Fără zgomot, fără emisii, dar foarte puternic: în curând, MINI Electric.

MINI Electric se pregateste de decolare
Fără zgomot, fără emisii, dar foarte puternic: în curând, MINI Electric va îmbogăţi experienţa mobilităţii fără emisii locale prin adăugarea unei plăceri unice a condusului în sitlul individual care este atât de specific mărcii premium britanice. Recentul "program de testare" pentru primul MINI cu propulsie exclusiv electrică a fost la fel de neconvenţional: într-o incursiune pe aeroportul din Frankfurt, un prototip apropiat de versiunea de serie al noului model a demonstrat modul în care mobilitatea electrică în stilul MINI este capabilă să pună lucrurile în mişcare. MINI Cooper SE a intrat direct în rolul de remorcher de avioane, tractând spre locul de încărcare o aeronavă cargo Boeing 777F cu o masă la gol de aproximativ 150 de tone. Tractarea neobişnuită a fost filmată într-un videoclip.
                          
Creată în colaborare de BMW Group şi Lufthansa Cargo, reclama de 45 de secunde înfăţişează MINI Cooper SE în rol de "muscle car", trăgând aeronava de transport, semnificativ mai mare şi mai grea, pe pista aeroportului. Clipul reprezintă începutul unei serii de proiecte social media pentru MINI Cooper SE. Filmele, care vor fi publicate până la lansarea pe piaţă, vor acoperi diferite teme ale BMW Group.

MINI Cooper SE va intra în producţia de serie la uzina britanică din Oxford cu începere din noiembrie 2019. Este bazat pe modelul MINI Hatch cu trei uşi şi combină condusul fără emisii locale cu sentimentul go-kart, calitatea premium şi designul expresiv caracteristice mărcii. Prin urmare, MINI Electric oferă un nou tip de mobilitate sustenabilă definită de plăcerea condusului şi individualitate, care reflectă în mod constant implementarea strategiei de electrificare a BMW Group. După BMW i3, este al doilea model cu propulsie pur electrică din cadrul portofoliului de automobile premium al companiei. Fiind simbolul mobilităţii pline de emoţie în mediul urban de 60 de ani, marca MINI va combina în viitor condusul cu emisii locale zero în traficul urban cu o experienţă emoţională unică. În acest fel, MINI Electric va fi o forţă motrice pentru tehnologia de propulsie a viitorului.

Ajutând MINI Cooper SE să joace rolul de „muscle car”, caracteristicile de performanţă ale motorului electric combină livrarea spontană a puterii, cu un nivel ridicat de cuplu disponibil de la demaraj. Extinderea actuală a gamei de automobile cu tren de rulare electrificat la diferite mărci şi segmente este unul dintre domeniile principale prin care BMW Group modelează mobilitatea viitorului pe baza strategiei sale corporate NUMBER ONE > NEXT.

Folosită la prezentarea spectaculoasă de pe pista aeroportului din Frankfurt, aeronava tractată de prototipul MINI Cooper SE a jucat deja un rol important în urmă cu câteva luni la prezentarea conceptelor inovatoare de automobile şi tehnologii ale BMW Group. În septembrie 2018, aeronava de transport pe distanţe lungi a fost scena pentru o prezentare specială de automobil - BMW Vision iNEXT World Flight. Pe parcursul a cinci zile, reprezentanţii presei au avut posibilitatea de a vedea cel mai recent vision vehicle al BMW Group în cinci locaţii din München, New York, San Francisco şi Beijing. În pregătirea acestui lucru, specialiştii în construcţii de spaţii expoziţionale de la Lufthansa Cargo şi BMW Group au transformat cel mai eficient avion din clasa lui într-o platformă de prezentare exclusivă şi aptă pentru zbor pentru BMW Vision iNEXT. Acest vision vehicle reprezintă un simbol tehnologiile viitorului şi puterea de inovaţie a BMW Group care este utilizat de toate mărcile companiei. Automobilul de serie bazat pe vision vehicle va fi produs la uzina BMW Group din Dingolfing cu începere din 2021, ca cel mai nou avanpost tehnologic al BMW Group, care va dispune de numeroase inovaţii din domeniile orientate spre viitor ale D-ACES (Design - Condus Autonom, Conectivitate, Electrificare şi Servicii).

Sursa: MINI Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii