Bosch a inaugurat oficial în Vietnam o fabrică modernă pentru producţia curelelor de transmisie metalice pentru transmisii automate continuu variabile (CVT, Continuous Variable Transmission) pentru autovehicule. Noua investiţie a costat 30 de milioane de euro. Transmisiile automate continuu variabile, fără trepte de viteze (CVT), oferă confortul maxim în utilizare şi contribuie la reducerea consumului. Schimbarea continuă (fără trepte) a raportului de transmisie, prin comandă electronică, face posibilă exploatarea motorului într-un regim foarte economic şi poate asigura o economie de carburant de până la 15% faţă de transmisiile manuale. Astfel, sistemul CVT reduce şi emisiile de CO2 cu până la 15%. 

Noua fabrică Bosch, cu o suprafaţă de 160.000 metri pătraţi, a fost construită în Zona Industrială Thanh, din provincia Dong Nai şi aparţine diviziei Sisteme de Injecţie Benzină a Grupului Bosch. Aici vor fi produse, în primul an, până la 1,6 milioane de curele de transmisie metalice pentru toate clasele de autovehicule, de la cele compacte până la SUV-uri cu motoare diesel, cu aprindere prin scânteie sau hibride. Până în prezent, Bosch a investit circa 30 de milioane de euro în această fabrică. Se preconizează că, până în 2015, volumul investiţiei va creşte la aproximativ 55 de milioane de euro şi numărul de angajaţi va ajunge la 800. Dr. Rolf Bulander, preşedintele consiliului de administraţie al diviziei Sisteme de Injecţie Benzină, din cadrul Robert Bosch GmbH, a declarat la inaugurare: „Majoritatea clienţilor pentru produsele noastre din domeniul tehnologiei CVT sunt asiatici. Până în 2015, ne aşteptăm la o creştere a volumului de producţie al noii fabrici de până la 2,3 milioane de unităţi. Astfel, vrem să susţinem progresul rapid al industriei auto, mai ales pe piaţa japoneză şi chineză.” Fabrica, cu circa 200 de angajaţi, este prima unitate de producţie de înaltă tehnologie de curele de transmisie metalice pentru CVT, pe care firma Bosch o are în Asia de Sud-Est, iar pe plan mondial, este a doua, după cea din Tilburg, în Olanda. 

Despre tehnologia CVT de la Bosch
Transmisiile automate continuu variabile, fără trepte de viteze (CVT), oferă confortul maxim în utilizare şi contribuie la reducerea consumului. Schimbarea continuă (fără trepte) a raportului de transmisie, prin comandă electronică, face posibilă utilizarea diferitelor strategii pentru stiluri de conducere care variază de la cel economic, la cel sportiv. Raportul de transmisie lung permite exploatarea motorului într-un regim foarte economic. Tehnologia CVT Bosch poate asigura o economie de carburant de până la 15% faţă de transmisiile manuale. Astfel, sistemul CVT reduce şi emisiile de CO2 cu până la 15%. Alte avantaje ale acestei soluţii sunt accelerarea dinamică, zgomotul scăzut al motorului la orice turaţie şi capacitatea sistemului de a se adapta la diverse stiluri de conducere, garantând astfel o acelerare uniformă şi continuă. 

Sursa: Bosch Romania
Distribuie:
AUTOVITAL

AUTOVITAL

Autovital.ro este un blog auto cu știri auto, informații auto, documentații auto și multe altele, toate din nemărginitul univers auto! Haideți să îl descoperim împreună!

0 comentarii