Consum de doar 2,21 litri/100 km.
„Campionul mondial al economiei de combustibil” Gerhard Plattner a reuşit să parcurgă 2.006 de kilometri cu un singur rezervor de combustibil.
Din Austria până în Danemarca şi înapoi.

Mladá Boleslav, 17 mai 2011 – 2.006 de kilometri cu un singur rezervor de combustibil, adică un consum de 2,21 litri/100 km. Austriacul Gerhard Plattner a pornit la drum în 10 mai la Reutte, Austria, a condus până în localitatea Bov, Danemarca şi apoi s-a întors în punctul de plecare. Astfel „Campionul mondial al economiei de combustibil” a reuşit să coboare mult sub consumul indicat de producător conform normelor. Ruta a constat aproape în exclusivitate din cea mai lungă autostradă germană, A 7. Alimentarea înaintea startului, precum şi întregul parcurs au fost supravegheate de International Police Motor Corporation (IPMC).

Dr. Eckhard Scholz, membru al consiliului de administraţie ŠKODA, responsabil cu dezvoltarea tehnică, subliniază, cu ocazia acestui record, optimizările continue pe care producătorul ceh le implementează în privinţa economisirii energiei: „Lucrăm în permanenţă şi intens la reducerea durabilă a emisiilor de CO2 şi a consumului de combustibil pentru maşinile noastre. Modelele noastre se numără printre cele mai economice maşini de pe piaţă, iar noi oferim şi preţuri accesibile. O dovadă în acest sens sunt versiunile noastre GreenLine din a doua generaţie. Parcursul lui Gerhard Plattner dovedeşte acest fapt în mod impresionant şi arată care pot fi efectele tehnologiei inovatoare şi a unui stil de condus eficient.

Gerhard Plattner cu privire la succesul parcursului-record: „Modelele ŠKODA GreenLine sunt un adevărat exemplu pentru condusul eficient. Acest atu nu este important doar pentru buget, în condiţiile preţurilor actuale la combustibil, ci şi pentru reducerea poluării. Cu acest consum care se situează mult sub consumul indicat de producător conform normelor, vreau să arăt că nu doar constructorul de maşini, ci şi fiecare şofer poate să contribuie la reducerea poluării. Putem să începem de la detalii minore, precum verificarea presiunii din anvelope.” 

Încă de la drive testele de anul trecut, efectuate cu presa, Gerhard Plattner reuşise să obţină un consum de sub 3 litri/100 km cu gama de modele ŠKODA GreenLine din a doua generaţie. El a redus acum în mod evident consumul care atunci atinsese valoarea de 2,7 litri/100 km.

Sursa: Skoda Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii