un accent central pe precizie şi claritate. Asemenea acoperişului opţional din fibră de carbon, alte detalii speciale ale automobilului contribuie la optimizarea proprietăţilor aerodinamice şi la scăderea masei acestuia. BMW Seria 8 este al doilea model al mărcii, după Seria 7, care utilizează tehnologia Carbon Core, integrând componente produse cu CFRP (plastic ranforsat cu fibră de carbon) de această dată pentru o rigiditate crescută. Acestea, împreună cu centrul de greutate coborât, ampatamentul lung şi ecartamentele late, ajută BMW M850i xDrive Coupé să îmbine performanţele sportive şi confortul luxos al călătoriei mai coerent decât orice altă maşină din segmentul său.

Sursa: BMW Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii