Cea de-a zecea editie Michelin Challenge Bibendum, summitul global dedicat mobilitatii durabile, a avut loc in perioada 18 – 22 mai, la Berlin. Acesta este singurul eveniment mondial care aduce impreuna constructori de automobile si de camioane, savanti, constructori de echipamente, furnizori de energie, institute de cercetare, autoritati publice si organizatii neguvernamentale, cu scopul de a identifica o viziune comuna pentru un transport mai sigur si mai ecologic. 
La editia din 2011 a summitului global, Michelin a prezentat cinci tipuri de inovatii pentru anvelope si trei tehnologii de ultima generatie care se adreseaza nu doar anvelopelor. Toate aceste inovatii si tehnologii ofera solutii problemelor majore care exista in sectorul transportului rutier. Fie ca este vorba de anvelopa care se repara singura, de anvelopa de camion care suporta o greutate de pana la cinci tone, de motorul integrat in roata sau de celula de combustibil, toate inovatiile Michelin pornesc de la aceeasi premiza: folosirea cat mai eficienta a materialelor.

In plus, randamentul kilometric sporit si /sau eficienta energetica se obtin fara a sacrifica celelalte performante, cum ar fi siguranta. Anvelopele si inovatiile Michelin au la baza aceeasi filosofie, care poate fi concentrata intr-o singura fraza: Cu fiecare produs pe care il concepe, scopul Michelin este acela de a asigura transportul oamenilor si al bunurilor in conditii de siguranta folosind, in acelasi timp, cat mai putine materiale.

Pe langa anvelope - activitatea sa de baza - Michelin exploreaza noi cai de crestere a eficientei energetice. Colaborand cu alti jucatori ai industriei pentru a concepe vehiculele de maine, Michelin nu ignora  niciun domeniu de cercetare si ia in considerare toate oportunitatile de inovatie, astfel incat provocarea pe care o ridica materialele folosite sa poata fi abordata din toate unghiurile. Una dintre metodele de inovare abordate de Michelin o reprezinta dezvoltarea motorului electric, a carui capacitate este de trei ori mai mare decat cea a unui motor cu ardere interna. 

Scopul este acela de a concepe anvelope care sa ajute la reducerea consumului de carburant, mentinand in acelasi timp performantele legate de siguranta si longevitate. Acesta este motivul pentru care inovatia reprezinta o forta atat de puternica in cadrul Grupului Michelin. Programele Michelin de cercetare si dezvoltare se concentreaza de mult timp asupra acestor aspecte, ceea ce ofera constructorului de anvelope o experienta de neegalat in ceea ce priveste eficienta energetica. Cu un buget anual de 500 milioane euro, echipele de cercetare si dezvoltare din cadrul Grupului au dezvoltat solutii si tehnologii inovatoare, cum ar fi anvelopele care se repara singure  si motoarele incorporate in roata.

Pe scurt, exista o legatura evidenta - chiar o aliniere clara - intre inovatiile Michelin si acest forum unic, Michelin Challenge Bibendum. Solutiile la problemele de maine pot fi identificate printr-un efort sustinut al tuturor partilor interesate. Autoritatile publice, furnizorii de energie si constructorii de masini si echipamente trebuie sa colaboreze pentru a asigura mobilitatea durabila a viitorului. Mai multe detalii pe www.michelinchallengebibendum.com.

Sursa: Michelin Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii