Skoda Octavia
Cititorii revistei germane Auto Bild Allrad au votat două modele de automobile ŠKODA ca fiind cele mai bune modele la categoriile lor.
OCTAVIA este cel mai bun autoturism de import și câștigătoarea categoriei ”4x4 cu preț mai mic de 40.000 euro”.
SUPERB a fost ales ”Cel mai bun model 4x4 de import cu preț mai mare de 40.000 euro”.
ŠKODA are în portofoliul actual patru modele cu tracțiune integrală: OCTAVIA, SUPERB, KAROQ și KODIAQ.

În cadrul premiilor anuale, cititorii revistei germane Auto Bild Allrad au votat două modele de automobile ŠKODA ca fiind cele mai bune la categoriile lor. La categoria automobilelor cu tracțiune integrală și prețul mai mic de 40.000 euro, victoria a fost repurtată de OCTAVIA 4x4, atât la segmentul de import, cât și per ansamblu. Iar la categoria autoturismelor cu tracțiune integrală ce au prețul de peste 40.000 euro, nava-amiral a mărcii ŠKODA, SUPERB 4x4, a fost aleasă ca fiind cel mai bun automobil de import. Cititorii Auto Bild Allrad au ales pentru a patra oară OCTAVIA ca model favorit la categorie și SUPERB pentru a 11-a oară! Auto Bild Allrad este revista specializată pe autovehicule cu tracțiune integrală cu cel mai mare tiraj din Europa.

Christian Strube, Membru al Consiliului de Administrație ŠKODA responsabil pentru Dezvoltare Tehnică a declarat: ”Faptul că OCTAVIA și SUPERB au fost distinse cu titlul ”Automobilul 4x4 al anului” de către cititorii ai revistei Auto Bild Allrad este o dovadă excelentă a expertizei mărcii noastre în domeniul sistemelor de tracțiune integrală. Autoturismele noastre cu sisteme 4x4 îndeplinesc așteptări și cerințe variate și, datorită tehnologiei de ultimă oră și a tehnologiei 4x4 inteligente, asigură experiențe incitante și manevrabilitate sigură în orice situație. În numele întregii mele echipe, aș dori să îi mulțumesc fiecărui cititor care a votat pentru automobilele noastre, astfel încât marca noastră să poată ocupa primul loc la aceste două categorii.”

La categoria autoturismelor 4x4 comercializate la prețuri mai mici de 40.000 euro, 13,8% dintre cititori au ales ŠKODA OCTAVIA 4x4 ca fiind automobilul lor preferat. Modelul cu cele mai mari vânzări din gama mărcii a fost votat câștigător atât la general, cât și la mărcile de import. Bestseller-ul cehilor a mai fost ales pe primul loc de cititori la categoria 4x4 și în anii 2014, 2015 și 2019. Cu 6,59% dintre voturi, nava amiral din portofoliu mărcii, ŠKODA SUPERB 4×4, este anul acesta modelul numărul unu între autoturismele de import 4×4 cu prețuri mai mari de 40.000 euro. Astfel, 2020 este al 11-lea an în care modelul din vârful gamei ŠKODA este votat pe primul loc la acest concurs.

Revista a organizat anul aceasta a 19-a ediție a voturilor pentru Modelele 4x4 ale Anului. În concurs au intrat în total 218 de modele de automobile. Cititorii și-au putut exprima voturile on-line între 10 ianuarie și 6 martie.

Povestea de succes a automobilelor moderne 4x4 ale mărcii ŠKODA a început în 1999, odată cu lansarea primei ŠKODA OCTAVIA COMBI 4×4. Trei ani mai târziu, fabricantul ceh de automobile a prezentat versiunea limuzină a modelului OCTAVIA 4x4. Apoi a urmat a doua generație a popularei compacte, ce a fost la rândul ei disponibilă cu sistem de tracțiune integrală.

În 2019, aproximativ 1 din 9 automobile ŠKODA OCTAVIA livrate în Europa a fost echipat cu sistem 4x4. Acum, la a patra sa generație, modelul este din nou disponibil în diferite configurații cu tracțiune integrală. Totodată modelul a devenit acum și mai spațios, mai conectat și mai emoțional ca niciodată.

ŠKODA a prezentat primul SUPERB limuzină cu 4x4 în 2008, iar primul SUPERB COMBI 4×4 a urmat un an mai târziu. În 2019, aproximativ fiecare al patrulea automobil nou înmatriculat pe piața europeană a fost echipat cu tracțiune integrală, mai precis 26%. De când a fost complet înnoită în 2019, ŠKODA SUPERB a fost echipată cu dotări noi, precum farurile full-LED Matrix și o gamă și mai largăde sisteme inovatoare de asistență, beneficiind astfel de tehnologii și mai moderne și devenind și mai atractivă. Anul trecut a fost lansat și SUPERB iV, primul hibrid plug-in al mărcii.

Sistemul ŠKODA de tracțiune integrală este acum disponibil în patru game de modele
ŠKODA a dezvoltat deja spre finele anilor 30 primele sale prototipuri cu mai mult decât o singură punte antrenată. Iar povestea de succes a sistemelor 4x4 ale epocii moderne a început în 1999, odată cu OCTAVIA COMBI 4×4. De atunci, ŠKODA AUTO a produs peste un milion de automobile 4x4, dintre care 157.000 de unități în 2019. Cererea pentru autoturisme echipate cu tracțiune integrală este atât de mare, încât producătorul auto ceh și-a extins cu rigoare portofoliul 4x4 în ultimii ani. Astfel, în prezent clienții pot comanda modelele KAROQ, OCTAVIA, KODIAQ și SUPERB cu tracțiune integrală.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing & Communication Manager Škoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii