ŠKODA ENYAQ iV
Designul primei ŠKODA bazate pe platforma modulară de electrificare (MEB) este progresist, expresiv și dinamic.
Cu ENYAQ iV, ŠKODA își dezvoltă în manieră coerentă limbajul de design mai departe și redefinește conceptul estetic al SUV-urilor electrice.
Karl Neuhold, directorul departamentului de design exterior al mărcii ŠKODA a discutat într-un video-interviu aspectele esențiale ale designului noului SUV al mărcii.
Premiera mondială a noului ENYAQ iV va avea loc în 1 septembrie la Praga.

ŠKODA își va prezenta primul SUV 100% electric la Praga, în 1 septembrie 2020. Modelul acesta marchează începutul unei noi ere pentru marca cehească, motiv pentru care, ENYAQ iV va introduce și un nou pas important înainte în domeniul designului mărcii. Liniile emoționale și proporțiile echilibrate și dinamice sunt combinate la prima ŠKODA bazată pe platforma modulară de electrificare a Grupului Volkswagen (MEB) astfel încât să îmbrace un interior de dimensiuni generoase și experiențe dinamice sustenabile și totuși  incitante. Karl Neuhold, directorul departamentului de design exterior al mărcii ŠKODA a explicat într-un video-interviu aspectele esențiale ale designului modelului ŠKODA ENYAQ iV.

ENYAQ iV este primul model ŠKODA construit pe baza platformei modulare electrice MEB (Modular Electric Drive Kit). Cum a evoluat limbajul de design ŠKODA odată cu acest model?

Karl Neuhold: La noul ENYAQ iV dezvoltăm din nou limbajul emoțional de design ce caracterizează deja modelele noastre SCALA, KAMIQ și noua OCTAVIA, aflată acum la a patra generație. La ENYAQ iV se fac remarcate și liniile sculpturale, suprafețele clare și elementele cristaline, ce sunt inspirate din tradiționala artă a cristalului de Boemia. Dar proporțiile sale sunt diferite față de cele ale modelelor noastre SUV precedente: ENYAQ iV are o parte frontală mai scurtă și o linie a plafonului mai alungită. Astfel ia naștere un look foarte dinamic, ce permite totodată și spațiul amplu de la interior.

Cum ați rezuma designul primei ŠKODA dezvoltate încă de la început ca automobil pur electric?

Neuhold: Designul ENYAQ iV este progresist, echilibrat și impunător. Noile proporții permit totodată un interior deosebit de dinamic și spațios. Roțile sale mari și garda la sol mare creează o prezență impunătoare, specifică SUV-urilor.

Care considerați că sunt cele mai interesante aspecte ale designului modelului ENYAQ iV?

Neuhold: Fără doar și poate partea frontală. Am accentuat în mod special grila distinctivă a radiatorului la autoturismele noastre electrice, acesta fiind un detaliu ce este instantaneu recognoscibil la toate automobilele mărcii noastre. La ENYAQ iV, aceasta a fost mutată și mai în față și a fost poziționată mai vertical, ceea ce accentuează impresia de forță. Farurile matrix full-LED și luminile de zi atrag la rândul lor atenția prin look-ul lor spectaculos.

Care sunt cele mai notabile diferențe la designul exterior între automobilele electrice construite pe baza platformei MEB și cele cu motor cu ardere internă?

Neuhold: Printre diferențe se numără înălțimea automobilului și consolele din față și din spate. Pentru a economisi spațiu, bateriile sunt instalate la platforma MEB în podeaua automobilului, ceea ce înalță  puțin caroseria automobilului. Dar ampatamentul mai lung compensează vizual acest detaliu. Componentele sistemul electric de propulsie ocupă mai puțin spațiu față de cele ale automobilelor cu motor cu ardere internă, ceea ce permite consolele mai scurte din față și din spate. Caroseria modelului ENYAQ iV este, de asemenea, mai alungită și extrem de aerodinamică, ceea ce are efect pozitiv asupra autonomiei. Coeficientul aerodinamic cw de 0,27 este impresionant pentru un automobil cu asemenea dimensiuni.

Ce anume face ca ENYAQ iV să fie o adevărată ŠKODA, din punctul dumneavoastră de vedere?

Neuhold: ENYAQ iV întruchipează toate punctele forte ale modelelor ŠKODA într-un singur automobil și reprezintă un important pas înainte pentru viitorul sustenabil al companiei. Modelul combină spațiul generos cu flexibilitatea și ideile ingenioase, încorporând detalii smart surprinzătoare. Este un autoturism potrivit pentru familii, pentru cei cu un stil de viață activ și pentru condusul la drum lung, fiind un însoțitor perfect în cotidian.

Sursa: Patricia Zegreanu, Marketing &Communication Manager Škoda
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii