Ro2D2 a primit invitaţia să dezvelească pentru presă noul BMW XM, unul din cele mai exclusiviste modele din istoria mărcii.

 

BMW XM la Bucuresti

Cu numai câteva zile înainte de plecarea la finala internaţională FIRST Tech Challenge, în Statele Unite, echipa de robotică de liceeni Ro2D2 a dezvelit noul BMW XM în faţa presei. Cu startul la livrări programat pe 15 aprilie, noul model are deja peste 50 de comenzi în România.

Bucureşti. Una din cele mai valoroase echipe de robotică de liceu din România, Ro2D2, finalistă a concursului internaţional FIRST Tech Challenge din 19-22 aprilie, a primit invitaţia să dezvelească pentru presă noul BMW XM, unul din cele mai exclusiviste modele din istoria mărcii. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 8 aprilie, cu o săptămână înainte de data lansării oficiale a noului model pe piaţă şi cu numai câteva zile înainte de plecare echipei la finala mondială din Statele Unite.

Aşa cum, în cadrul competiţiei, roboţii trebuie să funcţioneze autonom în primele 30 de secunde, după un scenariu preprogramat, echipa de liceeni a controlat în cadrul evenimentului un BMW iX din telefon, folosind funcţia "manouver assistant". Aceasta permite salvarea de trasee de până la 200 m, pentru ca apoi automobilul să parcurgă în regim autonom acea distanţă, supervizat cu telefonul utilizatorului.

"Dincolo de calificarea la concursul internațional, este cu adevărat impresionat modul în care lucrează şi se organizează. Sunt deja un start-up de tehnologie, se vede aceasta din modul în care rezolvă orice provocare, cum comunică, cum se prezintă. Invitaţia noastră este o formă de recunoaştere a valorii lor, aducând unele din cele mai avansate modele de automobile de pe piaţă în faţa celor care vor dezvolta tehnologia de mâine. Sper să contribuim la vizibilitatea FIRST Tech Challenge prin evenimentul nostru comun. Este o onoare că am avut aşa invitaţi să dezvelească noul BMW XM", explică Alexandru Şeremet, Corporate Communication Manager BMW Group România.

Întâlnirea Ro2D2 cu BMW completează seria de evenimente în care este implicată echipa din Ploieşti pentru a promova valorile STEM în educaţie (Science, Technology, Engineering, Math - Ştiinţe, Tehnologie, Inginerie, Matematică). Membrii Ro2D2 sunt implicaţi într-un program amplu de evenimente care a inclus o serie de prezențe la televiziuni, evenimente de educaţie, întâlniri la Parlamentul României sau cu Ministerul Dezvoltării. În această săptămână, robotul echipei va da lovitura de începere într-un meci al echipei Petrolul Ploieşti.

Aceste eforturi de comunicare sunt luate în considerare în finala internaţională. Dincolo de performanţa de pe terenul de joc, echipa este evaluată după iniţiativele de comunicare, strângerea de fonduri, prezentarea şi documentarea proiectului, funcţionând ca un adevărat start-up tech. De altfel, Ro2D2 are acum sediul într-o clădire de birouri din Ploieşti, unde echipa investeşte zeci de ore în construcţie, programare şi testare.

Despre FIRST şi FIRST Tech Challenge

FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) este o organizație internațională de tineret, care coordonează competiții de robotică pentru toate grupele de vârstă până la 18 ani pentru a promova valorile STEM în educaţie. Cea mai importantă competiție a organizaţiei este FIRST Tech Challenge, unde echipe de liceu trebuie să dezvolte, să construiască, să programeze roboți, pentru ca apoi să concureze în "alianțe" de mai multe echipe. Câștigătorii naționali participă în fiecare an în finala internațională din Statele Unite, în perioada 19-22 aprilie. În 2022, o echipă românească a fost în alianța câștigătoare. În acest an, trei echipe românești sunt reprezentate în finala găzduită la Huston. Ro2D2 s-a calificat în cadrul finalei din perspectiva de câştigător al Inspire Award - pentru cea mai bună echipă, evaluată nu doar din perspectiva experienţei de concurs, dar şi din perspectiva comunicării şi a efortului de strângere de fonduri.

FIRST este una dintre cele mai importante iniţiative de educaţie prin robotică la nivel mondial. Proiectul se bucură de susținerea unor organizații și companii importante, cu o serie lungă de parteneri strategici precum NASA, Qualcomm, Google, Amazon, Lego sau Apple.

Despre BMW XM

BMW XM este un model cu adevărat ieșit din tipare - aduce o interpretare nouă a conceptului Sports Activity Vehicle (SAV), este primul model dedicat BMW M după o pauză de mai bine de 40 de ani, cel mai puternic model BMW M al mărcii şi vine cu o serie de soluţii de design spectaculoase, aşa cum este BMW M Lounge pentru locurile din spate sau plafonul sculptat tridimensional.

O altă premieră este primul sistem M HYBRID, o combinaţie puternică a unui motor termic V8 de 4,4 litri cu un motor electric integrat în transmisia M Steptronic cu opt trepte. Cu o putere totală a sistemului de 653 CP/800 Nm, acest sistem oferă conducătorilor tot ce este mai bun din ambele universuri.

Debutul în showroomuri şi startul livrărilor la nivel global, inclusiv România, este la 15 aprilie. La momentul actual sunt deja peste 50 de clienţi români care au plasat comenzi şi aşteaptă să primească acest model M exclusiv.

Sursa: BMW Romania

Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii