Marco Tempestini si Lucio Baggio vor lua startul, in premiera, la Ypres Rally.

Marco Tempestini
Marco Tempestini si Lucio Baggio vor lua startul, in premiera, la Ypres Rally.
Obiectiv: consolidarea primei pozitii in clasamentul ERC Production Cup.
Cel mai lung raliu din Campionatul European de pana acum.

Imediat dupa Transilvania Rally, etapa a patra din competitia interna, echipajul Marco Tempestini si Lucio Baggio au plecat spre Belgia unde, in acest weekend, se va desfasura Ypres Rally, etapa a sasea din Campionatul European de Raliuri.

Geko Ypres Rally, programat in perioada 27 – 29 iunie, este cel mai lung raliu de pana acum din Campionatul European de Raliuri cu un total de 297,9 kilometri impartiti in 20 de probe speciale. Dupa etapele din Letonia, Azore si Corsica, Marco Tempestini si Lucio Baggio vor lua startul in premiera si la etapa belgiana. 

„Dupa rezultatul bun pe asfaltul din Corsica unde am adunat puncte importante in clasamentul ERC Production Cup am decis sa participam si la etapa din Belgia pentru a ne consolida aceasta pozitie. Am adunat pana acum 119 puncte si avem un avans de 51 de puncte fata de cei de la Renault. Pe asfalt sunt clari favoriti, dar vom incerca sa obtinem cat mai multe puncte pentru a ne pastra un avans confortabil”, a spus Marco Tempestini.

Cartierul general este amplasat in centrul istoric din Ypres, o locatie foarte pitoreaseaca, iar probele de asfalt au particularitati deosebite. „Suprafata devine repede foarte alunecoasa pentru ca aici se taie virajele foarte mult. Va fi greu pentru noi la prima participare sa invatam toate particularitatile evenimentului, dar daca facem o cursa cu cap sunt sigur ca ne putem atinge obiectivul”, a continuat Marco Tempestini.

Etapa belgiana este una foarte compacta, iar startul oficial este programat pentru vineri dupa masa. In prima zi sunt programate 6 probe speciale, doua dintre ele fiind parcurse de doua ori. Sambata, in ziua a doua, sunt programate restul de 14 probe speciale. „Este un raliu lung si foarte dificil. Trebuie sa fim extrem de atenti la recunoasteri si trebuie sa ne adaptam strategia la ceea ce se intampla in raliu cu adversarii nostri directi. Daca totul functioneaza din punct de vedere tehnic sunt sigur ca putem sa ne atingem obiectivul”, a spus si Lucio Baggio, copilotul echipajului Napoca Rally Academy.

Sursa: Berti Panaiot, National Communication Manager
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii