Noul MINI Cooper Electric

A cincea generaţie MINI Hatch 3 uşi dispune de propulsie electrică şi continuă povestea de succes a modelului legendar. Cu un maxim de go-kart driving feeling, noul MINI Cooper Electric întruchipează plăcerea de a conduce distinctă a mărcii pentru viitor.

Următoarea generaţie a familiei MINI este anunţată cu MINI Cooper Electric. Noua generaţie a emblematicului MINI Hatch 3 uşi este orientată spre plăcerea de a conduce electric şi este disponibilă cu două niveluri de putere. Datorită propulsiei agile şi atractive, MINI Cooper Electric reprezintă mobilitatea premium fără emisii la nivel local a viitorului.

Lansat iniţial în 2020, modelul electric MINI Cooper SE a înregistrat o creştere de 25,5% a vânzărilor în 2022, devenind de departe cel mai popular model MINI, cu peste 43.000 de unităţi MINI fără emisii locale vândute în întreaga lume pe parcursul anului trecut. Unul din cinci MINI aflat acum pe şosele este cu propulsie electrică. Succesul enorm continuu al MINI original a fost demonstrat recent de aniversarea de producţie: exemplarul MINI Hatch 3 uşi cu numărul un milion din actuala generaţie - a patra. De asemenea electric, automobilul a fost livrat în Canada.

Sentimentul go-kart electrificat cu cuplu maxim încă de la pornire

În noua familie MINI, MINI Cooper E oferă o putere de 135 kW, în timp ce MINI Cooper SE dispune de 160 kW. Accelerează fără întârziere şi fără întreruperi în turaţii. Bateria litiu-ion de înaltă tensiune este instalată în podeaua MINI Cooper Electric pentru o ţinută de drum şi o distribuţie a maselor optime, sporind în acelaşi timp stabilitatea şi agilitatea automobilului. În acest fel, MINI redefineşte emblematicul go-kart driving feeling, perpetuând constant conceptul de plăcere a condusului urban care are atât de mult succes de mai bine de 60 de ani.

MINI a putut să se bazeze pe competenţa de dezvoltare din cadrul BMW Group pentru a obţine o dinamică de condus îmbunătăţită suplimentar la noul MINI Cooper Electric. Automobilul a fost ferm ancorat în istoria mărcii, de la lansarea pe piaţă a generaţiei reproiectate MINI Hatch 3 uşi în 2001 şi continuă această tradiţie şi cu ce+-a de generaţie a modelului, cea de-a cincea. Progresul continuu în domeniile tehnologiei, eficienţei şi livrării de putere reflectă gestionarea atentă a istoriei pline de tradiţie a popularului model MINI, iar acum ridică din nou plăcerea de a conduce la un nou nivel.

Autonomie îmbunătăţită şi flexibilitate maximă

Capacitatea bateriei la MINI Cooper E este de 40,7 kWh, în timp ce la MINI Cooper SE este de 54,2 kWh. Acest lucru le oferă noilor modele o autonomie estimată între 300 şi 400 de kilometri, extinzând astfel vizibil raza călătoriilor în mediul urban şi dincolo de acesta.

Cu conceptul său distinctiv de spaţiu MINI, MINI Cooper Electric demonstrează flexibilitatea maximă a unui automobil construit special în acest sens. Oferind variabilitate maximă, designul interiorului permite extinderea volumului portbagajului şi include patru locuri.

Împreună cu MINI Countryman care urmează să fie produs la uzina BMW Group din Leipzig din noiembrie 2023, noul MINI Cooper Electric este pregătit şi gata pentru viitorul complet electric al MINI. MINI Aceman va completa noua familie de modele începând cu 2024.

Sursa: MINI Romania

Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii