Zero WasteEchipamentele de ultimă oră folosite în unitățile de producție permit proceduri de fabricație ecologice.
ŠKODA AUTO consolidează măsurile de optimizare a amprentelor sale ecologice prin implementarea strategiei sale ”GreenFuture”.
De asemenea, consumul de energie electrică al unităților de fabricație a automobilelor și componentelor cehilor va fi neutru din punctul de vedere al emisiilor de CO până în a doua jumătate a acestui deceniu.

ŠKODA AUTO își optimizează în permanență amprenta ecologică a autoturismelor sale, de la extragerea materiei prime utilizate și până la finalul ciclului de viață al automobilelor ŠKODA. Iar în această perioadă, producătorul face încă un pas important înainte în acest domeniu: începând cu ianuarie 2020, ŠKODA a reciclat material sau termic absolut toate deșeurile determinate de producția sa, deșeuri ce sunt de regulă depozitate la gropile de gunoi.

Michael Oeljeklaus, Membru al Consiliului de Administrație ŠKODA, responsabil pentru Producție și Logistică, a subliniat: ”În calitate de producător de automobile, purtăm în mod special răspunderea de a da exemple favorabile în ceea ce privește sustenabilitatea.

Drept urmare, lucrăm în permanență la implementarea strategiei noastre ”GreenFuture” și am atins deja următoarea etapă esențială a secțiunii ”GreenFactory” a acestei strategii. Astfel, acum reușim să reciclăm 100% din totalitatea deșeurilor generate în producția de automobile. Este un important pas înainte, spre activități și mai ample de reciclare și spre eforturi și mai ample de consolidare a economiei circulare.”

De asemenea, compania optează pentru tratarea ecologică a deșeurilor, chiar și în condițiile în care îndepărtarea clasică a deșeurilor ar fi mai economică. Pentru a numi doar un exemplu, fabricantul de automobile recuperează din deșeuri reciclate materialele pentru numeroase componente realizate din plastic de calitate superioară. În toate cazurile în care deșeurile sunt reciclate termic, ŠKODA are grijă ca energia generată la incinerare să fie utilizată pentru a genera electricitate sau căldură.

ŠKODA AUTO crede în măsurile sofisticate de reciclare și în colaborarea cu Institutul Ceh pentru o Economie Circulară. De asemenea, în general, producătorul auto se concentrează încă de la început asupra evitării generării oricărui fel de deșeuri. De exemplu, noul atelier de vopsitorie din cadrul fabricii principale din Mladá Boleslav utilizează cu aproximativ 210 g mai puțini solvenți per autoturism și are nevoie de 17 g mai puțin lac transparent decât sistemele ce utilizează tehnologii clasice. De asemenea, aici nu sunt acumulate reziduuri lichide de vopsea și noul sistem de decontaminare a aerului evacuat reduce cantitatea de reziduuri generate per caroserie cu peste 2 kg. Cehii nu au mai trimis deșeuri la gropile comunale de gunoi încă din 2016, an în care au instalat propriul sistem de incinerare a deșeurilor. În 2018, compania a început să proceseze în același fel mai multe tipuri de reziduuri lichide. Iar de la începutul anului 2020, ŠKODA a renunțat la utilizarea rampelor de gunoi și pentru reziduurile sale comerciale.

ŠKODA Academy este la rândul ei la fel de implicată în protecția mediului și utilizarea responsabilă a resurselor naturale. Astfel, de pildă, solventul C6000 utilizat la trainingurile tehnice poate fi îndepărtat prin simpla distilare, ceea ce permite reutilizarea sa în proporție de 90%.

ŠKODA combină activitățile sale de protecție a mediului în cadrul strategiei sale ”GreenFuture”, ce se bazează pe trei piloni principali: ”GreenProduct” urmărește dezvoltarea autovehiculelor la standarde cât mai ecologice posibil, din punctul de vedere al consumului de combustibil, dar și al materialelor utilizate și al posibilităților de reciclare a acestor materiale. ”GreenRetail” este strategia prin care producătorul promovează operațiunile ecologice la dealership-urile și service-urile rețelelor sale. ”GreenFactory” aduce laolaltă toate activitățile care ajută la conservarea resurselor în cadrul proceselor de fabricație. Indicatorii cheie de performanță, precum consumul de energie și apă sau cantitățile de deșeuri generate per autoturism sunt monitorizate cu precizie și optimizate permanent. Aceeași strategie este aplicată și emisiilor de CO precum și emisiilor de compuși organici volatili, generați, de pildă, la vopsirea caroseriilor.

Producătorul ceh de automobile și-a stabilit ca obiectiv urmărirea coerentă și permanentă a acestor obiective. Astfel, pe parcursul celei de-a doua jumătăți a acestui deceniu, consumul de energie al unităților sale de fabricație a automobilelor și componentelor va deveni neutru din punctul de vedere al emisiilor de CO.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing &Communication Manager Škoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii