La standul din cadrul celei de-a 65-a ediţii a Salonului Auto Internaţional de la Frankfurt, Michelin demonstrează încă o dată că inovaţia în domeniul anvelopelor stă la baza tuturor activităţilor sale.

Michelin
La standul din cadrul celei de-a 65-a ediţii a Salonului Auto Internaţional de la Frankfurt, Michelin demonstrează încă o dată că inovaţia în domeniul anvelopelor stă la baza tuturor activităţilor sale. Acesta este motivul pentru care echipele Michelin de cercetare și dezvoltare transferă tehnologiile concepute pentru cursele de maşini în beneficiul publicului larg.

Grupul Michelin a anunţat că se va implica activ în Campionatul FIA Formula E. Interesul tehnologic specific acestei competiţii (la care vor participa vehicule electrice), faptul că au fost alese oraşe ca loc de desfăşurare a curselor, și implicarea monoposturilor echipate în premieră cu anvelope de 18 inch reprezintă provocări tehnice pentru noile anvelope. Participarea Michelin dovedeşte că acest sport poate oferi soluţii tangibile în ceea ce priveşte mobilitatea oamenilor și a bunurilor.

Grupul Michelin a anunţat că noua sa anvelopă ultraperformantă, MICHELIN Pilot Sport Cup 2, este singura anvelopă omologată pentru două noi maşini de excepţie prezentate în cadrul acestei ediţii a salonului auto, respectiv Ferrari 458 Speciale și Porsche 918 Spyder.

Conform strategiei MICHELIN Total Performance, care permite combinarea mai multor caracteristici de performanţă într-o singură anvelopă, Michelin a semnalat faptul că noul Peugeot 308 va fi echipat cu anvelope MICHELIN Energy Saver + și MICHELIN Pilot Sport 3, pentru a potența eficienţa energetică, siguranţa, manevrabilitatea și longevitatea acestui vehicul.

Acest lucru este valabil și pentru vehiculele concept precum Peugeot 208 HYbrid FE, pentru care Michelin a creat o gamă de anvelope înalte și înguste, cu un diametru mai mare al jantei, care optimizează simultan caracteristici de performanţă aparent ireconciliabile.

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii