Skoda Kamiq
ŠKODA VISION iV oferă o perspectivă concretă asupra viitorului electric al mărcii şi asupra următorilor paşi ŠKODA în direcţia mobilităţii electrice.
ŠKODA KAMIQ: noul SUV urban pentru piaţa europeană.
ŠKODA SCALA: redefinirea gamei compacte a mărcii ŠKODA.
ŠKODA FABIA R5: următoarea etapă a dezvoltării automobilului ŠKODA de raliu cu cel mai mare succes în WRC 2.
KLEMENT: concept  electric pe două roţi, ca soluţie inovatoare de mobilitate în mediul urban.

ŠKODA îşi prezintă întreaga gamă de servicii de mobilitate la Salonul Auto Internaţional de la Geneva (5 - 17 martie 2019). Conceptul VISION iV oferă o perspectivă concretă asupra primului model pur electric al mărcii ŠKODA. Acesta va fi construit pe baza platformei modulare electrice MEB. De asemenea, producătorul auto ceh îşi extinde familia de succes a SUV-urilor sale, intrând acum cu modelul KAMIQ în segmentul SUV-urilor urbane, un segment aflat în creştere. Modelul nou SCALA redefineşte gama compactelor ŠKODA. La standul ŠKODA poate fi admirată şi cea mai nouă variantă a modelului ŠKODA FABIA R5, care este automobilul de raliu cu cel mai mare succes din istoria mărcii. Tot aici, marca prezintă şi KLEMENT, un concept  electric pe două roţi, ca soluţie inovatoare de mobilitate pentru mediul urban. Este un concept ce aminteşte şi de istoria îndelungată de 124 de ani a mărcii, ce a început cu bicicletele fabricate de Václav Laurin şi Václav Klement, părinţii fondatori ai companiei.

Anul acesta, la Salonul Auto de la Geneva, ŠKODA se prezintă în rolul companiei Simply Clever ce oferă numeroase soluţii inovatoare pentru mobilitate. VISION iV şi KLEMENT reprezintă astfel perspective atractive ale unui viitor electric. Alături de noul SUV urban KAMIQ şi de noua compactă SCALA, producătorul auto din Cehia prezintă şi întreaga sa gamă actuală de modele.

2019 marchează un eveniment excepţional în istoria de 124 de ani a companiei: ŠKODA intră în epoca electrică. În următorii patru ani, producătorul auto ceh va investi circa 2 miliarde de euro în sisteme alternative de propulsie şi în noi servicii de mobilitate. Este cel mai mare program de investiţii din istoria mărcii. Astfel, ŠKODA va introduce zece modele electrificate până la finele anului 2022. De asemenea, producătorul de automobile îşi extinde coerent şi amplu noile sale servicii de mobilitate. Exemple interesante în acest sens ar fi platforma ‘HoppyGo’ şi serviciul de mobilitate ‘CareDriver’. Interconectarea automobilului cu şoferul şi cu mediul permite modelelor ŠKODA să fie integrate în reţelele casnice smart şi să fie controlate prin intermediul aplicaţiei ŠKODA Connect şi al asistentului Alexa de la Amazon. Suportul multimedia va ajuta vizitatorii standului ŠKODA de la Geneva să afle mai multe detalii despre serviciile ŠKODA de mobilitate. În acest scop ei vor avea, de asemenea, posibilitatea de a-şi crea propriul avatar la UserExperience Table.

ŠKODA VISION iV: o perspectivă clară asupra mobilităţii electrice viitoare ‘made by ŠKODA’
VISION iV reprezintă o avanpremieră a familiei ŠKODA de viitoare modele ce vor funcţiona exclusiv pe bază de baterii electrice. Acest studiu este primul automobil ŠKODA construit pe platforma modulară electrică MEB a Grupului Volkswagen. Totodată, modelul se remarcă datorită caroseriei sale atletice şi aerodinamice, cu un interior spaţios, specific modelelor ŠKODA. Jantele de 22 de inchi sunt o dotare deosebit de spectaculoasă, subliniind prezenţa puternică şi impresionantă a acestui automobil. Printre alte detalii ce atrag toate privirile se numără elementele de sticlă iluminate ale lamelelor verticale ale grilei radiatorului şi camerele video ce înlocuiesc oglinzile laterale ale modelului. Carcasele acestora amintesc de aripioarele de rechin. Sistemul de propulsie fără emisii este format din două motoare electrice. Unul este instalat pe puntea faţă, iar celalalt pe puntea spate, ceea ce face ca VISION iV să fie un model cu tracţiune integrală. Bateria litiu-ion este montată sub maşină, economisind spaţiu şi oferind o autonomie de până la 500 kilometri conform ciclului WLTP. Tehnologiile inovatoare oferă un nivel şi mai ridicat de siguranţă şi confort, deschizând o nouă eră a infotainment-ului şi a digitalizării. Smartphone-urile pot fi integrate direct în sistemul de infotainment al automobilului şi pot fi utilizate chiar şi pe post de cheie, pentru a deschide maşina.

ŠKODA KAMIQ – primul SUV urban al mărcii
ŠKODA îşi continuă campania SUV care înregistrează deja succese enorme, prezentându-şi acum primul SUV urban: noul KAMIQ. Urmând lansările relativ recente ale modelelor KODIAQ şi KAROQ, KAMIQ este al treilea SUV din gama mărcii, completând portofoliul SUV ŠKODA în zona automobilelor de talie mai mică. Denumirea KAMIQ subliniază apartenenţa modelului la familia SUV a mărcii, urmând sistemul nomenclaturii acestor modele. Astfel, toate SUV-urile actuale ale mărcii ŠKODA (KODIAQ şi KAROQ) au denumiri ce încep cu litera K şi se termină cu litera Q. Cuvântul KAMIQ provine din limba inuiţilor ce trăiesc în partea de nord a Canadei şi în Groenlanda şi se referă la ceva ce „se potriveşte perfect”. Fiind poziţionată în segmentul SUV-urilor urbane, un segment în creştere, ŠKODA KAMIQ îmbină perfect agilitatea specifică modelelor compacte cu avantajele oferite de SUV-uri în general, precum garda la sol mai mare şi poziţia mai ridicată pe scaun, plus designul off-road modern. Beneficiind de un design puternic emoţional, sisteme de asistenţă de ultimă oră, spaţiu generos la interior şi numeroase soluţii Simply Clever, KAMIQ satisface cerinţele impuse de familii faţă de un automobil, dar şi pe cele ale clienţilor ce pun preţ, în mod special, pe un stil de viaţă modern, în pas cu vremurile.

ŠKODA SCALA introduce noi accente emoţionale
ŠKODA SCALA redefineşte complet gama automobilelor compacte oferite de ŠKODA, beneficiind de un nivel ridicat de funcţionalitate, conectivitate de ultimă oră şi de un design emoţional. ŠKODA SCALA are un nume nou, potrivit caracterului său unic şi tehnologiei sale moderne. Denumirea vine din latină, limbă în care "scala" însemnă "scară". În acest context, numele simbolizează următorul pas în sus al producătorului auto ceh în segmentul compact. Este un fapt aplicabil şi noului limbaj de design al mărcii ŠKODA, prezentat în premieră la Salonul Auto de la Paris, odată cu VISION RS. De asemenea, SCALA oferă un nivel ridicat de siguranţă activă şi pasivă, faruri şi blocuri optice spate full-LED, plus spaţiu generos pentru pasageri şi bagaje, dar şi numeroase dotări Simply Clever şi cinci motoare eficiente, generând între 66 kW (90 CP) şi 110 kW (150 CP). Modelul va intra pe piaţă deja în al doilea trimestru al anului 2019.

Actualizare şi look nou pentru campionul WRC ŠKODA FABIA R5
Producătorul auto ceh are la Geneva un exponat foarte special pentru fanii sportului automobilistic: ei pot experimenta aici adrenalina unei etape speciale de raliu, în cele două simulatoare. De asemenea, fanii au posibilitatea de a parcurge istoria îndelungată a mărcii în domeniul motorsport-ului. ŠKODA a adus în Elveţia toate trofeele pe care le-a câştigat în Campionatul Mondial WRC2 între 2016 şi 2018, având în vedere că ŠKODA Motorsport prezintă noua etapă în dezvoltarea ŠKODA FABIA R5 la Salonul Auto de la Geneva. Este maşina de raliu cu cel mai mare succes din istoria ŠKODA, iar acum este actualizată, încorporând elemente de design ale modelului de serie ŠKODA FABIA din 2019, plus optimizări tehnice. După omologarea sa, FABIA R5 revizuită va fi probabil utilizată de echipa de uzină ŠKODA începând cu mijlocul anului 2019. Mașina va fi disponibilă şi pentru echipele clienţilor.

KLEMENT – un concept electric inovator pe două roţi
Pur, simplu şi intuitiv: KLEMENT, noua soluţie de mobilitate electrică este exponentul unui stil de viaţă modern şi prietenos cu mediul. Cu cele două roţi ale sale, conceptul futurist se poziţionează ca o alternativă la automobil,în zona aşa-numitei micro-mobilităţi. Motorul electric montat în spate şi funcția de recuperare a energiei accelerează vehiculul până la o viteză maximă de 45 km/h. Cele două baterii permit o autonomie de peste 60 kilometri. KLEMENT este, de asemenea, pe deplin conectat. De exemplu, nivelul actual de încărcare al bateriilor poate fi afişat de o aplicaţie. Adiţional, pot fi stabilite limite geografice în afara cărora KLEMENT nu va putea rula.

SUV-urile ŠKODA KAROQ şi KODIAQ dispun de noi dotări 
La Geneva, SUV-urile ŠKODA KAROQ şi ŠKODA KODIAQ sunt prezentate publicului cu inovaţii standard şi opţionale. Acestea vor fi incluse în cele două game pe parcursul acestui an. Ambele modele poartă pe hayon înscrisul ŠKODA compus din majuscule, putând astfel fi imediat recunoscute ca membre ale familiei ŠKODA. Noul asistent Side Assist are acum o rază de 70 de metri şi este oferit ca dotare opţională. O altă inovaţie este suspensia cu reglare adaptivă (DCC) care va fi disponibilă pe viitor, de asemenea, pentru versiunile cu tracţiune faţă. În portofoliul ŠKODA KAROQ este adăugat acum şi motorul 2,0 TDI de 140 kW (190 CP) şi transmisia automată DSG cu 7 trepte, iar ŠKODA KODIAQ adaugă între dotări, de exemplu, sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri cu senzor de presiune pentru fiecare roată. Versiunea SCOUT va fi disponibilă opţional cu scaune ventilate. Pe viitor, ŠKODA va oferi KODIAQ RS şi SPORTLINE cu noile jante „Ignite” de 20 inchi.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing &Communication Manager Škoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii