Echipa Hyundai Motorsport a terminat Raliul Monte-Carlo, prima etapa a sezonului 2017 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu Dani Sordo pe locul patru la general si cu Thierry Neuville dominand in Power Stage, castigand astfel maximum de puncte pe ultima proba speciala.

Hyundai Motorsport Dani Sordo Monte Carlo
Hyundai Motorsport a terminat Raliul Monte-Carlo cu inca doua victorii de proba speciala si cu ambele modele Hyundai i20 Coupe WRC in puncte pe Power Stage.
Dani Sordo a fost cel mai bine plasat pilot Hyundai Motorsport la Monte-Carlo, spaniolul terminand raliul pe locul patru, la 38 de secunde fata de ultimul loc de pe podium.
Thierry Neuville, lider al raliului pana sambata dupa-amiaza, a avut o performanta excelenta in ultima zi si a castigat maximum de puncte in Power Stage.

Echipa Hyundai Motorsport a terminat Raliul Monte-Carlo, prima etapa a sezonului 2017 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC), cu Dani Sordo pe locul patru la general si cu Thierry Neuville dominand in Power Stage, castigand astfel maximum de puncte pe ultima proba speciala.

Duminica, au fost programate doua probe speciale distincte ce urmau a fi parcurse de cate doua ori (Luceram – Col St. Roch si La Bollène Vésubie – Peira Cava), dar organizatorii au fost obligati sa anuleze penultima speciala (PS16)din cauza numarului mare de spectatori.

Ambele echipaje Hyundai Shell Mobis World Rally Team au demonstrat potentialul modelului Hyundai i20 Coupe WRC castigand doua dintre cele trei probe ale zilei. Chiar daca echipa a ratat sansa de a incepe sezonul cu o victorie, cele sapte victorii de proba speciala (din 15 disputate Monte Carlo) arata foarte clar potentialul noii masini.

Dani Sordo si Marc Martí, copilotul sau, au obtinut prima victorie de proba speciala pe PS14 (Luceram – Col St. Roch) si au terminat pe locul secund pe PS15 (La Bollène Vésubie – Peira Cava). In Power Stage, echipajul spaniol a terminat cu al cincilea timp si si-au asigurat astfel un punct suplimentar, plus pozitia a patra in clasamentul general al raliului. 

“Nu a fost cel mai bun raliu pentru noi, dar semnalele pentru restul sezonului suntpozitive. Duminica ne-am simtit cel mai bine pe probe si am reusit sa mergem intr-un ritm mult mai rapid. Conditiile meteo au fost teribile pe ultima proba si obiectivul nostru a fost sa ne mentinem pozitia la general si sa adunam cat mai multe puncte in clasamentul constructorilor. Echipa a muncit mult la noua masina si am aratat inca o data ca putem fi competitivi in orice conditii. Sper ca in Suedia sa fim intr-o forma mai buna si sa ne imbunatatim rezultatele”, a spus Dani Sordo.

Neuville si Nicolas Gilsoul, copilotul sau, au dominat prima parte a acestei etape si in momentul iesirii in decor aveau un avans de peste 50 de secunde fata de urmatorul clasat. Echipajul belgian a revenit in forta si a castigat ultima proba speciala cu un avans de 30 de secunde, aceasta fiind cea de-a sasea victorie de proba speciala din aceasta etapa.

“Am trecut peste dezamagirea de sambata pentru ca aveam nevoie de un rezultat bun in Power Stage. A inceput sa ninga pe ultima proba si a fost foarte dificil pentru noi sa pastram ritmul, dar am reusit sa castigam cele 5 puncte suplimentare. Acest rezultat a venit ca o consolare dupa problemele de sambata si as vrea sa multumesc intregii echipe pentru ca a facut o treaba excelenta. Plecam de la Monte-Carlo stiind exact care este potentialul masinii si sunt sigur ca vom obtine rezultate mult mai bune in urmatoarele etape in fata unei concurente foarte puternice”, a declarat Thierry Neuville.

Pentru Hyundai Motorsport, Raliul Monte-Carlo a fost o etapa in care s-a vazut clar potentialul noului modelHyundai i20 Coupe WRCsi intreaga echipa este foarte optimista in ceea ce priveste rezultatele din etapa urmatoare.

“Ca de obicei, am avut un inceput de sezon foarte interesant aici, la Monte-Carlo. Poate ca nu am obtinut rezultatul pe care ni-l doream, dar finalul a fost unul care ne da foarte multa incredere in viitor. Ambele echipaje au mers foarte bine duminica. Dani a terminat pe locul patru la general, iar Thierry a dominat in Power Stage. Nu este usor sa revii dupa dezamagirea de a pierde raliul si tocmai de aceea aveam nevoie de aceste victorii. Clar, modelul Hyundai i20 Coupe WRC si-a demonstrat potentialul si munca intregii echipe este rasplatita cu aceste performante. Ne vom pregati pentru Suedia acum si sper sa avem acelasi ritm si pe zapada”, a mentionat Michel Nandan, directorul echipei.

Urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliuri este programata, in perioada 9 – 12 februarie, pe zapada din Suedia.

CLASAMENT RALIUL MONTE-CARLO 2017
1          S. Ogier                      J. Ingrassia    Ford Fiesta WRC                 4:00:03.6
2          J. M. Latvala  M. Anttila       Toyota Yaris WRC               +2:15.0
3          O. Tanak        M. Jarveoja    Ford Fiesta WRC                 +2:57.8
4          D. Sordo       M. Martí          Hyundai i20 Coupe WRC +3:35.8
5          C. Breen        S. Martin        Citroën DS3 WRC               +3:47.8
6          E. Evans        D. Barritt         Ford Fiesta WRC                 +6:45.0
7          A. Mikkelsen A. Jaeger       Škoda Fabia R5                               +9:32.7
8          J. Kopecky     P. Dresler      Škoda Fabia R5                               +12:58.1
9          S. Lefebvre    G. Moreau     Citroën C3 WRC                              +14:43.8
10        B. Bouffier     D. Giraudet    Ford Fiesta R5                                  +16:09.4
15        T. Neuville    N. Gilsoul      Hyundai i20 Coupe WRC +30:52.5

Clasament general piloți (după Raliul Monte-Carlo 2017)
1          S. Ogier                      25 puncte
2          J.M Latvala    18
3          O. Tanak        15
4          D. Sordo       13
5          C. Breen        10
6          E. Evans        10
7          A. Mikkelsen 6
8          S. Lefebvre    6
9          T. Neuville    5
10        J. Kopecky     4
11        J. Hänninen  3
12        B. Bouffier     1

Clasament general constructori (după Raliul Monte-Carlo 2017)
1          M-Sport World Rally Team                         40
2          Toyota Gazoo Racing WRC                                   24
3          Hyundai Motorsport                                              20
4          Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team        10

Sursa: Hyundai Auto Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii