Modelul Kia Forte Koup, cunoscut și ca Cerato Koup în funcție de piețele pe care este comercializat, va primi o nouă motorizare pe benzină, supraalimentată, capabilă să producă 201 CP.

Kia Forte Koup
Modelul Kia Forte Koup, cunoscut și ca Cerato Koup în funcție de piețele pe care este comercializat, va primi o nouă motorizare pe benzină, supraalimentată, capabilă să producă 201 CP. Noul Forte Koup este mai lung, mai lat și mai rafinat decât predecesorul său și își va face debutul spre sfârșitul anului în curs.

Kia Motors America (KMA) a dat publicității detalii despre cel de-al treilea, și ultimul, membru al familiei restilizate Forte (cunoscută pe unele piețe ca și "Cerato") care își face debutul cu ocazia Salonului Auto de la New York. După lansările lui Forte sedan și a versiunii cu cinci portiere, noul Coupe completează design-ul puternic europenizat, foarte apreciat, cu o motorizare nouă, performantă. Este vorba de unitatea GDI de 1,6 l (injecție directă de benzină, supraalimentată) capabilă să producă 201 CP și un cuplu motor maxim de 265 Nm. În această echipare, Kia Forte Koup SX devine cea mai puternică versiune a acestui model produsă vreodată. Vânzările sunt așteptate să debuteze în ultimul trimestru al anului 2013, iar prețurile noului model vor fi comunicate în preajma lansării spre comercializare.

"Kia Forte Koup este cel mai sportiv model al premiatei familii Forte, și a reușit de-a lungul vremii să crească popularitatea mărcii noastre printre entuziaștii auto", a declarat Michael Sprague, Vicepreședinte Executiv al Departamanetului de Marketing și Comunicare KMA. Design-ul eaborat al modelului, caracteristicile sale premium și motorizările supraalimentate puternice îl detașează de concurență. După ce la începutul anului s-au consemnat debuturile noilor Forte sedan și a versiunii cu cinci portiere, premiera de la New York vine să completeze o gamă complet restilizată și îmbunătățită."

Ca și în cazul modelului cu cinci portiere, noul Forte Koup este disponibil în două versiuni de echipare: EX și SX, existând posibilitatea de a opta între două motorizări și două versiuni de transmisie. Versiunea EX este echipat cu o motorizare GDI de 2 l (173 CP și 210 Nm), în timp ce sportivul SX vine în standard cu noul propulsor pe benzină, supraalimentat, de 1,6 l și cu patru cilindri (201 CP și 265 Nm). EX este echipat standard cu o transmisie automată cu șase trepte de viteze, în timp ce pentru SX motorul poate fi cuplat la o transmisie manuală cu șase rapoarte, sau, opțional, la una automată tot cu șase trepte, și cu padele de schimbare montate pe volan.

Tehnologii avansate și caracteristici premium
În ton cu restul gamei Forte, noul Forte Koup oferă cumpărătorilor o listă impresionantă de tehnologii implementate și de sisteme de siguranță. Echiparea standard cuprinde jante din aliaj ușor cu dimensiunea de 16 inch, UVO eServices cu display pentru camera de mers înapoi, tehnologie Bluetooth, SiriusXM Satelite Radioiv, volan îmbrăcat în piele și cu comenzi integrate pentru mai multe sisteme, FlexSteer, lumini de zi cu tehnologie LED.

Kia Forte Koup
Versiunea de echipare SX le aduce cumpărătorilor în standard jante din aliaj cu dimensiunea de 18 inch, ornament cromat dublu pentru sistemul de evacuare, lămpi cu tehnologie LED. De asemenea, spoilerul are un desen mai agresiv, cu prize de aer mai mari, inserții negre la nivelul grilei radiatorului, sistem de frânare mai mare în cazul punții față, pedalier din aluminiu, scaune și banchetă cu ornamente ce amintesc de fibră de carbon.

Atât versiunile EX cât și cele SX oferă posibilitatea de a se opta pentru faruri cu tehnologie HID, sistem de navigație cu HD Radio, trapă panoramică, volan încălzit, scaun al șoferului disponibil cu zece posibilități de reglare și cu sistem de ventilație, scaune față încălzite, tapițerie din piele, SmartKey, sistem de climatizare pe două zone și oglinzi reglabile electric.

Sursa: Kia Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii