Skoda Enyaq
Denumirea integrează litera E, ce sugerează mobilitatea Electrică și litera Q, specifică tuturor modelor SUV ale mărcii ŠKODA.
ŠKODA ENYAQ: denumirea își are rădăcinile în numele irlandez Enya, ce însemnă ”sursa vieții”.
Primul model ŠKODA construit pe baza sistemului modular de electrificare (MEB).

ŠKODA ENYAQ: acesta este numele primului SUV pur electric al mărcii ŠKODA. Automobilul va fi construit pe baza sistemului modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen. Odată cu lansarea primului său SUV pur electric destinat producției de serie, ŠKODA pune bazele unui nou sistem de stabilire a numelor modelelor sale. Astfel, litera E sugerează mobilitatea Electrică, iar litera Q este specifică tuturor modelor SUV ale mărcii ŠKODA. Odată cu noul ENYAQ, producătorul auto ceh face încă un pas important în noua eră a mobilității electrice.

Denumirea ENYAQ își are rădăcinile în numele irlandez Enya, ce însemnă ”sursa vieții”. Enya vine de la cuvântul galez Eithne, ce este sinonim cu esență, spirit sau principiu. Aceste semnificații diferite permit perspective diferite. Sursa vieții simbolizează intrarea producătorului auto în era mobilității electrice, în consens cu mottoul mărcii: Pus în mișcare de inventivitate - idei ingenioase, încă din 1895. Mașina reprezintă un nou început și se potrivește, de asemenea, temperamentului modelului ŠKODA ENYAQ, căruia inginerii ŠKODA i-au insuflat pasiune și forță inovatoare. Enya este un cuvânt autentic, cu un caracter puternic, viu, un cuvânt ușor de pronunțat și se potrivește perfect cu începutul unei noi era pentru istoria de 125 de ani a companiei.

ENYAQ continuă sistemul bine-cunoscut de definire a denumirilor modelelor ŠKODA
Similar cu SUV-urile ŠKODA de succes, KODIAQ, KAROQ și KAMIQ, ce au denumirile derivate din limba inuiților ce trăiesc în zona de nord a Canadei și Groenlanda, și noul SUV-ul electric ŠKODA integrează în denumirea sa un cuvânt provenit din legendara zonă nordică a Irlandei. Adițional, litera E de la începutul numelui sugerează mobilitatea electrică. Litera Q de la final face legătura cu celelalte SUV-uri.

ŠKODA ENYAQ este primul automobil ŠKODA din producția de serie bazat pe sistemul modular de electrificare (MEB) al Grupului Volkswagen și unul dintre modelele din seria viitoare de peste 10 modele electrice pe care ŠKODA le va lansa în cadrul brand-ului său iV până la finele anului 2022. Până în 2025, ŠKODA estimează că modelele sale pur electrice și cele hibride plug-in vor totaliza 25% din vânzările sale. Până în 2021, marca va investi două miliarde de euro în dezvoltarea modelelor sale electrice și într-un ecosistem de ansamblu interconectat pentru soluții de mobilitate moderne și prietenoase cu mediul.

Prima imagine a unui detaliu al mașinii crește suspansul cu privire la designul noii ŠKODA ENYAQ: în imagine se poate observa înscrisul ENYAQ aplicat pe partea din spate a SUV-ului, care este al doilea model pur electric al mărcii, după ŠKODA CITIGOeiV.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing &Communication Manager Škoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii