Compania anunță deschiderea unui circuit de iarnă în apropiere de localitatea Ivalo din Finlanda.

Goodyear Arctic Center Ribbon Cutting
Goodyear Dunlop își extinde activitățile de testare a anvelopelor de iarnă.

Compania anunță deschiderea unui circuit de iarnă în apropiere de localitatea Ivalo din Finlanda.

Goodyear Dunlop anunță deschiderea noii sale unități de testare a anvelopelor de iarnă, numită Arctic Center, în Ivalo, Finlanda.

Unitatea a fost oficial deschisă de către Jean-Pierre Jeusette, Director General la Centrul pentru Inovare al Goodyear, de către Laurent Colantonio, Director of Global Tire Performance Prediction, precum și de către reprezentantul companiei Nordic Region, Ludvig Nauckhoff, General Manager Nordic.

Circuitul Arctic Center se află la circa 300 km nord de cercul polar, în apropierea orașului Ivalo din nord-estul Finlandei. Circuitul este unul din centrele de top destinate testării anvelopelor de iarnă din Europa, iar începând de acum, el va fi folosit în exclusivitate de Goodyear Dunlop. Localizarea sa în vale îi furnizează un micro climat ce este extrem de potrivit pentru testarea anvelopelor de iarnă în condiții de zăpadă și gheață începând cu luna noiembrie și până în aprilie inclusiv.

Pista este închiriată de la Action Park, cu sediul în Finlanda, iar Goodyear va organiza sesiuni de teste cu acces exclusiv la pistă în viitorul apropiat.

Infrastructura centrului Arctic Center include câteva linii de viteză și piste mai mici pentru testarea anvelopelor pe zăpadă și gheață, birouri echipate cu tehnologie IT modernă și câteva garaje destinate vehiculelor și pregătirii anvelopelor pentru sesiunile de teste. Zona este împrejmuită, oferind securitate deplină și confidențialitate totală pentru testarea prototipurilor și a noilor tehnologii inovative destinate anvelopelor de iarnă.

Suntem extrem de încântați de deschiderea centrului arctic al Goodyear. A avea posibilitatea de a lucra în condiții ideale de zăpadă și gheață este o mare realizare. Prin definiție, știința zăpezii nu poate fi studiată sau pusă în practică într-un birou, ci ea necesită experiență în teren; pentru a livra tehnologie de ultimă generație e nevoie de condiții adecvate”, a explicat Jean-Pierre Jeusette, Director General la Centrul pentru Inovare al Goodyear.

În afara unități de testare din Finlanda, Goodyear Dunlop testează deasemenea toate anvelopele sale de iarnă pe piste din Franța, Luxemburg, Elveția și Noua Zeelandă. Gama geografic variată de centre permite testarea anvelopelor de iarnă pe toată perioada anului pe structuri foarte diferite de zăpadă. Centrul Arctic al Goodyear va extinde capacitatea de testare a companiei și confirmă angajamentul pe care aceasta și l-a asumat pentru a livra excelență în testarea anvelopelor de iarnă și pentru a livra pe piață anvelope de iarnă de calitate, care să depășească așteptările.

Unitatea a fost recent folosită pentru a testa noua anvelopă de iarnă UltraGrip 9, lansată de Goodyear în septembrie anul curent. Capacitațile de iarnă deosebite recunoscute ale anvelopei au fost testate și îmbunătățite, în parte, la Ivalo Arctic Center.

Laurent Colantonio, Director of Global Tire Performance Predictions-a arătat și el mulțumit de acest parteneriat. “Infrastructura centrului de testare Arctic Center și experiența de test specifică anvelopelor de iarnă va spori și mai mult capacitatea companiei Goodyear Dunlop pentru testarea anvelopelor de iarnă destinate atât turismelor cât și vehiculelor comerciale. În viitor, vom putea astfel folosi o unitate special pregătită pentru testarea pe zăpadă și gheață a noilor anvelope de iarnă aflate fie în stadiul de concept, fie în stadiul de produs final.”

Sursa: Izabella Ghita, PR Managing Partner INKCOMM PR
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii