Echipa Wayne Taylor Nr. 10 Konica Minolta DPi Cadillac a câștigat cursa Rolex 24 la Daytona, cu o mașină care folosește servo-direcție electronică sport KYB (S-EPS).

Daytona Winner
Echipa Wayne Taylor Nr. 10 Konica Minolta DPi Cadillac a câștigat cursa Rolex 24 la Daytona, cu o mașină care folosește servo-direcție electronică sport KYB (S-EPS).

Șoferii echipei au fost Jordan Taylor, Renger van der Zande, Kamui Kobayashi și Fernando Alonso. Aceasta a fost a doua victorie în trei ani pentru Wayne Taylor Racing, care a câștigat pentru prima dată în 2017.

Daytona marchează începutul sezonului IMSA WeatherTech SportsCar Championship cu cea mai prestigioasă cursă de mașini sportive din America de Nord. Cursa de 24 de ore a fost redusă cu zece minute după ce precipitațiile abundente au cauzat condiții meteorologice nefavorabile, unele dintre cele mai grave observate vreodată la Daytona International Speedway. Câștigarea cursei a fost asigurată de Fernando Alonso, cu o depășire de doar două tururi.

Fostul șofer de F1, Alonso, a câștigat cursa de 24 de ore Leamans în 2018 și a devenit al treilea șofer F1 care a câștigat cursa de anduranță la Daytona. Următoarea provocare pentru el este Indy 500 în luna mai, unde dorește să fie primul pilot din istorie care finalizează „Triple Crown”. Proprietarul echipei Wayne Taylor a câștigat cursa Daytona 24 de patru ori.

KYB Corporation are o echipă de ingineri specializați în motorsport, cu o vastă experiență în dezvoltarea produselor extrem de specializate pentru utilizare în curse. Cererea mare de vehicule în acest mediu competitiv necesită precizie și calitate la nivel mondial. Sistemele KYB Electronic Power Steering (EPS) sunt utilizate pe scară largă în motorsporturi și în special în cursele de anduranță, cum ar fi raliul LeMans 24 de ore. Multe echipe din lumea moto-sport folosesc și au încredere în componentele de suspensie KYB.

Sursa: KYB Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii