Porsche Panamera, echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2 special concepute pentru noul model.

 

Michelin Porsche Panamera Record

Porsche Panamera, echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2 special concepute pentru noul model, a stabilit un nou record - 7 minute 29,81 secunde - pentru categoria “executive cars”, pe circuitul Nürburgring Nordschleife de 20.832 kilometri din Germania.

Noul Panamera, condus de pilotul de încercare Porsche, Lars Kern, a fost echipat cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2 ND0, cu dimensiunile 275/35 ZR 21 pe faţă şi 325/30 ZR 21 pe spate, concepute special pentru noul model şi disponibile ca opţiune după lansarea autoturismului pe piaţă.

,,Dinamica laterală îmbunătăţită a maşinii şi nivelul mai mare de aderenţă a noilor anvelope Michelin PS Cup 2 au avut un impact major la Schwedenkreuz. Aici am reuşit să obţin o viteză în curbe pe care nu o credeam posibilă cu un Panamera”, a declarat Lars Kern.

Aflate deja în echipare originală pentru numeroasele vârfuri de gama produse de constructorul german, incluzand 918 Spyder, Cayman GT4, 911 GT3 şi GT3 RS, anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup2 beneficiază de tehnologiile dezvoltate de experţii Michelin din divizia motorsport. Aceste tehnologii se regăsesc pe anvelopele Michelin de stradă şi oferă beneficii precum durată de viaţă ridicată, aderenţă, manevrabilitate şi siguranţă.

Printre aceste tehnologii se numără tehnologia “multi compus” şi designul carcasei care asigură un nivel superior de aderenţă în diferite condiţii meteo, dar şi rigiditatea anvelopei necesară unei manevrabilităţi de excepţie, controlului direcţiei şi stabilităţii. Astfel, şoferii pasionaţi se pot bucura de combinaţia unică între siguranţă şi adrenalina pilotajului, întrucât anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2 sunt potrivite pentru circuit, dar şi pentru şosele.

Inginerii Michelin şi Porsche au optimizat anvelopele pentru a se potrivi cerinţelor specifice Porsche pentru noul Panamera. Rezultatul constă în anvelope care nu doar că oferă un nivel crescut de aderenţă, performanţă constantă şi un echilibru excelent faţă/spate, dar şi respectă toate reglementările Europene în ceea ce priveşte rezistenţa la rulare (R117-2).

Despre Michelin Group și Michelin România
Michelin, lider în domeniul anvelopelor, este dedicată îmbunătățirii sustenabile a mobilității bunurilor și persoanelor prin producția, distribuția și comercializarea de anvelope pentru fiecare tip de vehicul. Aceasta oferă, de asemenea, servicii inovatoare ce sprijină afacerile, servicii de mobilitate digitale și publică ghiduri de călătorie, ghiduri pentru hoteluri și restaurante, hărți și atlase rutiere. Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001. În prezent, Michelin are în România peste 4000 de angajați, 3 fabrici, 2 la Zalău și una la Florești și o rețea comercială. Începând cu anul 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală (20 țări). 

Sursa: Alina Marcu, PR Manager Michelin Central and South Europe

Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii